Аблация на сърцето - 13

• 8 045
  • 343
  •   1
Отговори
# 210
Не коронарография, пред устата със сонда…..
Електрошок няма този път

# 211
А, ехокардиография, но с гастрална сонда.

# 212
Здравейте!
Аз съм с ВПВ и се чудя при кого да си направя аблацията. Към момента съм се спряла на Трайков, Шалганов и Джинсов. Дали имате някакви мнения за тримата лекари?
Също така имали ли сте усложнения след аблацията, защото много се притеснявам…прочетох за доста хора при които положението е станало дори по-лошо след това:/

# 213
Здравейте,
Казвам се Стела и съм на 23 години. Пиша тук, защото вярвам, че някъде там има хора като мен – уплашени, объркани, но и търсещи надежда.

Всичко започна преди няколко години – първите странни епизоди с много ускорен пулс, усещане, че сърцето ми изскача от гърдите, замайване, страх… Не разбирах какво се случва. Лекари, изследвания, ЕКГ, холтери – и накрая диагнозата: (параксизмална суправентрикуларна тахикардия).

Първо ми изписаха бета-блокер (в моя случай – Блокбис 0.25 мг), но не понасях добре ниското кръвно и се чувствах отпаднала. Животът ми стана ограничен – не смеех да тренирам, да тичам, да пътувам, дори да изляза до магазина без да се притесня, че ще получа пристъп. Всичко се въртеше около това “а ако пак се случи?”.

След дълго колебание, сълзи, страх и много четене, стигнах до решението да направя аблация. Насочиха ме към доц. Трайков, който ми потвърди диагнозата и насрочи дата за процедурата. Чаках, чудех се дали не правя грешка, четях истории в Reddit, Quora, форуми… Истината е, че колкото и да четеш, никога не си напълно готов психически. Но в един момент искаш отново да живееш, да си свободен.

Скоро ми предстои процедурата. Страх ме е, признавам си. Но още повече ме плаши мисълта да остана в този затвор – на сърцето, което диктува живота ми. Мечтая отново да плувам, да танцувам, да се смея без да слушам пулса си. Мечтая да живея без да се питам “ще стане ли пак?”.

Ако някой тук е минал по този път – ще се радвам да чуя вашата история. Или ако имате приятели преминали през аблация за надкамерна тахикардия, и да ми разкажете как те живеят сега, доволни ли са и върнаха ли живота си обратно.

Благодаря, че прочетохте!
Аз съм на 22 години и ми предстои същото нещо.. Много ме е страх от аблацията, но от възможните опасни аритмии също.
Надявам се аблацията ти да мине без проблеми и ще се радвам на обратна влъзка относно доц. Трайков☺

# 214
Доц. Трайков е моят фаворит! Heart

# 215
Доц. Трайков е моят фаворит! Heart

А защо се спряхте на него? И наистина ли той извършва аблацията или просто присъства в операционната?

Аз лично останах доста разочарована от “прегледа”, който продължи точно 2 минути и дори не ми погледна нито една от кардиограмите. Пита ме какво ми има, аз му казах и просто каза когато искам да си направя аблацията и така. Дори не си направи труда да провери дали е правилна диагнозата, нито колко сериозен е случая…нищичко, а имах толкова много въпроси. Затова леко се притеснявам дали ще обърне внимание и по време на аблацията и дали ще участва в процеса..

# 216
Идете при друг тогава.

# 217
Моят преглед при Шалганов продължи повече от час, прочете всяко едно документче, направи ми лично ЕКГ- как така се преценява дали сте за аблация след 2 минути?!?!?! Явно Трайков е започнал на конвейр да ги прави, без никакво отношение и внимание към пациента…..
Дева, вече адски много хора се оплакват от отношението на Трайков…..

# 218
Възможно е. Той е много, много претоварен. Frowning
Аз дори преглед не съм минавала, писала съм. И съм много доволна от резултата!

# 219
Аз също съм от разочарованите за отношението на д-р Трайков. Моята аблация я прави д-р Марчов , под наблюдението на д-р Трайков и имах чувството, че не знаят какво правят . По време на цялата симулация ЕФИ постоянно ми задаваха въпроса” Това ли усещаш, като излезеш от ритъм” . Толкова различни аритмии ми стимулираха, че аз тотално се обърках . Бяха мъчителни два часа. Накрая никой от тях не дойде да провери как съм.
Имам много прескачания , понякога явно групирани и усещам сърцето ми да бие хаотично/много е стресиращо/ .  Бях ди си запазила час отново за Трайков, чаках три месеца , взеха ми 200 лв. без никакъв преглед . Каза само пий си хапчетата и ако искаш ела за ново ЕФИ.
И така , сега се чудя какво да правя с тези екстрасистули , всекидневни са. Пия амаритон и бизор, няма голяма полза .
Притеснявам се да не е предсърдно мъждете това хаотични биене. На Холтер не е хващано.
Има ли изобщо някой в групата преборил екстрасистолите или ще са доживот?

# 220
Моят преглед при Шалганов продължи повече от час, прочете всяко едно документче, направи ми лично ЕКГ- как така се преценява дали сте за аблация след 2 минути?!?!?! Явно Трайков е започнал на конвейр да ги прави, без никакво отношение и внимание към пациента…..

А правена ли ви е аблация при Шалганов? Аз също съм с добро мнение за него на база прегледите, но все пак самата процедура е по-важна.
Затова и не изключвам Трайков, тъй като се води доста подготвен и предлагат и криоаблация в Токуда..

# 221
Wendy, магнезий е много важен, освен Амаритон. Аз почти с магнезий ги елиминирам, пия само по един месец Амаритон.

# 222
Аз направих консултацията и про проф.Шалганов и при доц.Трайков. Доверието ми спечели проф.Шалганов. При Трайков консултацията беше "на крак". Набързо приключи и излезе, та трябваше да го гоня по коридора да питам как да се уреди той да прави аблация. През рамото ми отговори, че целия екип е добър и няма значение.
В нашето семейство така се случи, че и съпругът ми получи ПМ. На него аблацията уж правеше доц.Трайков. Така предполагахме, защото платихме за избор на екип. Но Трайков беше зад мониторите, а с катетрите работеше друг доктор, не разбрахме кой. Направи ми не добро впечатление, че Трайков вообще не е идвал на визитация, а го виждах по коридорите на отделението.  А когато съпругът ми получи рецидив, два дена след аблацията и пак постъпи в Токуда, Трайков пак не е минал да го види. За мен това беше неочаквано. След моята аблация, проф.Шалганов дори буташе леглото ми от операционната до стаята. Няколко пъти дойде да пита как съм! Не вярвам, че го прави защото няма други задачи. Просто човешкото отношение и заинтересованост от резултата на много високо ниво при него.

# 223
aleksapostolova, първата ми крио- аблация беше преди точно година. Беше успешна на 100 процента, защото не пиех никакви медикаменти и нямах никакви прескачания и аритмии 9 месеца след това. Прави я д-р Стоянов. Сега за втората, която ще е с изгаряне си заявих избор на екип и да се изпълни от Професорът. При прегледа ми обясни, че при около 30 процента от пациентите се налага втора аблация, за да се изкорени проблема, зависи коя клечка си изтеглил, при мен се оказа късата.

# 224
И при мен прегледа беше около час. Изчете всички епикризи, нещо си записваше, направи ми екг, беше много подробен, даже и на кантара ме качи да види колко тежа. Доволна съм!

Общи условия

Активация на акаунт