Перилни препарати и омекотители - 78

• 39 294
  • 519
  •   5
Отговори
# 390
Има ли тук някой, който е с много силно обоняние да сподели за някакъв препарат за пране с много лека или никаква миризма. Преди перях със Савекс, последно със зеления фреш течен. Но откак смениха опаковките смениха и миризмите и един такъв от новите го хвърлих след едно ползване. Аз съм и алергична и почвам да кихам често от перилни препарати и вече е някаква драма какво изобщо да се ползва. Сега пера с прах на Персил и съм доволна, защото почти не мирише, но сега пък мъжа ми мрънка че не му харесвал и предпочитал течните. В магазина вчера обходих всички течни почти от марките в супермаркетите и щях да повърна от ужасни миризми. Те наистина са концентрирани и после е друго, но не ми се хвърля/подарява пак опаковка, за която съм платила поне 15 лв. Опитвала съм бебешки на Тео и още един френски и бяха ужасни също и дрехите бяха супер твърди. Омекотители не ползвам пак заради миризмите. Някой има ли като мен с такъв чувствителен нос да сподели какво прави?

# 391
  • София
Има ли тук някой, който е с много силно обоняние да сподели за някакъв препарат за пране с много лека или никаква миризма. Преди перях със Савекс, последно със зеления фреш течен. Но откак смениха опаковките смениха и миризмите и един такъв от новите го хвърлих след едно ползване. Аз съм и алергична и почвам да кихам често от перилни препарати и вече е някаква драма какво изобщо да се ползва. Сега пера с прах на Персил и съм доволна, защото почти не мирише, но сега пък мъжа ми мрънка че не му харесвал и предпочитал течните. В магазина вчера обходих всички течни почти от марките в супермаркетите и щях да повърна от ужасни миризми. Те наистина са концентрирани и после е друго, но не ми се хвърля/подарява пак опаковка, за която съм платила поне 15 лв. Опитвала съм бебешки на Тео и още един френски и бяха ужасни също и дрехите бяха супер твърди. Омекотители не ползвам пак заради миризмите. Някой има ли като мен с такъв чувствителен нос да сподели какво прави?

Пробвай Персил прах. Миризмата е лека и приятна. Иначе без миризма е Denkmit Ultra Sensitive от dm.
Течните по принцип са с по-наситени миризми.

# 392
Мъжът ти да мълчи при това положение - алергичен към аромати човек в къщи и претенции  Simple Smile
Сега и аз съм сбъркала с един течен миризлив, ама ще си го изтрая, поне алергии нямаме.

# 393
Мъжът ти да мълчи при това положение - алергичен към аромати човек в къщи и претенции  Simple Smile
Сега и аз съм сбъркала с един течен миризлив, ама ще си го изтрая, поне алергии нямаме.
Ох, де да мълчеше, ама не. Даже скандал се заформи около Персила, защото за мен е голям проблем, а той си мърмори, че все тая било какъв препарат, стига да е течен. Не му изпирал Персила на прах добре блузите. Викам то на тебе ти е все едно, но мен вече глава ме боли от тоя казус.
Старият Савекс не кихах от него и миришеше леко, но вече го няма.

Благодаря за предложението за този от ДМ, ще го проверя.

# 394
Денкмит имат и гел за пране ултра сенситив. Обаче не мога да дам мнение, нито за изпиране, нито за това, дали е съвсем без аромат:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-gel-za-tsvetno-prane-ult … 066447791174.html

Добавям и този за деликатни, вълнени тъкани, също утра сенситив:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-preparat-za-prane-na-fin … 066447791235.html

# 395
На мен всички течни (истина е, че не съм купувала много, но ги подушвам и се отказвам)  ми миришат прекалено.
Прахът би трябвало добре да изпира, за пръв път срещам твърдение, че течен препарат изпира по-добре (стига прахът да е качествен). Ако са бели и носят на температура 60 градуса, пери ги така, на дълга програма - аз така пера бели ризи, покривки и салфетки, както и други памучни - нито петна остават, нито замърсявания.   

# 396
Благодаря за предложенията за ДМ-ските препарати. Непременно още утре отивам да ги душа и да решавам ще стават ли или не да се пробват.

