Перилни препарати и омекотители - 78

• 38 750
  • 505
  •   1
Отговори
# 495
Оказа се, че вече има доста черни дрехи за пране в къщи. До сега черното го перях с другите цветни дрехи и пера с Ариел/Персил за цветно.
Има ли добър прах конкретно за черни дрехи? На сина ми униформите ( черни дънки и горници) ако може да се запазят по дълго черни. Забелязвам ,че дънките леко почват да сивеят, сякаш избеляват.
Какво бихте препоръчали?

# 496
Всички тъмни/черни дрехи пера с праха за цветно.На мнение съм ,че щом избеляват дрехите, тъканта/боята не са качествени,особено с днешната бърза мода.Възможно е и да не се изплакват добре.

# 497
  • Пловдив
Аз пера тъмни дрехи с прах за цветно,откакто има Skip ultimate color все него ползвам,а преди това немски Ariel color,на 60С,дълга програма.Не забелязвам видимо изсветлавяне на цветовете.

# 498
Лени, памукът избелява и от търкането в пералнята. Пера само черни, с препарат за черно, на 30°С, и в един момент пак цветът им се различава от на новите дрехи. Има едни прахчета за освежване на цвета, или направо боя за текстил, за домашна употреба в пералнята. Само това ги запазва истински черни, конкретно за памучните тъкани говоря.

# 499
  • Бургас
И ние имаме много черни дрехи. Мисля да взема гела за черни дрехи от ДМ. Само,че нямам път натам и не знам кога ще успея да стигна до там. Дано е хубав и да върши работа.
Иначе сега пера за цветни дрехи.

# 500
  • оттам, откъдето започва България
За черните дрехи ползвам Медикс Алвина и определено има видим ефект:

# 501
  • Бургас
Хмм,този не съм го виждала май! Въпреки, че сега втори път вземам червена Алвина за цветно + омекотител на промоция в нашия магазин.
Ще погледна дали го има този за черно.
Хареса ми Алвината.

# 502
  • Велики Преслав
Бингото за черно е същото като състав с тоя Медикс. Аз съм ползвал Бингото. Ефект от после не зная дали има, но определено поддържа цветовете.

Сега да питам.  Бингото за бяло го спряха, а Персил перлите за бяло са хубави, но не са така масови.
 Преди време обсъждахме за бяло на ДМ. Някой беше казал, че по състав е аналогия на бингото.
Аз пера много бяло. Бингото ме устройваше идеално. Нито пяна много, миризмата му много приятна, плакне се лесно, действително избелва много идеално. Ама няма го вече.

# 503
Най- вероятно е от некачествени бои по дрехите. Последно едни дънки от Ресървд, още след първото пране си промениха цвета.
Загледах Первол за черно видях, че има. Има такъв и на ДМ. Сега има и талон за препаратите и ще ида да го видя на място. Благодаря.
Васил Василев аз ползвам за бяло на ДМ. Харесва ми, няма посивяване на дрехите.

# 504
За черни дрехи и дънки, ползвам юмюш ( турски препарат). Не е лош, мирише добре и запазва цветовете.
Первола също ми харесва.

За цветно Персил или Ленор. За бяло, любимия ми прах на DM.

# 505
  • на Мелмак
И аз за черното ползвам первол.

Общи условия

Активация на акаунт