Съботно- разтоварваща: Какво разваля връзките в днешно време?

• 8 926
  • 316
  •   1
Отговори
# 255
Вица на годината!
Психолозите отхвърлили Ницше Simple Smile Simple Smile
Плочкаджията отхвърлил пианиста Simple Smile

Тя сподели тогава , че той не оценявал, че тя готви и чисти.

Това, всъщност, не е никак малък повод. Колко пъти сме чели разкази, в които мъжът не си мърда пръста за общото домакинство и това в един момент неминуемо започва да тежи страшно много.
Аз писах по-назад как процедираме у нас – честно казано, не мога да си представя вариант, в който се грижа за пораснал мъж, като за малко дете. Да му пера, да му готвя, да го обгрижвам все едно не ми е равностоен партньор, а същество с умствени затруднения. Любопитно ми е тия мъже не изпитват ли поне капчица срам, че прехвърлят всичко на любимата жена, все едно е товарно животно...

А стига, бе)
Пак ли готвенето и чистенето?
В крайна сметка никоя не можа да обясни защо трябва да се ценят?
Да започнем с това - кое е ценно, кое има по-висока стойност, кое по-ниска?
Важи и за вещи, важи и за работа и за други дейности. За хора не важи, но за това, което правят, или не правят, важи.
Това, което е рядко, което малко хора могат да свършат, което се произвежда (вещи) или сътворява (произведения) трудно, от което няма за всички.
Домакинстването всеки може да го свърши, а спокойно се преживява и без него.
Няма как да има стойност.
Другия момент е, че нали уж го правите за себе си - обичате на вас да ви е чисто, изгладено, вкусно, подредено.
Мъжете нe бяxa  ли са свини? За какво са им са на тях вашите важности? Ценното у жената, мъжът го вижда на друго място Wink

# 256
  • Somewhere far away
Отговора на въпроса ти се крие в самия въпрос.
 Обичам на мен да ми е чисто и подредено. Не обичам да го правя за друг и да тичам като чистачка след мизериите на другите. Капиш ?

# 257
  • Далечният изток
Аз обичам да ми е чисто. И за какво ми е тогава една свиня да ми цапа и аз да ходя подир него и да му чистя мизериите, м?

# 258
 Обичам на мен да ми е чисто и подредено. Не обичам да го правя за друг и да тичам като чистачка след мизериите на другите. Капиш ?

Ако обичаше и да четеш с разбиране щеше да си идеална.

# 259
Аз обожавам да се грижа за някого, когото обичам.
Нямам проблем да давам.
Стига да си заслужава и да е взаимно.
Другото е... Ницше. Joy

# 260
  • София
Дарлинг, дай един триптих по темата с пропуските в домакинството. Как става тая?

Хем култура, хем литература. Ако имаш потенциал, може и да ми го нарисуваш.

# 261
  • Somewhere far away

Ако обичаше и да четеш с разбиране щеше да си идеална.
За писания , лишени от логика няма какво да се чете с разбиране. защото.. няма логика.

# 262
  • Sofia
Домакинстването всеки може да го свърши, а спокойно се преживява и без него.
Няма как да има стойност.

О, абсолютно съгласна съм. Аз казвам същото – точно защото домакинстването за мен също няма стойност и всеки би могъл да си свърши сам елементарните дейности, допринасящи към личната му хигиена и тази на дома, който обитава, не бих се ангажирала да изземвам никому тези функции. Wink

# 263
За писания , лишени от логика няма какво да се чете с разбиране. защото.. няма логика.
Виж, логиката е обективно явление, може да се проследи извън субекта, няма значение какво казваме ти или аз. Мога да ти я извадя ред по ред, но не съм тук да се заяждам с теб, тъй че окей и амин.

# 264
Ъъъъ как "спокойно се преживява без домакинстване!?????! В мизерия? С купища мръсни съдове?  С мръсни дрехи и чаршафи? И тн. Как? Моля за обяснение. Много ми е важно!
Пп. Разпределението /или не/ на домакинските неща е убило 90% от браковете. Щото, помисли логично, за кво ми е некав да ми цапа и да трябва да му готвя, слагам и дигам и да мия купища съдове от готвенето и бла бла.... Wtf докат ми лежи на дивана хахаха за кво ми е?!???! Искам логичен отговор.

