Перилни препарати и омекотители - 78

• 17 680
  • 227
  •   2
Отговори
# 135
Утре ще я оставя на слънце и после пак няколко цикъла в сушилнята.
Разбухвай я от време на време. Пухът се степва и вероятно има навътре неизсъхнал.

# 136
Как перете/ сушите възглавници с гъши пух?
Изпрах една на 60 гр , след това с топка за сушилня я пуснах няколко пъти да се суши. Стана пухкава и чиста. Но...мирише ужасно. Мирише на "мокра кокошка". Не знам дали има все още някаква влага, която трябва да изсъхне, или просто съм я прецакала.

Аз слагам 2 кърпички за сушилнята. 

За бялото пране - добавям бял Vanish към праха за пране.

# 137
PERSIL MEGAPERLS се произвеждат само в Германия и Австрия.
Няма как да е от Турция, Румъния и от фалшивата пратка.

Голяма логика ... Не се ли сещате, че на фалшивия прах могат да му сложа всякаква опаковка и на нея да пише всякакъв производител? Идеята е от коя държава го внася магазинът. Ако е от Турция - няма шанс да е оригинален.  Румъния също е в списъка на неблагонадеждните, след заловените огромни пратки за тамошния пазар.
Може да е оригинален, ако е внесен евентуално от Германия, обаче там опаковката е друга. В Австрия в момента не се произвежда - така казва AI.
Още помня времената преди да влезем в ЕС, когато контролът и при нас не беше затегнат. Познавах един "производител" на прахове, който можеше да ти продаде всякакъв вид прах - Ариел, Персил, Тайд, каквото искаш, това ще ти напише на торбите. В картонени  кутии не предлагаше, само найлонови торби.

# 138
Имах кратък опит с български препарати лятото, за проба взех бебешки течен, собствена марка на Лидл. (Харесвам препарати за чувствителна кожа).
Останах очарована след като изпра без остатък наакано от пиле по светла памучна рокля, после се справяше чудесно с ежедневно пране.

# 139
Момичета, дайте съвет лакъв прах за цветно да взема от Гърция - Dixan, Skip или Omo. Според таблицата на първа страница Dixan е най-добър, така ли е наистина? И ако може да покажете снимка, ще съм ви благодарна, че с гръцките надписи не св ориентирам. Те май нямаха разделяне на бяло и цветно, искам някой който да не ми развали цветовете.

# 140
Огледай се за гръцки Lenor перилен.
Доволна ще останеш.

# 141
  • Пловдив
В Гърция Омо е нисък клас на Унилевър и няма прах за цветно,високият клас е Скип-има прах за цветно.Диксан на Хенкел има прах,но само за бяло.Ариел има прах и за бяло,и за цветно(на кутията си пише color,същото е и за Скип).Изборът на прах за пране за цветно в Гърция е Ariel color или Skip ultimate color.

# 142
Подкрепям artemida. Аз от диксан от Гърция не съм особено доволна, дори се и овлажнява в кутията, което пли скип и ариел го няма

# 143
Ползвате ли листчета за пране вместо стандартни препарати и конкретно някой ползвал ли е българските Turtle natural?

# 144
Момичета, благодаря ви за препоръките за цветен прах от Гърция. В крайна сметка взех добрия стар Ариел. Успях да отида само до Masoutis и там нямаше Lenor и Skip color, а само варианта с Cocolino.

# 145
Ползвате ли листчета за пране вместо стандартни препарати и конкретно някой ползвал ли е българските Turtle natural?

Аз съм ползвала листчета на Доктор Бекман. Ухаят много хубаво, но според мен това е вариант за по-леко замърсено пране, както и за пътуване. На морето си ги нося, за да си пера банските с тях.

# 146
  • София
Момичета, благодаря ви за препоръките за цветен прах от Гърция. В крайна сметка взех добрия стар Ариел. Успях да отида само до Masoutis и там нямаше Lenor и Skip color, а само варианта с Cocolino.
Ариел е същия като у нас. Няма смисъл да се мъкне от Гърция.

# 147
Този добър ли е

# 148
Ариел е същия като у нас. Няма смисъл да се мъкне от Гърция.
Същия, но цената не е.

# 149
Няколко дни ни нямаше и оставих възглавницата близо до прозореца, за да я напича слънцето. Изсъхнала е и не мирише вече на лошо. Явно й трябва повече време да изсъхне. Сега не мога да се наканя да изпера и другите 🤣
Тази година и аз си купих Скип от Гърция. По принцип нямам вече дрехи с лекета, или много изцапани , но критерий за бяло пране праха ми е на бели/ светли маратонки. Та Скип за бяло( той се води универсален) се справя добре.

Общи условия

Активация на акаунт