Историята ми е… имам няколко епизода на пристъпна тахикардия, първия път се случи преди 10г докато се къпех, беше много задушно и топло, мина си сам за няма и 5мин, след това поне 4-5г не не се беше случвало. И през последните 5години съм имала още 2-3 пристъпа с много ускорен пулс, обикновенно се случваха като правя нещо вкъщи, като чистене с прахосмукачка или в кухнята докато правя нещо и мисля за още хиляда неща, и отново си минаваха за 5мин, и докато стигна до спешното нищо, всичко е наред. Последния ми и най плашещ пристъп беше през май месец 2025г, случи се след 2-3 дни притеснение, безсъние, стрес.. болеше ме стомаха през тези дни, не минаваше от лекарства и диета и си мислех за най-лошото, на 3тия ден преди обяд станах да правя чай в кухнята и сърцето започна да бие много силно, взех валидол, конкор 5мг, магнерот, студена вода се мокрих, почна да спада за момент и в следващия пак се ускори, тръгнахме за спешното, там пулса показваше 140, и разчетоха надкамерна такихардия, това беше 44мин след началото вкъщи, приложиха ми каротиден масаж на шията и пулса се нормализира. Имам и часовник, който беше отчел пулс 179. Тогава звънях за час при доц. Трайков и ми дадоха час чак за м.Януари. Същия месец на пристъпа направих консултация с д-р Протич, той каза, че не е спешно, но съм за аблация и в някой момент трябва да я направя. Успокоих се, че не е спешно и си изчаках часа и за януари, доц Трайков потвърди, че съм за аблация, но много бързо протече прегледа, и аз още тогава записах час в бързината за аблация за 16.02 и сега като наближава и си мисля дали е правилно да го правя, от месец май не съм получавала пристъпи, не пия хапчета. Притеснявам се след аблацията да не почна да получавам други симптоми, които в момента нямам и колко ползите надвишават рисковете.
По принцип съм си страхлива много, хипохондричка също, имам страшно много прегледи при кардиолози, всичко наред винаги, холтери в годините също имам и само са засичани прескачания в норма. Мисля си дали е възможно да правя просто паник атаки..
Дали има някоя като мен ?