ВРАЖДА - гръцки сериал по bTV

• 9 248
  • 128
  •   8
Отговори
Вражда - Σασμός
всеки делник от 13.30 ч. по bTV

„Вражда“ е първият гръцки сериал в ефира на bTV. Поредицата разгръща вълнуваща сюжетна линия, пропита с любов и омраза, в центъра на която са най-младите представители на двете фамилии Стаматакис и Врулакис, между които от десетилетия се разгаря непреодолима кръвна вражда. Тоталният гръцки хит приковава вниманието на зрителите в южната ни съседка в продължение на цели три години в праймтайма на една от най-гледаните телевизии – „Alfa“.  

Сериалът е заснет на о-в Крит от 2021 до 2024 г., има 3 сезона и 496 епизода.

В главните роли: Орфеас Августидис, Димитрис Лагос, Мария Протопапа, Христина Хейла Фамели, Димитрис Имелос, Тасос Нусиас, Евгения Пала, Мария Цубанаки и др.

Всичко започва преди 20 години в малкото планинско село Ано Пория на гръцкия остров Крит. Дългогодишната вражда между семействата Стаматакис и Врулакис прераства в кървава вендета, след като Василис Стаматакис застрелва Маркос Врулакис пред очите на съпругата му и двете им малки деца – Аргиро и Петрос. Василис излежава присъдата си, а съпругата му Калиопи отглежда сама двамата им синове – Астерис и Матиос

Астерис израства като харизматичен и уверен млад мъж, който обаче живее под тежестта на високите очаквания на авторитетната си майка. Калиопи е властна и решителна жена, която държи всичко под контрол и има ясна представа за съдбата на синовете си. По-големият брат на Астерис и любимец на Калиопи – Матиос – носи в себе си дълбока рана, която не му позволява да допусне никого до себе си. Макар да изглежда изключително резервиран, дълбоко в себе си Матиос крие чувствителна и уязвима душа.

Травмата от убийството на баща ѝ Маркос кара Аргиро да продължи образованието си в Австралия, но когато след близо 20 години решава да се върне окончателно на острова, за да се свърже с корените си, тя се запознава с привлекателния Астерис. Двамата се впускат в мимолетна авантюра и прекарват една нощ заедно, без да подозират, че са деца на вражеските семейства Стаматакис и Врулакис.

Привличането между Астерис и Аргиро заплашва да възпламени отново старата вражда между двете фамилии и да превърне зараждащите се чувства помежду им в непреодолимо изпитание. Пред тях стои изборът дали да позволят на миналото да ги раздели, или да рискуват всичко, за да тръгнат по пътя към помирението между Стаматакис и Врулакис, което към момента изглежда невъзможно…

ЕПИЗОДИТЕ НА bTV PLUS
ЕПИЗОДИТЕ НА VOYO - седмица преди ефир
ЕПИЗОДИТЕ B DAILYMOTION

ТРЕЙЛЪР

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 00:27 от diziler

# 1
  • гр.София
Благодаря за темата! Следя сериала с интерес.

# 2
Дано са купили всички епизоди. Че "Докоснати от слънцето" не го довършиха и много ме беше яд. А дори и да намеря всички серии на оригиналния език, в случая не ме устройва, защото гръцки не разбирам, хахахаха.  "Карма" си остава най-якият гръцки сериал, който са давали (по TV7 беше).

# 3
  • гр.София
Не си спомням тези филми да съм ги гледала.
Сюжета на Вражда прилича на Ромео и Жулиета. Два враждуващи рода, младите се влюбват...дано съдбата им да не е толкова трагична.
Иначе манталитета на гърците по селата е като в турските сериали. Девойките се женят за който им кажат, проблемите се решават с оръжие, властна майка дундурка 40-годишните си синове Joy

# 4
Айй, голям пропуск. "Докоснати от слънцето" беше супер сериал. Даваха го по НОВА, ДИЕМА ФЕМИЛИ с дублаж и по AXN White със субтитри. Мисля, че е го има качен във videoclip.bg. А "Карма" беше по-различен, беше нещо средно между семеен сериал и трилър, с някаква мистика, с хипнози, със спомени от минал живот, кармична връзка между главните герои, и така.. Но беше що-годе кратък сериал, към 150 епизода.