Днес купих един френски течен, не много голяма опаковка, не много силна миризма в шишето и беше на някаква промоция. Но после нарочно накиснах една блуза, за да видя как мирише и пак не ми хареса особено, ще видим след пералня как ще е.

Аз мисля, че Персил прах си пере нормално, не е нещо супер качествено, но не ми се и спори повече по темата. Нарочил го е този Персил и оттам излезе с някакъв негов извод, че течните му харесвали как перат, праховете не. Явно той също си свикна с течен препарат до сега...не знам, нещо от сорта явно му е проблема. Но за мен Савексите тотално ги скапаха и на прах и на течен.

И на мен течните ми миришат ужасно силно, те все пак са и концентрати. Вчера минах през Хита в Младост и душих всичко течно по ред на номерата хаха и после много ме сърбя и носа и направо ми се гадеше от миризми. А и от праховете може човек да купи и по-малки кутии, така че експеримента не му излиза златен, затова лично аз съм им фен.

# 397
Тези на Денкмит наистина са без никакъв аромат, то чак е странно. Те си имат "нормална" версия с аромат и отделно такава без. Според мен си перат нормално, но аз и не търся някакви съществени петна да пера така че за тях не мога да кажа с какво и как се справят. Без аромат взех и на майка ми да го пробва, тя също казва че е доволна как пере.
За прах беше доволна по същия параграф от Сано сенситив - не е съвсем без аромат но реално след изсъхване не се задържа. Май не е особено долюбван в темата, за него също не мога да кажа пере ли петна.
За нормално пране, не ми е останало неизпрано нещо досега, с никой от изброените.

# 398
Здравейте,
имам питане относно капсулите на ARIEL за цветно и не само...
Според вас кои са по - качествени - тези на които пише само COLOR или ALL in1  COLOR? Прилагам и снимки.
Дочух мнение, че тези които са ALL in 1 не били за предпочитане. По принцип ги виждам тук там по разни магази на доста
по - изгодна цена.

Какво е вашето мнение по въпроса?

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 17:52 от benita_a

# 399
За прах беше доволна по същия параграф от Сано сенситив - не е съвсем без аромат но реално след изсъхване не се задържа. Май не е особено долюбван в темата, за него също не мога да кажа пере ли петна.
За нормално пране, не ми е останало неизпрано нещо досега, с никой от изброените.
Долюбван, недолюбван много години пера с него и е единствен,  от който детето ми не прави алергия и вече е голяма  и пак с него пера. Спомням си като стана първи клас, реших, че е достатъчно пораснала  и нямаше нещо внос на Сано, та пак оплескахме нещата и така..., то не е до възраст, а до кожа, ама кой да се сети тогава. Никога не ползвам омекотители, всичко плакна повторно, но  е по принуда и за по-сигурно и не го сменям поне за нейните дрехи и завивки.

# 400
А, всеки си знае какво търси, просто съм срещала мнения че като състав има какво да се желае от това Сано. Аз не му разбирам и не искам да излезе че го препоръчвам като качествен по този параграф.

Моите родители и двамата не понасят ароматизирано пране, съответно им търся и вземам неща да пробват по такъв критерий. Течните и праха които споменах, гледам че продължават да си ги купуват и ползват, доволни са значи. За мен също се справят достатъчно добре, нямам нещо останало неизпрано или захабено но и аз не пера дрехи които са особено изцапани или с петна.

# 401
Здравейте!
Някой, който ползва Денкмит прах за бяло, би  ли споделил мнение има ли промяна в качеството му напоследък?
Преди го ползвах и дрехите наистина бяха искрящо бели.  После смених с Персил, Ариел.
От около месец пак купих Денкмит и резултатът никак не ми харесва.

# 402
Здравейте.
Вчера в магазина видях този гел-уникален аромат,на чисто и свежо,но не го взех.
Дали имате мнение или дали сте го ползвали?

# 403
Праховете на Максима също са със слаб  аромат, с изключение  може би на  лилавата Максима, но и там  като изсъхнат дрехите е много слаб аромата при все, че суша в сушилня.

# 404
Бихте ли ми препоръчали препарат за черни дрехи. Ползвала съм Первол и препарат на Денк мит, на Денк мит миреше отвратително. Има ли друг препарат на пазара? Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт