Отговори
# 180
  • София
Така наречената "випка" е все пак едно дете, на което майка му може и да наднича тук и да и е неприятно. Хич не ми харесва как бе наречено.

# 181
Кога се визуализира балът в колонка Бал? (Има вече заредени всички необходими оценки)

Много объркващо е написано, не става въпрос само за вашия Бал, а и за минималния бал, с който ще се влиза в съответното училище. Той ще се появи след като излезе класирането.
В секция "Класиране" го пише:
"В меню „Желания“ срещу всяка избрана от Вас паралелка освен Вашия бал се визуализира и минималният достигнат бал на паралелката."

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 16:07 от slaveia84

# 182
След първо класиране се вижда вашия бал (който може да е много различен според балообразуването) и минималния за паралелката.
Скрит текст:
2023та, реален пример

# 183
В "План-прием" са актуализирали броя места, отразени са вече насочените от РУО.

# 184
Извинявайте за глупавия въпрос, но защо щом няма квоти има минимален бал за мъже и жени?

# 185
И ние подадохме преди малко. Две приятелки ми надуха главата как сме щели да "пропилеем" бала на детето и ме напрегнаха доста. Ами, то-детето от две години си повтаря как ще учи в тава училище. До последно не си промени желанието. Това я мотивираше, изкара си бала, неин си е, тя си решава.
Още от четвърти клас оставих сестра й да си избере училище, в седми клас пак, в десети пак сама си избра профилите,  и специалността, и университета, който иска. Така оставих и на малката да направи днес своя окончателен избор, пък дано й е на късмет!

# 186
Хм, явно и аз не съм го разбрала правилно, но поне едно е ясно, ще го видим тоя Бал след класирането.

# 187
Извинявайте за глупавия въпрос, но защо щом няма квоти има минимален бал за мъже и жени?
Така е заложено в системата, че всеки си има маркерче за пол и така се вижда за всички паралелки (с квоти или без квоти)... най-ниския бал с маркера за пола си го тегли в колоната... Спокойно може да си видите кой е по-нисък.

# 188
Е, може пък ремонта да приключи по-скоро, да е спокойно на детето. Гледайте от хубавата страна:)
И нашите оценки излязоха след подаване на заявлението.

Тя, вип кандидатката, както и родителите й, знаят отдавна къде ще учи. Едва ли трепетно и в неведения чакат каквото и да е.

А чуло ли се е вече накъде я влече? Не следя темата много съвестно и се извинявам, ако е споменато.

Обикновено такива деца, по мои наблюдения, имат силно влечение към АК, НПМГ или СМГ. А като слушам министъра на къде бие, залагам за НПМГ.
Пу, пепел ти на клавиатурата 🤨

# 189
Така наречената "випка" е все пак едно дете, на което майка му може и да наднича тук и да и е неприятно. Хич не ми харесва как бе наречено.

Точно същото щях да кажа. Т.нар. "випка" се оказа съученичка на приятелка от детската градина на дъщеря ми. Разбрах го едва преди няколко дни, но истината е, че тя е учила в това училище през цялото време и то не е най-елитното в квартала. Има едно по-елитно, но не са я записали в него. Засега едно сигурно нещо има и то е, че обявиха предсрочно оценките от НВО, което може да се дължи на една от две причини или на комбинация от двете - министърът да ги е натиснал или пък служителите да са се натегнали. Всеки може да реши кое му се струва по-правдоподобно.

# 190
  • София

Точно същото щях да кажа. Т.нар. "випка" се оказа съученичка на приятелка от детската градина на дъщеря ми. Разбрах го едва преди няколко дни, но истината е, че тя е учила в това училище през цялото време и то не е най-елитното в квартала. Има едно по-елитно, но не са я записали в него. Засега едно сигурно нещо има и то е, че обявиха предсрочно оценките от НВО, което може да се дължи на една от две причини или на комбинация от двете - министърът да ги е натиснал или пък служителите да са се натегнали. Всеки може да реши кое му се струва по-правдоподобно.
Не учи ли в 120-то? Ако не се лъжа, при първия му мандат като министър на образованието  в някоя от годините  откри учебната година там и спомените ми са, че причината беше именно  дъщеря му, която беше първокласничка там..
И нищо му няма на 120-то...По-елитно, пък по-малко елитно, пък най-елитно. Ми може да им е  било удобно като за начало.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 17:10 от Просто русалка

# 191
Успех и лека ръка при реденето! Flowers Four Leaf Clover

BTW Нали знаете, че среднощното пускане на заявление не носи предимство при класирането JoyWink
Да, разбира се, че не носи.🙂 Просто всеки подава заявлението, когато му е най-удобно. Представям си какъв срив на системата щеше да има, ако по-ранното подаване носеше някакви бонуси, хахахах!😁😂

# 192
  • Куциндрел
Изтървах нещо. Какви са тези випове?

# 193
Вероятно става дума за дъщерята на образователния министър, която също е седмикласничка тази година.

# 194
Вероятно става дума за дъщерята на образователния министър, която също е седмикласничка тази година.
Даже не знам какво я мислим нея Simple Smile.
Ако не по заслуги, от по друг начин ще учи там, където иска да учи.

Общи условия

Активация на акаунт