На море в Гърция 2025 - II

• 41 936
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
  • В полите на Пирин планина
Моите не са мрънкали много, нито е имало драми, но са момчета. Само сутрин ставаха трудно. 😁

# 496
Препоръчайте ми в Корфу хубав хотел, апартамент до е близо до Летище, центъра да може пеша да се отиде и разгледа и до хубав плаж за няколко дни! Всякакви идеи за Корфу ще са ми полезни
Също и за Скиатос, понеже се думаме между двете дестинации Simple Smile

# 497
Няма в Корфу хубави плажове, които да са близо до летището и центъра на града, камо ли на пешеходно. Хубавите плажове са на 1 час път с колата Simple Smile

Скиатос е друга работа, там всичко е на ръка разстояние.

# 498
Здравейте! За първи път ще ходим в Олимпиада (следващата седмица). Засега са ми казали, че е спокойно, има много бездомни животни и плажът е добър. Имам обаче следните въпроси:
1. Има ли някой по-голям хранителен магазин?
2. Необходими ли са ни обувки за вода.
3. Ще сме близо до централен плаж. Има ли някакви по-добри алтернативи наоколо за плаж (дори и с кола)?

Нещо друго, ако се сещате, което би ко било полезно?

# 499
  • България
Скрит текст:
Пясъчни са, да, не са много големи, но в този сезон ще сте почти сами на тях. Времето вероятно ще е хубаво. Цени има и по-ниски, и по-високи, но като за Циклад е доста добре, защото Ермуполи е столицата на архипелага с многобройно местно население и не е толкова ориентирано към туристите.
Благодаря. Обмисляме Сирос за догодина и събираме информация.

# 500
  • София
За градския на  Олимпиада и околните плажове акваобувки не са ни трябвали - те са пясъчни.
На юг, в посока Атон, има няколко залива с чудесни плажове, с организирана и свободна зона. Те са много по-впечатляващи от градския.

# 501
1. Има достатъчно магазини, плюс пекарна, плюс аптека. Ако искате хипермаркет - има Масутис в Ставрос и Лидл в Аспровалта.
2. Не.
3. Има богат избор от плажове на юг към Халкидики, и по-хубави от градския (но и той не е лош).

# 502
Здравейте! За първи път ще ходим в Олимпиада (следващата седмица). Засега са ми казали, че е спокойно, има много бездомни животни и плажът е добър. Имам обаче следните въпроси:
1. Има ли някой по-голям хранителен магазин?
2. Необходими ли са ни обувки за вода.
3. Ще сме близо до централен плаж. Има ли някакви по-добри алтернативи наоколо за плаж (дори и с кола)?

Нещо друго, ако се сещате, което би ко било полезно?
Преди две години бяхме там, много спокойно селце, с пекарна супермаркети, заведения и хубав плаж. Кканото липсва там, в Ставрос го има, но всичко необходимо има в Олимпиада. Много хубаво място.

# 503
Благодаря. Обмисляме Сирос за догодина и събираме информация.

Хич не му се колебайте, мен ако питаш. Не е типичната зрелищна дестинация с Инстаграмски красоти, и по-добре за него. Много го харесвам - макар че за последен път съм била през 2020 г. и чувам, че се е поразраснал туризмът оттогава (щото съм го виждала и без хич турист, преди близо 18 г.)
Ермуполи е един от най-хубавите градове в Гърция изобщо. Има си и българска популация - пет българки, омъжени за местни Simple Smile

Два албума от различни ходения. Ако има въпроси, насреща съм. Други от темата също са били, че и по-скоро.
https://www.flickr.com/photos/182857952@N07/albums/7215771490332 … /with/50057611801
https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157635611686103/

# 504
Най-накрая и ние сме на море. Иска ми се да идем до Солун бихте ли ми казали как стои въпроса с паркирането там? Има ли къде да се паркира (без значение платен или безплатен паркинг)? Какво препоръчвате да се види? Места за хапване? Ако сте гледали Алис имаше епизод за Солун с много неща, ако някой ги е опитвал може ли да сподели дали наистина си заслужава и къде се намират местата?

# 505
  • у нас
Една седмица ни остана свободна, гледам -гледам и никъде не намирам нещо подходящо, дори и хотел. Всичко е пълно или страшно далече от плажа или каменен бряг  :/ някой с нещо хубаво, пясъчно  и не чак толкова известно -конкретно предложение пътуваме от Плевен с две деца Simple Smile изтекоха ми очите и цени по 5-6000 за 6 нощувки

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 10:11 от Tommelise

# 506
  • София
По това време места за спане само във ФБ групите. Излизат все още предложения за Северна Гърция, ако търсите там.

За Солун, оставяте колата на платен паркинг и обикаляте центъра пеш. Ние ползваме паркинга на Eкспоцентъра зад Бялата кула. https://maps.app.goo.gl/YvjWe7DkBrTii5nQ9

# 507
  • София
Една седмица ни остана свободна, гледам -гледам и никъде не намирам нещо подходящо, дори и хотел. Всичко е пълно или страшно далече от плажа или каменен бряг  :/ някой с нещо хубаво, пясъчно  и не чак толкова известно -конкретно предложение пътуваме от Плевен с две деца Simple Smile изтекоха ми очите и цени по 5-6000 за 6 нощувки
Не знам за коя точно седмица гледате, но на мен ми излизат за следващата седмица места за около 2000лв на Вурвуру. В Гърция не е като в България, като се паркираш в мястото за настаняване да не можеш да мръднеш никъде с колата. Спокойно може да се ходи с кола на плаж. Бийч баровете имат душове и съблекални и няма нужда да сте им клиенти за да ги ползвате. Обикновено имат и паркинги и са безплатни .
ето произволен пример:
Скрит текст:

# 508
репеленти за Керамоти за комари вероятно трябва вечер, но разбирам, че на Тасос проблем са осите, особено това лято, и не само вечер.

# 509
репеленти за Керамоти за комари вероятно трябва вечер, но разбирам, че на Тасос проблем са осите, особено това лято, и не само вечер.
От няколко години го чета това за осите на Тасос. Миналото лято ходехме там, но само за по един ден и не сме спали.
Комари също не обичам, но пък осите ме ужасяват.

Общи условия

Активация на акаунт