# 265
Тя му казва, че е смрадливо прасе, той вика 'гордея се, грух!'

# 266
Тоя профил вероятно няма да съществува дълго, но ще се пробвам тук, не защото нямам какво да напиша по другите категории, където едвам се вижда тънка верига, държаща авторите и коментиращите към твърдата земя и реалността (теми за Люлин, в които няма дума за престъпността... моля ви се.), ами ще отговоря, защото няма едно изчерпано мнение, написано от стоик, който го боли фара и не е художник-планинар-фотограф в свободното си време.
Накратко - младите гледат връзките на родителите си и почват да изграждат мнението си от това. Сериозното си мнение, не глупостите от книгите и филмите, дето са на почит по тоя и други форуми - това са приказки, fiction. Виждат родителите им как си комуникират и колко ги бОли и това генерира у младите апатия и нисък толеранс към усилието, особено, ако не видят мигновени резултати, а такива в много връзки здрави и дълготрайни връзки нямаше едно време и сега няма.
Към това ще добавя, че най-голямата грешка, които много мъже правят, е да угаждат на всяка привичка или на никоя хич, а една от най-големите грешки на жените е, че питат приятелките си. Решавайте си проблемите във връзката. Няма как да очакваш от непримирима (и кухо възгордяла се жена) да направи компромис за мъжкия си, ако той й прави компромис за всичко или за нищо - ти си под нея, брат, тя те вижда като субчовек.
Това, плюс абсурдните изисквания и на двата пола, влиаещи си от главно от наложени външни и Западни фактори, а не от връзка с тукашната реалност и егото на много хора, води до сегашното вече непоправимо задълбочаване на демографската криза.
Другото са подробности и абсурди от калибъра на: "Домакинстването всеки може да го свърши, а спокойно се преживява и без него" брат, ако не можеш да си намериш жена, която да чисти у вас - сори, ама, това звучи сякаш и, че ти не чистиш у вас, коетоо... не е добре. Ако не можеш да пуснеш една прахосмукачка или се събуждаш с неизмити чинии в умивалника, как се очаква от теб да се качиш на покрив и да смениш 1 кв.м. керемиди?
Или двойните стандарти на жени, чийто кантари просто отговарят на въпроса с една дума - лека: "Не обичам да го правя за друг и да тичам като чистачка след мизериите на другите. Капиш ?"  Капиш, да, ти си его-наркоманка, нямам какво друго да науча и кажа.
Ако не щете да сте подчинителни, изпълнителни, да правите компромиси и да се придържате към все още очакваните женски и мъжки роли, какво се изненадвате, че сте само за една-две вечери седмично?
Ако не щеш да чистиш, готвиш, да си грижовна, смирена, плаха, скромна, несмущаваща, реална, вярна, искрена и сериозно допринасяща, истински женствена и нежна, а не само кифла и на вид - ми, да, ще те изберат за несериозно отношение и просто ще бъдеш едно доста използвано тяло. Мрънкай после колко щеш.
Ако не си прибираш чорапите, ако цъкаш CS по половин ден, бръснеш се през седмица, най-стоичното ти качество е, че изглеждаш като бияч, 'щото помпаш у фитнеса и дрифтиш с Голф на 20+ години (или полярната противположност), ако мнението ти не е супер солидно, ако не можеш една лайсна да закопитиш и ходиш по анцуг навсякъде - да, няя те вземе сериозна жена, но рядко ще мрънкаш УЖ.
Или постовете от разни пластмасови манекенки, които са съгласни с това да не са домакини... е, да, брат, пичовете, дето ви плащат за присъствие надали искат да им чистите стълбището. Да не вземете нещо полезно да свършите. Това са примери за проблемите, за които е тая тема... нагледно, както са и примери, така и са манифестация (жените харесват таз дума) на самите проблеми. Демек факти. С това се борете.
Ако искате се обиждайте, това исках да напиша, колко време ще седи, преди да го изтрият - не е толкова важно, за нек'ви къси минути труд - толкоз.

Ъъъъ как "спокойно се преживява без домакинстване!?????! В мизерия? С купища мръсни съдове?  С мръсни дрехи и чаршафи? И тн. Как? Моля за обяснение. Много ми е важно!
Пп. Разпределението /или не/ на домакинските неща е убило 90% от браковете. Щото, помисли логично, за кво ми е некав да ми цапа и да трябва да му готвя, слагам и дигам и да мия купища съдове от готвенето и бла бла.... Wtf докат ми лежи на дивана хахаха за кво ми е?!???! Искам логичен отговор.

Ако искаш, бе, жените избират с кого да си лягат, как, колко пъти и какво да измъкнат от това. Тая логика води до такива неща понякога - напускаш го и това е. Трябва реципрочност. Ако той не може да се оправи с всичките програми с пералнята, ти го правиш. Ако ти не се справяш с гипсокартон и мазането на комините с вар - той го прави, т'ва е. Ако не става - чао. Ако и двамата сте за по 1-2 пъти седмично - толкоз.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 00:23 от Чушкопек на газ

# 267
Вие сте много самотен.
Горкичкият.
Нищо.

# 268
То от Възраждане повечето са така.

# 269
Искам най-накрая форум, в който мъжете ще обират повечето критика.
Еманацията на отношенията за голямата част от хората все още е да излезе поне един нов човек от цялата работа. Жените можем да сменим керемидите веднъж на 5-10-15+ години, но проблемът какво ще обядваме трябва да се решава абсолютно всеки ден и отговорът не е керемиди. И някак единият партньор да се прави на много важен и над злободневието не говори за широка мисъл, а точно обратното. Какъв нов човек ще отгледа такъв дървен философ с ръце в задника и той ли ще го отгледа въобще?

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 00:07 от Нарцùса

Общи условия

Активация на акаунт