Сто и шеста плетаческа тема

• 24 049
  • 759
  •   2
Отговори
# 225
Не зная какво е шапка кактус, но като ориентир, Анжи казваше за шапка, че се мери обиколката на главата, минус около10 - 15%. Това за възрастен човек. Предполагам ,че и за малки е така. Като гледам двете таблици, долу горе се получва пак някаква пропорция - обиколката на главата, спрямо възрастта на бебето  за 1 год. 48- 50 см, минус 2 см. Разбира се, зависи и колко разтеглива е плетката.

# 226
Аз бих помолила майката да измери обиколката на главата на бебето, че тия таблици са едно, реалността е друго. Моите деца, например, бяха с много големи глави.

# 227
Нали бебето още няма годинка. До зимата, главата му ще порастне. Бебетата много бързо растат.

# 228
Нещо такова е шапка кактус Simple Smile , цветлето ще е жълто, бяло или оранжево /за момченце е/.
Плетката е подобна, но не е ластик, не е много разтеглива.

Нямам връзка с майката /по нейно желание е моделчето/,
ще се видим чак на  Нова година, за тогава е и шапката.
Благодарности Heart

# 229
Трънке, защо не я изплетеш с английски ластик на 1 кука? Лесно е и пише, че е еластичен.
Тук има обяснение и видео:
https://na2kuki.com/029-%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%bb%d0%b8%d0%b9%d1% … 1%83%d0%ba%d0%b0/

# 230
То идеята беше с тоз ластик, много по- красиво стои, ама нали съм сакатлък,
след 20- ия опит се отказах и го обърнах на "мойта си плетка" Simple Smile
Стигнала съм до 45 см. Ще плета китката, пък може да  намеря "моделче"  из квартала.
В очакване на топлата вода съм Swimmer

# 231
Трънка Бодливкова, а не си ли обмисляла варианта да влезеш в някой детски магазин и да видиш на място шапки за 1г. и следващия резмер, за да добиеш визуална представа до къде си. Скоро и по големите вериги ще заредят за сезона, може и да са започнали вече.

# 232
Утре се вмъквам в Пепко, КИК и Теди с една рулетка и ги подпуквам Simple Smile
Благодарности Heart

# 233
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И аз да се похваля. Два часа и половина от началото. Сега е 40:40, а трябва да стане 80:80. И друга половинка ще има. Харесва ми.

кактус шапка Simple Smile

# 234
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Станаха 70/70 и... Няма място в куфара за плетката. Joy ще го довършвам по-късно.
В Кайро ме чакат още мнооооого проекти.

Hug

# 235
Проект пуловер Miroglio приключен. Базов модел, доволна съм!
Пробвах с ръкавна извивка, но деколтето беше доста затворено, а целта беше друга.
Изпран в пералня на програма за вълна и изсушен в сушилня на програма за деликатно. Тежи 0.320кг.
Скрит текст:
Преди седмица получих поредната пратка и ще се разнообразявам с новия проект, който е от същата прежда - Papatya Angora.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 06:21 от •mimoza•

# 236
  • в сърцето на един мъж...
Мимоза, много е хубав! И новата ти прежда е страхотна!

# 237
Благодаря, Geia!
Червеното не ми е много на сърце, но трябва да го вложа някъде, че само по себе си ми тежи.

# 238
Чудесен е станал пуловера! Но и манекенката под него е хубава, та стои идеално!!! Simple Smile

# 239
  • в сърцето на един мъж...
Благодаря, Geia!
Червеното не ми е много на сърце, но трябва да го вложа някъде, че само по себе си ми тежи.

Аз на моя монитор го виждам по-скоро като керемидено, но така в тази комбинация стои много добре! И плетката като модел е супер!

Общи условия

Активация на акаунт