Отговори
# 195
Да, нека не обсъждаме детето Simple Smile

# 196
А бащата може ли? По-голяма щета като министър май не сме имали. С изключение на предния му мандат.

# 197
Моите малките ще изпитат на гърба си цялото му творчество, ако всичко, за което говори се приложи на практика.

# 198
  • София
Спенса, аз най-малко съм го защитила с поста си в ролята  му на министър..Като такъв никакъв го няма ни сега, ни   през мандата му преди Денков , факт, ама  като родител е свободен да си има доводите да избере или да не избере дадено основно училище, независимо дали  според друг то е по-малко или по-елитно от друго/други  в същия квартал..Във въпросния има  миграция на ученици между всичките 4-5 училища, включая и от 107-мо в друга посока. Понеже  то все пак не е цялото от-до с мат. паралелки  с наистина високо ниво след подбор.  Simple Smile

# 199
И ние подадохме преди малко. Две приятелки ми надуха главата как сме щели да "пропилеем" бала на детето и ме напрегнаха доста. Ами, то-детето от две години си повтаря как ще учи в тава училище. До последно не си промени желанието. Това я мотивираше, изкара си бала, неин си е, тя си решава.
Още от четвърти клас оставих сестра й да си избере училище, в седми клас пак, в десети пак сама си избра профилите,  и специалността, и университета, който иска. Така оставих и на малката да направи днес своя окончателен избор, пък дано й е на късмет!
[/quote
Разбирам ви, и ние бяхме в същата ситуация, не само приятели, но и учители ни казваха бал висок за всяко училище и всяка паралелка, аз се разколебах, но детето не
- имаше си план, имаше първо желание и не съжаляваме. Успех!

# 200
И аз съм с едно дете, което ще е жертва на простотиите на тоя.
В известен смисъл и детето ми от сегашния набор му е жертва, та поне мога да го хейтя. Друго не ми остава.
Русалке, то ще се разбере много бързо как е прието. Ако е по втория начин, родителите ще знаят още първата седмица, децата на втората.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 17:44 от Spensa

# 201
  • Стара Загора
Благодаря за новата тема.
Нямате стигане
Подадохме сутринта желанията

# 202
Балът ни е около 300 има ли смисъл (за трето класиране евентуално, ясно че на второ няма да падне толкова )да редим въобще училища с бал около 400 точки?
за трето класиране се редят отново след като приключи второ. Сега редим само за 1 и 2 класиране. Така че според мен няма смисъл, ама вие си знаете. И ние ще сложим училища с 20т по-висок бал, ама надеждата умира последна.
Да благодаря, това ми беше убегнало, че после има пак редене. Въпреки че с такъв бал и пет пъти да редим трудно ще попадне в училище с бал около 400
Аз подробно разглеждах класиранията от минали години и ми направи впечатление, че на 3-то класиране баловете се качват. Успех на детето, дано влезе във най-желаното училище! Нашето първо желание е с над 10 точки разлика, но пък не пречи да се надяваме.

# 203
  • ПЛОВДИВ
И ние подадохме преди малко.

Много бързо. 21 желания за 10 мин.
Детето вика - Да не са малко?! Други ще пишат повече. Дай да сложим иняколко професионални паралелки. Ей така - да има.
Опитах се да търся кодове, аме ме домързя и му отговорих апатично: На първо класиране ще си или по първо желание или в топ 5. Няма смисъл.
Съгласи се.
Но ме накара да сложа и 2 паралелки в МГ, защото си има съученик, който иска да е там, а му е скъп приятел. Казах му, че няма смисъл, а той: абе, нищо не се знае.
Подписа се на списъка, за да няма хъката мъката после Simple Smile

И на мен ми се ще да излезнат още в петък, а  в понеделник да  ги записваме и готово!

# 204
И да излезнат в петък, записването пак ще е във вторник.

# 205
viosisida, oт 15-ти е записването.🙂

# 206
Малеее, аз няма да казвам, че първите 10- на желания са за паралелки до +50-на точки върху нашия бал. Ама няма как да не ги напиша, сърце не ми дава да клъцна мисълта за чудо...Шегувам се, реалист човек съм, но ги пиша ей така, да ги има. После следват = или > с точка или половин от нашия и горе-долу, не според бала, а според желанията на синко съм наредила до близко училище с език.
Проверката в изпитай ме дава резултати само според мин.г.балове, а ние имаме прогнозни ( за някои паралелки) за тази, които си мисля, че са по-достоверни.

# 207
Хайде, и ние подадохме, за 10-15 мин. наредих 17 паралелки, че и медицинско бутнах, да има. Моя младеж не е особено амбициозен и предполагам, че на първо класиране ще влезе където си е харесал (в краен случай на второ), пък от есента да се стяга, да си наляга парцалите и да учи сериозно, че няма кой да му прави компромиси в гимназията както в кварталното училище...

# 208
Малеее, аз няма да казвам, че първите 10- на желания са за паралелки до +50-на точки върху нашия бал. Ама няма как да не ги напиша, сърце не ми дава да клъцна мисълта за чудо...Шегувам се, реалист човек съм, но ги пиша ей така, да ги има. После следват = или > с точка или половин от нашия и горе-долу, не според бала, а според желанията на синко съм наредила до близко училище с език.
Проверката в изпитай ме дава резултати само според мин.г.балове, а ние имаме прогнозни ( за някои паралелки) за тази, които си мисля, че са по-достоверни.

И на максималиста направихме сходна подредба. Мисля, че от 9-то желание нататък са реалистични вече нещата.

# 209
Вили, а какво стана с вашето медицинско? Наложи ли се да минавате на очен?
И ние писахме две абсолютно невъзможни (спрямо бала на дъщеря ми) паралелки. Да ги има все пак.😂 И преди тях желание номер 1, което ни е почти в кърпа вързано...😆

Общи условия

Активация на акаунт