Перилни препарати и омекотители - 78

• 28 013
  • 382
  •   1
Отговори
# 330
Не вярвам да е имало масло, защото беше до оградата на парка, не седи и като масло на панталона, но ще пръсна с обезмаслител за всеки случай и ще поразтъркам.

# 331
А как стоят нещата с доставките там?
При поръчки над 2 - 3кг оскъпява ли се много? Добре ли опаковат? И аз съм хвърлила око на този магазин

От 3 до 6 килограма е 6,58 лв. за доставка до офис. Добре ги опаковат, не съм имала проблеми досега.

Последно поръчах два препарата Coral и един Ариел с подсилена формула против засъхнали петна. Ариелът се оказа страхотен.

# 332
Може ли да покажете,кой е този Ариел?

# 333
Може ли да споделите с какво перете плетени материи - естествени и не само? Замислям се, дали има нещо, което в действителност да удължи добрия вид на дрехата и да не се образуват топчета и деформации. До скоро ползвах Первол /розов/. Сега нещо клоня към течния Сано сякаш.

# 334
Аз пера с Первол и препарат на ДМ за вълна и деликатни (не помня сега дали имат повече от един вид, но е в светло розова опаковка).
Снощи гледах и други, чудих се дали да пробвам различен, защото ми се струва, че Первол вече няма същите качества. Странно, че препарата на ДМ така и не мога да оценя още - харесва ли ми или не Simple Smile

# 335
  • София
Може ли да споделите с какво перете плетени материи - естествени и не само? Замислям се, дали има нещо, което в действителност да удължи добрия вид на дрехата и да не се образуват топчета и деформации. До скоро ползвах Первол /розов/. Сега нещо клоня към течния Сано сякаш.

По-добре си остани на Первол. Или на друг специализиран препарат за вълна - dm имат доста сполучлив.

# 336
Заглеждах този за проба:  https://vnosnipreparati.com/product/perlana-detersivo-delicato-r … at-za-prane-28-pr
Някой да има лични впечатления?
Честно казано, може и да съм го ползвала преди време, ама като не помня...те си приличат и по имена, и по опаковки Simple Smile
Едновремешният Пурлан (не знам сега съществува ли и кой го е произвеждал, не съм се задълбочавала никога в темата) сякаш беше много на ниво - в младите ми години приятелка с голям брой вълнени пуловери го ползваше и изглеждаха наистина като току що изплетени - със запазена форма и пухкави, а казваше, че са на повече от 10 години всичките. Та, покрай нея съм го купувала.

# 337
Ползвала съм преди време на ДМ за вълна и деликатни - розов беше.  Последните отзиви от Германските ползватели са определено негативни, та засега някак си го изключих от внимание Wink
Вчера в кварталния магазин ми предложиха и този на Chante Clair , но сякаш не може да ми наклони сериозно везните в негова полза, та даже го подреждам след ДМ-ския.

# 338
Ползвала съм преди време на ДМ за вълна и деликатни - розов беше.  Последните отзиви от Германските ползватели са определено негативни, та засега някак си го изключих от внимание Wink
Вчера в кварталния магазин ми предложиха и този на Chante Clair , но сякаш не може да ми наклони сериозно везните в негова полза, та даже го подреждам след ДМ-ския.
И той ми стои в кошницата наред с този от предишния ми пост и се чудя кой от двата първо да пробвам Simple Smile
Преди да съм ползвала поне половин опаковка на едни и същи дрехи, не знам как да го преценя и подредя преди или след друг препарат. Ти по какво се ориентира?

# 339
И той ми стои в кошницата наред с този от предишния ми пост и се чудя кой от двата първо да пробвам Simple Smile
Преди да съм ползвала поне половин опаковка на едни и същи дрехи, не знам как да го преценя и подредя преди или след друг препарат. Ти по какво се ориентира?

Не съм го проучвала задъблочено, но на първо четене при филтриране в италианския амазон се подрежда доста назад по потребителски рейтинг. Отделно от това е доста отдавна на пазара, а не е натрупал кой знае какви положителни отзиви. Между другото, споменатия от теб Perlana е с доста висока потребителска оценка. А за цената му в амазон в Италия в момента по-добре да не споменавам Rolling Eyes

# 340
  • Сф
За деликатни и вълна засега най-добре според моите експерименти се представя Coral.
Относно топчетата - те са почти неизбежни при вълнени изделия. Казвам почти, защото някои видове мерино са по-малко склонни да образуват топчета. Най-добре е да се махат с машинка, защото при почистване с ръка, тоест изскубване, се нарушава влакното и отново се появява топче след някакво време. При отрязване с машинка топчетата постепенно ще намаляват, ако е качествена преждата, разбира се.
Друг момент е количеството препарат, който при пране в пералня не трябва да е повече от около супена лъжица независимо от обема изделия които се слагат в пералнята, но пък и повече от два пуловера наведнъж се старая да не слагам. Много препарат е предпоставка за степване.
И последно, алпака и всякакви четкани пухкави други вълни се перат само на ръка без търкане.

# 341
Ползвала съм Корал, една опаковка. Детето ми не понасяше аромата му, както и този на Первол.
Сега ползвам препарата за вълна на Миле. Запазва свежи вълнените дрехи, няма силния аромат на Первол и Корал. Освен това, не е пълен със сгъстители, които да се отлагат по вътрешността на пералнята.

# 342
  • Пловдив
Coral в Германия,Австрия,Skip в Гърция,Испания,един и същ перилен препарат на Unilever

# 343
Здравейте.
Може ли да ми препоръчате омекотител траен да ухае след пране.

# 344
  • Бургас
Жълтото Коколино е страхотно!

Общи условия

Активация на акаунт