Не намерих тема за този сериал и реших да напиша впечатленията си с надеждата,че и други почитатели на поредицата ще откликнат.Още заглавието и началните кадри привлякоха вниманието ми при излъчването на сезон 1.Също музиката и цялата пищност на картината,още от началната заставка,предизвикваща асоциации за бързо прелитащото време и символизираща един от бизнесите на гг и свързаните с това му начинание промени в обществото,в страната,а загатващо и в семейството му.
Следя с интерес основно действията и двуборствата между Берта и Джордж Ръсел(актьорите правят хубави роли).Интересно ми е и как Мариан ще построи живота си най -вече в любовта.Харесват ми и образите на икономите в домовете на двете семейства.
Разгледаните други слоеве на американското общество (прислуга,общността на Пеги и тяхното разделение по това дали са били роби от юга или свободни от севера,по оттенъка на цвета на кожата си,по това дали са богати от няколко поколения или са новобогаташи/последното е пряко отражение на същото противопоставяне като при светът на белите).само допълват многообразната картина.
До момента не съм търсила информация дали образите на съпрузите Ръсел имат прототипи или са само обобщени образи ,характерни за конкретното време,показано в сериала.
Харесват ми диалозите с внимателно подбраните кратки изрази ,често казващи много повече.
Не вярвах, че ще го направят, защото се чудех как ще го извъртят, че да се появят пукнатини в такъв стабилен брак. 

.

Аз го гледам от излизането му и в понеделник 7. епизод на 3. сезон ме остави безмълвна. Не смея нищо да коментирам, за да не развалям удоволствието на тези, които още не са стигнали дотам.
.