Отговори
# 1 230
Добро утро! Няма резултати все още. Не можах да спя. Мисля, че такъв адреналин по време на класиране е турбо инжекция за мобилизация. Благодаря на всички за подкрепата! Изключително много благодаря на майчето, което ми писа на лични... трогната съм.
Пожелавам на всички едни спокойни почивни дни. Този инцидент, само припомня колко по-важни неща има от нашите емоции в последните дни. Не, че са маловажни, но ... има и други неща отвъд класирания и точки.

# 1 231
Уф, явно не може човек да се притеснява за едно нещо, ..аз няма да споделям, че и при нас се събра.
Добре, че се е разминало с уплаха.

За имунизациите, логва се родителят, който е избрал ЛЛ на детето в НЗОК с пик на НАП, НОИ или КЕП.. и излизат имунизациите по ЕГН. ( От хелп деска на НЗОК ще кажат как, ако не се ориентирате) Принт. Не се протеснявайте, ако някоя е забавена, само статус искат.
Преди няколко години така направих след като ЛЛ ми се направи на интересна.

# 1 232
При нас мъжа ми избра ЛЛ на децата, влиза в здравното им досие през мобилното приложение. Аз също ги достъпвам чрез електронен подпис в сайта (нямам мобилно приложение).

# 1 233
IMV, ужасна случка. Добре, че няма жертви.

Lika, тази паралелка с по-високия бал надолу в желанията ли е? Все пак механизмът е - класиране на най-високо желание според бала. Има голям шанс да си влезе детето на по-предно желание, макар и с по-малък бал, но достатъчен.

# 1 234
# 1 235
IMV, радвам се, че сте добре.

Последните дни само ви чета, но не пиша, защото решихме да не участваме в класиранията. Избрахме частно училище пред СМГ. Обаче май ни чака голяма греда заради промяна в закона... И като нищо ще се моля за свободни места на 3то класиране..

Sanaka,
Останала съм с впечатление, че или си юрист, или работиш в сферата на образованието. Знаеш ли къде мога да прочета проектозакона, внесен от МОН за предучилищно/училищно образование? Имало някаква промяна, касаеща финансирането на 20% от децата в частните училища.  Снощи разбирам, че това финансиране май ще отпадне.

# 1 236
  • Отвъд алеята зад шкафа
Fifi, вие не пуснахте ли все пак желания за 1-во класиране?

# 1 237

JoyJoyJoy

Тази сладурана я следя и винаги се напикавам от смях...винаги!

IMV...случки като тези ни напомнят кои са наистина важните неща и че сме склонни да влагаме ненужни нерви и емоции в маловажни такива. Не е адресирано към теб..принципно казвам...че човек е склонен да залита...абе действат отрезвяващо определено подобни случки и свалят на земята много рязко ..
Баба казваше че стига да сме живи и здрави..за всеки проблем има поне две решения, че и повече.

# 1 238

Последните дни само ви чета, но не пиша, защото решихме да не участваме в класиранията. Избрахме частно училище пред СМГ. Обаче май ни чака голяма греда заради промяна в закона... И като нищо ще се моля за свободни места на 3то класиране..

Sanaka,
Останала съм с впечатление, че или си юрист, или работиш в сферата на образованието. Знаеш ли къде мога да прочета проектозакона, внесен от МОН за предучилищно/училищно образование? Имало някаква промяна, касаеща финансирането на 20% от децата в частните училища.  Снощи разбирам, че това финансиране май ще отпадне.
Ако нямате против, бихте ли споделили, кое е частното училище, което сте избрали? И ние сме пред подобна дилема… Ако искате на лични.

# 1 239
I♥M♥V♥, стресът е бил голям, но най-важното е, че всичко е приключило благополучно. Оттук нататък само хубави случки да ви сполитат! Flowers Four Leaf Clover
Дори и в такъв сериозен случай не мога да изневеря на чепатия си характер и да питам виртуално МОН професията ли е изгасила пожара или хората, упражняващи професията пожарникар?

Аз снощи рано заспах, много съм изморена напоследък.
Ще жулна едно кафе сега и ще се стягам в кръста.

# 1 240
...
Дори и в такъв сериозен случай не мога да изневеря на чепатия си характер и да питам виртуално МОН професията ли е изгасила пожара или хората, упражняващи професията пожарникар?

....
Ебаааси готиният пич беше с маската вътре и като я свали и .. абе ей.. мноо готин ти казвам! Максималистът се снима с момчето. Чест и слава. Страхотни мъже и това не е за всеки!
Та не е пожарникар, а е Човек.. ама първо е Човек.  И.. си пускаме Nothing Else Matters

# 1 241
  • София
ПЧМГ ползва държавно финансиране.
Да, явно ще отпадне задължението да се приемат 20 % от децата безплатно в частни училища, ползващи  държавно финансиране. Това не значи, че училището не може да даде стипендия за надарени деца от своите средства, но ме съмнява да имат голям интерес да го правят.

# 1 242
  • София
IMV, радвам се, че всичко е минало.

Моят тийн от сряда е при баща си и сякаш въобще не му пука.

# 1 243

Sanaka,
В проекто закона (проект е!) идеята за промяна е да не се задължават ЧУ да финансират 20% от децата. Ще дадат свобода на ЧУ да избират колко процента от децата да получават безплатно образование. Няма да отпадне държавното финансиране.
Закона няма да обхване учебната 2025/2026.
А по спомен ако получите такова в 8 клас ще го използвате през целият период на обучение.

# 1 244
  • София

Sanaka,
Ето тук можеш да прочетеш проекта https://www.mon.bg/project-document/proekt-na-zakon-za-izmenenie … noto-obrazovanie/
Финансирането не отпада, отпадат условията за предоставянето му.

ПП Не работя в сферата на образованието. Юрист съм.

Общи условия

Активация на акаунт