Отговори
# 210
Надинче, ами ако детето има бал към 500, ама иска да учи във Вазова, нека си пропилява бала. Детето се явява на изпити и дава най-доброто от себе си. Няма да остави 5-6 задачи нерешени, щото е изкарало точки за нужния бал. Нека си говорят приятелките. А детето да учи, каквото си иска. Успех!

Относно детето на министъра, то със сигурност освен позитиви, носи и негативите от поста на баща си. Не му е лесно на детето със сигурност.

# 211
Да, нека не обсъждаме детето Simple Smile
Нищо не сме му обсъждали на детето.

# 212
Хайде и ние дружно пуснахме заявлението.
На първите няколко места писахме СМГ, НПМГ, за които не достигат 15т. поне, ама да има. И след това вече реалистичните и няколко паралелки в 2 училища с бал 20т надолу. Финално добавихме едно непредвидено, за да сме сигурни, че има още нещо с по-нисък бал.
Общо 7 училища и 13 паралелки.
Оценките обаче не се появиха и след подаването. Ще чакаме.
Редакция: появиха се оценките, но отне поне 15мин.

# 213
Да не говорим, че...както и да се представи вип детето, все ще има приказки, че се е "наместило" по другия начин.🙄
Навремето влязох в университета без да ходя на никакви курсове или частни уроци. Години по-късно разбрах, че е имало слух как мой роднина (съвсем не "вип" човек) ме е "уредил".🤣 Та човек никога не знае какво ново ще научи за себе си.😅

# 214
Вили, а какво стана с вашето медицинско? Наложи ли се да минавате на очен?
И ние писахме две абсолютно невъзможни (спрямо бала на дъщеря ми) паралелки. Да ги има все пак.😂 И преди тях желание номер 1, което ни е почти в кърпа вързано...😆

А каква е идеята “невъзможните” паралелки да са след номер 1?
За да има потенциално шанс за тях- не трябва ли да са преди номер1?
Питам,за да изясна и за мен.
Ако подредим три високобалови,четвърто желание например- с бал във възможностите ни,има ли смисъл след това да се пишат други паралелки с висок бал(където има минимален шанс) ?
Системата ще класира на 4 желание ,нали?

# 215
Айде сега...какви пък негативи да има девойката...ми не се сещам защото...Grinning
Нея няма да я мислим....

Нищо не съм подавала още...ужас.

# 216
  • София
Да, като сварят супата в казана, тоест системата, ще ги изюркат по-бързо да ни сипят по купичките.
Голям късмет имаме с вип кандидатката, не е лъжа

Тя, вип кандидатката, както и родителите й, знаят отдавна къде ще учи. Едва ли трепетно и в неведения чакат каквото и да е.
Е, може съученици, приятелки на випката
Съвсем не е за завиждане това дете, където и да учи у нас.  Вип, вип, но няма правото да е като другите. Направо ми е жал.

# 217
Четох, че от София се кандидатства във Варна, ей така за спорта едва ли не, струва ми се доста нередно,  някое дете ще чака второ класиране,  или пък ще се запише на второ желание,  щото една майка пуска заявление за обл. Варна пробно. То сега остава и от Варна да вземем да кандидатстваме в София, особено тези с бал над 485 точки. Не мога да проумея защо някой го прави.

# 218
Аз днес имам един брой записан студент и подадено заявление за един брой кандидат-гимназистка. Планът за деня е изпълнен.
Слушам си сега музика и ви черпя и вас за добро настроение:
Скрит текст:

# 219
  • София
Четох, че от София се кандидатства във Варна, ей така за спорта едва ли не, струва ми се доста нередно,  някое дете ще чака второ класиране,  или пък ще се запише на второ желание,  щото една майка пуска заявление за обл. Варна пробно. То сега остава и от Варна да вземем да кандидатстваме в София, особено тези с бал над 485 точки. Не мога да проумея защо някой го прави.
Най-много се кандидатства пробно в София от други области. Затова и тук има най-голямо движение на второ класиране.

# 220
По-често е да се кандидатства в София ей така за спорта. Правят го, за да са си начешат егото. Да се похвалят после. Не говоря за случаи, когато наистина се избира от две области. Понякога от само проба пък решават, че за доброто на детето ще се местят или търсят вариант с роднини и общежитие. Всякакви случаи.....

# 221
Това пробно кандидатстване в друга област не го разбирам. Защо се прави? Да се похвалят в родното си село, че са били класирани в София/Варна ли? А хората тръпнат и чакат 2ро и 3то класиране...

# 222
Да, предполагам от Перник, Кюстендил,  Благоевград,  както от Добрич кандидатсват във Варна . Но от единия край на България в другия ей така просто да видиш какво ще стане, за мен не е редно.

# 223
Здравейте, седмокласни родители!
Не съм писала до момента, но следя темата и много ми помогнахте във връзка със стъпките до момента. Затова се включвам, за да окуража всички родители, които имат съмнение дали да включват паралелки с големи разлики от миналогодишните и прогнозните балове. Моят син изкара доста висок резултат, достатъчен за всички паралелки спрямо миналогодишните/прогнозните балове. СМГ, НПМГ и ТУЕС веднага отхвърли - не можело да учи толкова математика. Испанската деляла сграда с друго училище и не искал да му се мотаят малките, а немската приличала на затвор и нямало шанс да отиде там. В крайна сметка в челото на класацията са паралелки с над 30 т. под неговия бал, като водещият критерий беше училищният двор (не се шегувам). Така че редете смело спрямо желанията на детето, не се впечатлявайте от миналогодишните балове и се надявайте, че има повече келеши като моя!:)

# 224
Вили, а какво стана с вашето медицинско? Наложи ли се да минавате на очен?
И ние писахме две абсолютно невъзможни (спрямо бала на дъщеря ми) паралелки. Да ги има все пак.😂 И преди тях желание номер 1, което ни е почти в кърпа вързано...😆

А каква е идеята “невъзможните” паралелки да са след номер 1?
За да има потенциално шанс за тях- не трябва ли да са преди номер1?
Питам,за да изясна и за мен.
Ако подредим три високобалови,четвърто желание например- с бал във възможностите ни,има ли смисъл след това да се пишат други паралелки с висок бал(където има минимален шанс) ?
Системата ще класира на 4 желание ,нали?
"Невъзможните" паралелки се пишат на първо място и след това по-ниските балове. За да може да се чака 2ро класиране да стане чудо. Ако са и желани, де. Ако са просто невъзможни, но и не особено желани, тогава само пълнят списъка в ниските позиции Simple Smile Няма да се стигне до тях изобщо Simple Smile

Froto, разсмяхте ме. Малко се напрегнах за избора на Вашето дете, но в края на поста си казах - вярно, дано да има "повече келеши" всъщност Simple Smile Simple Smile Simple Smile То тази надежда ни остана... Да ви е жив и здрав и да бъде доволен от избора си!

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 19:24 от Shushi2

Общи условия

Активация на акаунт