Му софия изпити бакалавър

• 270
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, може ли някой да ми разясни какво представляват устните изпити в Му София за ОКС бакалавър акушерка и медицинска сестра. Какво означава, тегля тема и говоря, задават ми въпроси ли и ако да колко. В сайта не намерих нищо, в Плевен например има приемрен изпит.

# 1
  • София
Привет, изпитите минаха и вчера излезе класирането.
Актуален ли е вече въпросът или си отговорихте?

# 2
Привет, изпитите минаха и вчера излезе класирането.
Актуален ли е вече въпросът или си отговорихте?

Още не съм, ако може да ми разясните

# 3
  • София
В сайта са качили ето това с материали за изпита https://foz.mu-sofia.bg/%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1% … 0%B0%D0%BB%D0%B8/
Това са основните теми, като са маркирали най-важните неща. Малко  екофти, защото не можете да го свалите/копирате/принтирате. Аз успях бабешката и с голяма хамалогия да сканирам текста на всеки слайд и да го запаметя в документ. От там си го обогатих малко(с помощта на chatgpt и perplexity) и направих по-свързан и гладък, така че да го науча по-лесно и да е на теми.
Изпитът е предимно устен. Теглите тема, пада ви се някоя от тези на слайдовете. Сядате всички и пишете накратко по въпроса. След това, който е готов или както решат ви викат на столче пред бюрото и ви задават въпроси по темата или свързани. Хубавото е, че задават насочващи въпроси, не сядате и да трябва да изпеете всичко. Много малко време говорите-5-10 минути, те почти веднага разбират дали сте се готвили, имате ли обща култура по тези въпроси. Хубаво е да знаете някакви странични неща-настоящи социални, здравни проблеми, нещо да ви е впечатлило, да покажете, че сте ангажирани с темите.
Въобще не е трудно, протича като разговор, може някакви по-лични неща да ви питат-интерес към професията, дали нещо лично, семейно не ви кара да кандидатствате, на каква възраст сте, имате ли деца...ако имате-какво отношение сте срещала в болницата при раждане и какво ви е впечатлението от акушерките/мед.сестрите.
Мен е питаха децата на колко са и изкарали ли са шарките Laughing Казах, че всичко са минали, аз включително, и няма опасност да предам на бременните.

Общи условия

Активация на акаунт