Любители на котки - Тема 207

• 25 000
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
  • Между гори и планини
Нищо няма да му стане от варено яйце. Яйцата вече са дар от боговете, толкова са полезни!

# 466
Екстра си е яйцето за котките. Даже е полезно, особено сварен белтък. Давай му колкото иска

# 467
Мерси 😀
Аз много ям, но за малкото добче не съм сигурна, да не го повредя нещо.

Междудругото, претеглих го в събота - цели 1048 грама Blush

# 468
Допреди десет години само с домашни (за хора) манджи съм ги хранила (кучета и котки) и са оцелели. Откъде дойде тази психоза, че котето/кучето ще умре, защото изяло маслина, белтък от яйце или парче баница, нямам идея. И в темите за любимците виждаме колко болни животинки има и то с какви "човешки" болести - рак, тумори, бъбречни, сърдечни и т.н. Е, явно и храната за животни не е това, което трябва да бъде. Но това е мое мнение и не искам да се разрази спор.
За мравките. Уважавам всяко едно животинче и насекомо извън дома ми. Вътре обаче нямат място. С фендона мравките изчезнаха вече година и половина. Безвредно, пръсках си навсякъде, без да съм пазила котката. Даже пръсках на мястото, където се храни, че се появиха първо там и беше страшно нашествие. Евтино и ефикасно.

# 469
  • София
Изчетох това, което се беше насъбрало, докато ме нямаше... Нямам думи Cry Много съжалявам за загубите, момичета!! Broken Heart

Храна за отслабване ни препоръча един ветеринар Хилс Метаболик - уж с фибри и Л-карнитин. Аз ентусиазирано поръчах, но сега малко ме е страх да ѝ давам, не знам как ще ѝ понесе (все пак Хилс не са беззърнени, а и с тоя Л-карнитин...), а и както седи сама по цял ден... А трябва да отслабне; не знам кое е по-малкото зло - килограмите или храната, ако приемем, че я яде и има търсения ефект. С други храни за кастрирани не сме отбелязали успех.

# 470
Въпросния Лорд ядеше от консервите за студентството. Имах един състудент от Петрич, се чудеше"къде се е видЕло мачка боб да руча" Превземки. Дори и най-добрата суха храна, паучове и супи😂 не са ок за котките. Те искат жив улов. Хищници са. Смешни са ми превземките на хората, ама мода. То и с децата е така
Днес видях как някой е сложил на три места  тарелка за котките с пържени  картофи😂.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 16:19 от red soul

# 471
  • Варна
Женя напоследък яде гранули неохотно.
Гризне малко и пак идва да пита за храна. Гледам да има печено пиле, че много обича. Магито и Тигре също.
Това с гранулите го наложиха донякъде ветеринарите. И е лесен вариант за изхранване.
Ние на двора си пазим и осите, че ядат вредители насекоми. Паяците задължително. Паяжина обирам от време на време с метла, никога с прахосмукачка.
И аз много обичам, като се роят калинките. Тогава обаче все трябва да проверявам да не затисна някоя с врата или комарник.
Преди и светулки имаше през лятото. Засега още не съм видяла.
Като цяло навън се чува едно непрекъснато жужене, без в най-горещото или студено време. Хубавото е, че моят мъж също го чува, както и ромоленето на дъжда, че има намален слух.

# 472
Светулките са ми любимите насекоми. Не съм ги виждала от над 12 год. Когато са в пика, аз не съм в България. Там, изобщо не съм срещала такова нещо.
Четох, че изчезват 😢
Поздрав с нещо любимо

Жената на брат ми е будист и не убива нищо.
Аз пазя паяжини, доколкото мога. Само тях.

# 473
  • Варна
Оглеждам се за светулки, че май сега им е времето. Последно видях преди 2-3 години, не помня дали вече се бяхме нанесли в къщата. Абсолютно магично изживяване!
Издирвам и кое е това пиле, което като запее, все едно свистят електрически жици. Ходих специално да проверявам чак до близкия трафопост в близкото дере. Не, от високо от короната на единия орех го локализирах накрая, но не успях да го видя. Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 14:34 от Стейси Грей

# 474
Благодаря на всички ви за споделеното с мравките. Сега се прибрах от работа, направих оглед, не видях, но си записах някой неща за всеки случай. И за всеки случай и тази нощ ще мина с оцет, а ветеринар ми каза, че мога да ръсна тапилан пудра тук - там вършел работа и нямало да навреди на Линош. Оцета също не ги убива, а само им изтрива следите и ги обърква да не се върнат на същото място, затова го ползвам. Но... както писах и по - горе миризмата му ме преследва навсякъде и се притеснявам за Линче, но доктора каза, изкарай я на терасата то се измирисва бързо ( колко да е бързо...) и не било проблем.  Дано се отървем пък нека да са на пари, не е лошо, ама не ги искам в къщи. 🙃

# 475
За мравките. Уважавам всяко едно животинче и насекомо извън дома ми. Вътре обаче нямат място. С фендона мравките изчезнаха вече година и половина. Безвредно, пръсках си навсякъде, без да съм пазила котката. Даже пръсках на мястото, където се храни, че се появиха първо там и беше страшно нашествие. Евтино и ефикасно.
Извинявай, не разбрах за кой препарат против мравки споделяш.

# 476
  • Между гори и планини
На светулките им мина времето. Преди жътва! По време на жътва - жътварки. Сега - щурци .
Станах специалист по насекоми, билки, треви и каквото се сетите от години наблюдения.
Ние имаме светулки, има много водоизточници, а те обичат влагата. Интересен факт е, че само мъжките летят. Женските са странни малки насекоми, с предни крачка и тяло на какавида. Нощем блещукат като малки лампички по земята между тревите. Хищници са и те.
И за да не е съвсем спам - Лео е добре, хапва си, почива си на сянка. Но опашчицата хич няма живец. Ще го наблюдавам тази и вероятно другата седмица и отива при чичо доктор 😔

# 477
Моето котешко дете

# 478
Здравейте Simple Smile
Да попитам, дали има сред вас, които хранят с домашно приготвена храна?
И ако да, имам желание да приготвя и се интересувам от пропорции на протеин/въглехидрат/мазнина?
Изобщо как се формира правилна дажба?

# 479
  • Между гори и планини
Лео не може да си седи на дупето, опашката му пречи, но ловецът си е ловец . Почувства се по - добре и се върна към старото си хоби 😊

Общи условия

Активация на акаунт