Отговори
# 240
На мен ми е интересно кои училища бяха одобрени според състоянието на двора им? Не се бях замисляла по този въпрос.

2 АЕГ сигурно.

Спрямо критерия веднага се сетихте - точно 2 АЕГ Simple Smile

# 241
Да питам, кога става ясно какви свободни места има за 3 класиране?

# 242
Добре, моята девойка взе решение, избра си това, към което клонеше още преди НВО и не се подведе по "недей да пропиляваш бала" и "къде ще учи НДП".

И при нас така стана 😆😆😆
“Пропиляхме бала” 😆
Нека са щастливи децата!

# 243
Да питам, кога става ясно какви свободни места има за 3 класиране?
Деня след приключване на записване след второ класиране. Би трябвало да го виждате в графика на дейностите...

# 244
На мен ми е интересно кои училища бяха одобрени според състоянието на двора им? Не се бях замисляла по този въпрос.

2 АЕГ сигурно.

Спрямо критерия веднага се сетихте - точно 2 АЕГ Simple Smile
Е, втора АЕГ е супер училище и спрямо доста от момичетата балът му няма да е с 30 точки по-висок. Знам, че не е момиче де, но добър избор. Супер ще си е там, младежът
Аз си помислих, че с бал за НПМГ сте се засилили в кварталното само заради дворните критерии

# 245
На мен 2 АЕГ ще ми е  първа в списъка за номер 3, ако не стане чудо и не започне да решава по 30 задачи на ден без да мрънка и лъже. Simple Smile

# 246
Когато кандидатстваше моето дете и обикаляхме училищата, “дворните критерии”, общия вид и логистиката доста натежаха везните в полза точно на 2-ра английска. 73-то , испанската и 1-ва английска веднага отпаднаха. Немската й хареса, но бала за там не й стигаше. Оставих я сама да решава, за да няма после хър- мър.

# 247
  • София
Е хайде, стига сте я рекламирали 2 АЕГ. Ще и вдигнете много бала за догодина, ще трябва да се напъне повече детето😄

# 248
Може ли  да ми припомните, дали е необходимо детето да присъства при подаване на заявлението за второ класиране или за записване след първото класиране?
Нещо не намирам къде го пишеше......

# 249
  • София
Може ли  да ми припомните, дали е необходимо детето да присъства при подаване на заявлението за второ класиране или за записване след първото класиране?
Нещо не намирам къде го пишеше......
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2025/03/2-Stanchev … _za_DPP-2025.docx

6. Записване.
Съгласно изискванията на чл. 72 от Наредба №10/01.09.2016 г. на министъра на образованието и науката за организация на дейностите в училищното образование, класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:
   заявление до директора;
   оригинал на свидетелство за основно образование или на удостоверението за признато основно образование - за учениците от училища на чужди държави, подали в срок до 10.01.2025 г. заявление за полагане на НВО;
   оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика – за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища.
Според Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО) изборът на всеки гражданин да упражнява правото си на образование съобразно своите предпочитания и възможности се извършва по негов избор, като за малолетните (под 14-годишна възраст) се извършва вместо тях и от тяхно име от техните родители, а за непълнолетните (над 14-годишна възраст) – от учениците със съгласието на техните родители. Записването за обучение в гимназиален етап е важно решение за продължаване на образованието, поради което е желателно присъствието на ученика. Във всички формуляри се изисква както подпис на родителя, така и на ученика.
При обективна невъзможност родителите да присъстват при записване на ученика в съответното училище, следва упълномощеното от тях лице да има пълномощно, като с оглед гарантиране истинността на предприетите действия и защита интересите на детето силно препоръчително е пълномощното да е от двамата родители и да е нотариално заверено.

# 250
Ако детето на министъра учи в общинско училище, значи нещата не са толкова зле. Не е настъпила още пълна сегрегация.

# 251
Ако детето на министъра учи в общинско училище, значи нещата не са толкова зле. Не е настъпила още пълна сегрегация.

Да, в същото училище беше класирана и дъщеря ми, но в последния момент я записахме в друго. Де да знаем, че сме пропуснали такъв шанс...Ама вече е късно. Може пък сега да се паднат в едно училище.

# 252
Добре, моята девойка взе решение, избра си това, към което клонеше още преди НВО и не се подведе по "недей да пропиляваш бала" и "къде ще учи НДП".

И при нас така стана 😆😆😆
“Пропиляхме бала” 😆
Нека са щастливи децата!
За френската хвърлям аз всичкото бал. Тази вечер ще ми се даде окончателното решение дали и ние ще пропилеем бал за ФЕГ или ще си го пропилеем в НЕГ. Все пак трябва да освободим малко места в СМГ, че иначе там ще трябва да ги разиграват на томбола. А вместо да кажат едно мирсИ само се цупят като обясня, защо не щем във великото и ме обвиняват в анти СМГ житейска позиция.

# 253
  • here and now
Да попитам..
Ако детето е прието на първо класиране, първо желание, но не се запише, какво се случва?

# 254
Априлски душ, защо нарушаваш мълчанието в деня за размисъл, а? Преди време ти го написах, че ще сте в топ училище. Айде, ще черпиш.

Алис, губите мястото.

Общи условия

Активация на акаунт