Кой век сме???

• 1 825
  • 10
  •   1
Отговори
Има едни "мини" магазини със зелен светещ надпис, които са на франчайз, но не това е важното..  Откраднаха ми телефона в един от тези магазини... Интересното е, че има камери, а съдействие от мениджъра на магазина- нулево! Думите му бяха- откакто съм мениджър на този магазин, отпреди месец и половина, откраднаха всички маркови уискита с черен етикет и имаше масово кражби на телефони на клиенти...! ?  Нямам никакъв достъп до камерите- твърдеше- същият, получава се такъв след около година, евентуално!? Касиерът- младо момче, което ми задаваше неадекватни въпроси спрямо покупките ми, твърдеше, че не познава въпросното момиче, което беше в магазина по същото време! Не твърдя, че лъже, но и ситуацията не доказва противното...Тогава клиенти бяхме само ние двете! Да не забравя да спомена, че това е квартален магазин...Някак си дори не искам да се замислям на кого е въпросната верига, но мисля, че всички се досещат...Както и да е! Мисля, че това е недопустимо и безхаберно! Би трябвало да да помагат на клиентите си, все пак благодарение на тях съществуват, или не???!!! Може би не трябва да пазаруваме от тези магазини със  зелени светещи реклами?!

# 1
Полиция.

# 2
Нищо не разбрах. Някакви табели, някакви франчайзи, касиерът не познавал клиентите, изключително важно е, че магазинът е квартален, и задължително всички знаем кой е собственика на вашия квартален магазин!!
Госпожо - при кражба се обаждате в полицията, не питате тинейджър на 16 години, работещ за лятото, дали познава клиентите по име....

# 3
Не става ли дума за едни такива тъпи магазини Мини март, които изглеждат като магазин до бенциностанция, само че без бензиностанция? Това не са квартални магазини - от тях реално не може да се купи нищо за вкъщи, само евентуално нещо за пиене и мезе (чипс).

За полицията са в тази ситуация.

# 4
  • Melmak
Явно става дума за Мини март. Да, тъпи магазини са, аз не знам какво можеш да си купиш за вкъщи от тях. Все тая.
Няма да ти дадат никакви записи от камери. Полицията може да ги изиска, трябвало е да отидеш да подадеш сигнал за кражба и да опишеш случая.

# 5
  • София
Под сурдинка казани неща не са казани. Не разбирам каква е целта на този пост: споделяне на кражбата, предупреждение, антиреклама, провокация или всичко накуп недоизказано? Като оставим настрана Пеевски и магазините му тъй като видеонаблюдението и видеозаписите от тях съдържат лични данни за вас и за всички заснети, вие имате право да гледате единствено тези, които засягат само вас. Органите на реда за които нищо не споменахте са тези които могат да изискат записите с цел идентификация на извършилия/извършилата грабежа. Вие нямате право да изглеждате никакви записи освен своите собствени.

# 6
  • София
Викате полиция, пускате жалба, тя си изисква записи и си завежда преписка.
После чакате.

Вие нямате право да изисквате записи и те нямат право да ви ги предоставят.

# 7
  • Пловдив
Аз ги харесвам Минимарт.

Цитат
Някак си дори не искам да се замислям на кого е въпросната верига, но мисля, че всички се досещат
`Сичко е на КОЙ, няма начин.

Цитат
! Би трябвало да да помагат на клиентите си...
Би, съгласна съм.

Цитат
Може би не трябва да пазаруваме от тези магазини със  зелени светещи реклами?!
Аха. Преди години един го навикаха в пощата, може би не трябва да ползваме Български пощи.

Цитат
...но не това е важното
Това (или "но това няма значение", или "както и да е") обикновено придружава такива вметки, за които си личи, че макар нещото наистина да няма връзка с темата, говорещият, противно на думите си, му приписва мистериозна връзка.

Кой век сме - да отговарям ли? Или не това е важното?

# 8
По-далеч от тях.
Ще стане забавно ако се окаже, че касиерът и крадливото моме са си близки.

# 9
  • София
Мини Март не са на КОЙ, в "Капитал" подробно е обяснено как възниква брандът. Това не е важно.
Вие не можете да изисквате записи от камери, това го може само МВР. Затова трябва да подадете сигнал към полицията и те да действат.

# 10
  • Sofia
Дадоха се достатъчно съвети по казуса.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт