Цистит - традиционно и алтернативно лечение. Тема 13

• 5 505
  • 168
  •   2
Отговори
# 15
Следите ли си брой левкоцити и бактерии в обикновена урина по време на антибиотичното лечение? За да се види динамиката и как работи антибиотика? Аз през ден съм в лабораторията да давам урина. Дадох на 4-ти, на 6-ти, на 7- ми ден (днес). Бавно спадат. На 4 ти ден левкоцитите бяха 40, бактерии 60, на 6-ти :левкоцити 11 бактерии 66, днес най-сетне левкоцити 2, бактерии 44. Референтаната стойност за бактерии (в Бодимед) е до 130. Какъв извод си правя: антибиотикът (зефацет) работи но много бавно. Вероятно чувствителността е слаба възможно заради биофилм. Но все пак тенденцията я има и ми се иска да му дам шанс поне до 10 дни. Много ми се иска после да не почвам Нолицин но едва ли ще посмея. За съжаление опции за опашка не виждам, към бисептол съм алергична, към нитрофурантоин и монурал е резистеннна Клебсиелата.

# 16
Благодаря за споделените мнения и опит!
Предполагам, че и заради кашлицата е избрала този, 2 в 1 както се казва.
Фуролин/пиелосептил - тези ги няма в антибиограмата.
Аз не страдам често от упорити цистити, при мен са белодробни проблеми. Упорити цистити имах 2019г., редуваха се различни бактерии. Май тогава ми натресоха всичките екстри от АГ кабинет.
Сега започна с болка и видима кръв само вечерта. Предположението е, че или е от антикоагулантите, или песънчика е  разранила. А може и ковид, който прекарах, да се е намесил, знам ли. На следващия ден започнах сироп от боровинка.  Урина съм пуснала в понеделник, тогава още ме болеше и урината беше помътняла. Вече няма болка и помътняване.

Имам нужда да намеря добър уролог хирург, който да наблюдава киста на бъбрека, че е пораснала малко.  Имате ли впечатления от д-р Бачев?

ПС pandorina, на мен ЛЛ ми каза, че ще изследваме пак стерилна урина, ако имам още симптоми след АБ. Аз мисля все пак да си пусна, дори и да нямам симптоми, за мое спокойствие. Но не разбрах колко време след спиране. Изписа ми и 2 таблетки микомакс, по 1 на седмица.
А защо ги следиш толкова често тези показатели?

Тази опашка задължителна ли е и защо я назначават?

# 17
10 дена след антибиотик се пуска стерилна обикновено. Горе долу това е и времето когато се случва рецидив. Сега с Клебсиелата като по часовник на 10-ти ден след предходно лечение.

# 18
10 дена след антибиотик се пуска стерилна обикновено. Горе долу това е и времето когато се случва рецидив. Сега с Клебсиелата като по часовник на 10-ти ден след предходно лечение.
Поръчай си angocin, в Германия се води билковия антибиотик,  наистина е много добър, той би бил страхотна опашка. Спира и цистит, наистина препоръчвам, поне го имай предвид ако не сработят нещата.

# 19
Трябва да се внимава при хора на антикоагуланти.
https://beeovita.com/bg/219010-angocin-filmtabl-50-pcs/
Цитат
Активната съставка билка настурция на прах съдържа витамин К. Ако Ангоцин се приема едновременно с антикоагуланти (т.нар. антагонисти на витамин К), не може да се изключи, че ефектът на тези антикоагуланти ще бъде нарушен. Поради това, когато приемате споменатите антикоагуланти (напр. Marcoumar или Sintrom или други продукти с тези активни съставки), се препоръчва внимателно да проверите стойността на Quick или INR или да ги проверите и да се консултирате с отговорния лекар или медицинска сестра. да се консултирате с лекуващия лекар.

# 20
Откъде да го поръчам?

# 21
Откъде да го поръчам?
https://www.arzneiprivat.de/ аз го поръчах от тук,  след седмица пристигна.

# 22
Ти за какво го пиеш? Доволна ли си?

# 23
Ти за какво го пиеш? Доволна ли си?
Ами след дълго лекуване с антибиотици на цистит е.коли, от октомври мин. Година не съм правила, но имам дискомфорт при уриниране, изследванията са ми чисти. И съм на д-маноза и червена боровинка, но постоянно търся алтернативи и така го открих. Доволна съм, вчера както писах ми спря силни симптоми на цистит и то до обяд в комбинация с цистостопрапид. На морето съм и стоях на студено 3 часа, на сутринта ги получих. Усещам доста голямо подобрение от както го пия, вече 2 -ра седмица. Определено си заслужава, сега съм поръчала и други неща от Германия, ще дам мнение за тях като ги пробвам. Общо взето съм ориентирана вече към възстановяване на съединителната тъкан на лигавицата, защото от многото антибиотици се нарушава. Едното което съм поръчла е капсули GAG за тях разбрах от уролог, от ВМА, каза че възстановяват стените пик. Мехур и го има само в Германия и Турция, другото е Gepan гел за външно мазане, съдържа хиеоронова киселина и дманоза, пак помага за възстановяване на лигавицата и да не се задържат бактериите там. Друго с което наскоро направих един курс е Лактоферин-част от коластрата, пак възстановяване естествените противовъзпалителни сили на лигавицата. Като цяло аз съм много по-добре. Споделям всичко тук, за да помогна, ако може някой поне да не преминава през този кошмар и да не се трови с антибиотици, защото те всъщност са виновни за хронифицирането и разбира се неадекватното изписано лечение.

# 24
Днес ходих за второ мнение на изписаната ми схема. Докторът каза да удължа Зефацет 14 дни и да не пия нолицин. Сега съм в шах. Какво да правя.

# 25
Днес ходих за второ мнение на изписаната ми схема. Докторът каза да удължа Зефацет 14 дни и да не пия нолицин. Сега съм в шах. Какво да правя.
Принципно, ако до сега не е дал силен ефект, не мисля, че и след 14 дни ще си чиста, само ще те доизтощи, по-скоро може би да се смени и да се добавят др. Добавки. Лично аз едвам излезнах от този порочен кръг, пу-пу-пу. Една позната ходеше в МВР болница при уролог Доц. Николай Халачев и беше точно с клебсиела и той я излекува. Чувала съм много добри отзиви за него.

# 26
Може би е  по-бавен и му трябва повече време? Относно нолицина Шурлиев каза, че е много стар антибиотик и вече никой не го изписва затова и не го залагат в антибиограмата. Логично е че щом има чувствителност към другите хинолони би трябвало и към него да има но не е 100% сигурно все пак . Не знам, иска ми се да опитам да го спестя. То ако пак стане рецидив така или иначе сигурно ще стигна до хинолон, поне да опитам...с разните там билкови; манози, противобиофилмни...Никак не ми се вярва, но и след нолицина гаранция никаква нямам.

# 27
Може би е  по-бавен и му трябва повече време? Относно нолицина Шурлиев каза, че е много стар антибиотик и вече никой не го изписва затова и не го залагат в антибиограмата. Логично е че щом има чувствителност към другите хинолони би трябвало и към него да има но не е 100% сигурно все пак . Не знам, иска ми се да опитам да го спестя. То ако пак стане рецидив така или иначе сигурно ще стигна до хинолон, поне да опитам...с разните там билкови; манози, противобиофилмни...Никак не ми се вярва, но и след нолицина гаранция никаква нямам.
Искрено ти съчувствам, дано по-бързо да мине и да подейства всичко!

# 28
Благодаря ти! Най-трудно е да вземеш решение. Затова пак казвам, че завиждам на хората, които си имат един лекар на когото безрезервно вярват. Аз се мятам като риба на сухо от един на друг. И при Халачев съм била. Той пък с един зинат ме обърка. Тогава ходих в МВР болница и някак се потресох от самата обстановка там и от  стреса покрай неуспешното лечение със зината и перспективата от цистоскопия и спрях да ходя при него. Наистина беше много отзивчив и внимателен но нищо по-различно от предписане на антибиотик по антибиогпама. Шурлиев днес предложи Стровак да слагам в някакъв момент. То да стигнем дотам...

# 29
Благодаря ти! Най-трудно е да вземеш решение. Затова пак казвам, че завиждам на хората, които си имат един лекар на когото безрезервно вярват. Аз се мятам като риба на сухо от един на друг. И при Халачев съм била. Той пък с един зинат ме обърка. Тогава ходих в МВР болница и някак се потресох от самата обстановка там и от  стреса покрай неуспешното лечение със зината и перспективата от цистоскопия и спрях да ходя при него. Наистина беше много отзивчив и внимателен но нищо по-различно от предписане на антибиотик по антибиогпама. Шурлиев днес предложи Стровак да слагам в някакъв момент. То да стигнем дотам...
Значи, Стровак ми я поставиха на мен и грам не ми помогна, само където при третата доза получих много силни странични ефекти, ръката ме боля зверски, вдигнах температура и събрах границите на кръвното. Докторите, които помогнаха да се подобря, но за съжаление отидох твърде късно при тях са Семерджиев и Елена Маринова. За тях гарантирам, но аз отидох 1 година, ако не и повече след старта на този ужас. Все пак наистина помисли за ангоцина, сигурна съм, че много ще ти помогне.

Общи условия

Активация на акаунт