"Вражда" е почти 500 епизода, но поне знаем, че е завършен. Само да сме сигурни, че БТВ ще закупи всичките, независимо от рейтинга на първия сезон у нас.

# 5
Благодаря за темата.
Сериала е интересен и приятен. Колко сезона е ?

# 6
3 сезона, 496 епизода е бил в Гърция. Аз го написах горе в заглавния пост между първата и втората снимка. Може и в България да има някакво несъответствие, защото тук се спазва дължината от 60-70 мин. на епизод за  час и половина програмно време, с рекламите.

# 7
Още съм на  осми епизод. Тази Аргиро нещо хич не ми харесва визуално. Сто пъти по-готина е Стела, годеницата на Астерис. Но предполагам, че той ще развали годежа и ще се захване с Аргиро.

Останалите имена още не мога да ги запомня. Най-вече физиономии помня, но имена не.
Петрос ли е, Педрос ли е този с обецата, какво стана с неговото гадже, онази, дето се оказа, че го мами, а после го заплашваше, че ще му съсипе живота?

# 8
  • гр.София
След като той видя клипа скъсаха и тя тръгна с един доста по-възрастен от нея, където я сваляше. Даже той поиска ръката й от баща й и предложи брак. Тя прие, но започна пак да се върти около брата на Аргиро.
Днес нямаше нова серия, заради еврото.

# 9
Да, видях, че тръгна с по-възрастен, той е доста напорист.
Тази Василикѝ защо все гледа тъжно? Както и майката на Аргиро и Петрос, всичките жени са вечно с потънали гемии.

# 10
  • гр.София
Василики и Матиос са били влюбени като млади, но са я оженили за този, който убиха. Тя е много нещастна в този брак, а след смъртта му разбра, че той е имал любовница.
Матиос още я обича, но тя е доста резервирана. Не знам в 8-ма серия дали вече е убит мъжа й (да не издам нещо).

# 11
Няма проблем, щом е излъчено по телевизията, не се води спойлер. Аз ще си наваксам.  Първите серии скоро ще ги махнат от БТВ+, защото там са с давност 1 месец. А сериалът тръгна на 10 юни, после  старите серии преминават на войо. Добре, че има една добра душа (Богомил), дето ги качва и в DAILYMOTION

# 12
Василики и Матиос са били влюбени като млади, но са я оженили за този, който убиха. Тя е много нещастна в този брак, а след смъртта му разбра, че той е имал любовница.
Матиос още я обича, но тя е доста резервирана. Не знам в 8-ма серия дали вече е убит мъжа й (да не издам нещо).
В края на 10 еп. го убиха Стефанис. Не дадоха лицето на убиеца, ама май е Петрос (този с обецата), той ли е?

Това е промото за въпростния 10 еп., сега съм на 11 еп.

# 13
  • гр.София
Не е той, но няма да издавам, за да ти е интересно Stuck Out Tongue Winking Eye
Не че Калиопи не бълва змии и гущери против Петрос и е сигурна, че той е убиеца. Настрои и цялото село срещу семейството му. Стреляха по къщата им, за да ги сплашат. Накрая обаче тя да не остане неприятно изненадана...
Има някаква стара любовна история, която е в основата на враждата между двете семейства, но засега само се споменава за нея, не ми е станало ясно кой и какво е направил. Една девойка се е самоубила преди доста години, но тепърва ще се разбере защо.

# 14
Много ми харесва сериала и песните в него също! Дали може да се намерят самостоятелно целите песни?

Общи условия

Активация на акаунт