Перилни препарати и омекотители - 78

• 17 625
  • 227
  •   1
Отговори
# 150
Възглавници задължително в сушилня, ако няма такава - химическо чистене.
Обикновен Ариел прах се справя брилянтно с бели дрехи и петна.

# 151
Да, аз там я суших. На втория път спираше. Тук ме посъветваха да я пускам за време , за да не мери влагата. Доста пъти я въртях, но 2 дни не беше напълно изсъхнала и си имаше миризма на " мокра кокошка"
Не знам кога точно е изсъхнала, нямаше ни 5 дни и след това си беше съвсем наред.

# 152
А белите маратонки в пералня ли ги перете и на колко градуса?

# 153
  • Melmak
Едни платнени изпрах. Те нямат кожа, изцяло бели са. На почивка бяхме и от черния път пред вилата станаха на ужас. Не е на моята пералня и не познавах добре програмите. На 30 градуса, добре се изпраха. Нямат поражения.

# 154
Опитай следното:сода бикарбонат(готварска) в леген с вода,съотношение както дойде.
После с памучен парцал,примерно стара тениска бяла мокриш и забърсваш.Светват!

# 155
Бяло пране и бели обувки (от плат или изкуствена кожа) ги накисвам първо за няколко часа в топла вода със сода за пране (натриев карбонат). Преди я купувах от Турция, сега ползвам содата от dm. https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-soda-za-pochistvane-p4067796190106.html
След което бялото пране на 40 или 60 градуса, а обувките на 30 - светват.

# 156
Да, аз там я суших. На втория път спираше. Тук ме посъветваха да я пускам за време , за да не мери влагата. Доста пъти я въртях, но 2 дни не беше напълно изсъхнала и си имаше миризма на " мокра кокошка"
Не знам кога точно е изсъхнала, нямаше ни 5 дни и след това си беше съвсем наред.
Познахме значи че си е имало още да съхне Grinning
Имай си предвид прогнозата за времето ако ще переш и останалите възглавници, да е няколко дни слънчево и да ги оставиш пак да ги грее с дни и на проветриво дори след колкото е успяла сушилнята да ги изсуши.
Пухът си е тегав за сушене, особено така натъпкан както е във възглавница. Хем е бухнал и не тежи почти нищо, хем и като вече се разбухне повечето, изолира едно хубаво малкото отвътре дето още е влажен...

# 157
Опитай следното:сода бикарбонат(готварска) в леген с вода,съотношение както дойде.
Колко време стоят в легена?

# 158
Колко време стоят в легена?
Не ги топя изобщо,защото после съхнат 5 дни.
С мокрия натопен в разтвора парцал ги навлажнявам средно обилно и после със същият парцал но изцеден бърша силно с идея да премахна мръсотията.Изпирам го в разтвора и продължавам.
При мен има ефект.
От пране дори съм по-недоволен,че като изсъхнат избива жълто.А така е по-добре.

# 159
Ако маратонките са с текстилна горна част, чистя подметките с някакъв препарат, от онези кремообразните и после в пералнята на 30° и центрофуга 400 оборота с прах за бяло или за цветно, ако са тъмни. Идеални са, изсъхват бързо.

# 160
Взех го горе показаният от мен Ариел, добре се справя.

# 161
Дами,според таблицата е висок клас,но така като гледам е за бяло!?...Или не?

# 162
Мнението ви за SKIP капсули?

# 163
  • Пловдив
believe,само преди няколко поста коментирахме точно този Dixan(от Гърция или от Италия),че не е добър-за бяло,за светло цветно,не става.

# 164
  • София
Дами,според таблицата е висок клас,но така като гледам е за бяло!?...Или не?

Аз пък точно този Диксан ползвам за бяло и съм доволна. За цветно имам Скип, от който също съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт