Любители на котки - Тема 207

• 25 008
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
  • До морето...
Относно сваляне на кг,аз съм с добро впечатление от Wild freedom за кастрирани/имат много вкусове/.Предлага се в Зооплюс,както и от Brit care също за кастрирани .От вторите пиеше повече вода ,не знам защо,но имат хубяв състав според мен.От почти 1 година е на Purizon за кастрирани ,но спад в теглото не забелязвам.Продължавам да ги давам,защото много ги харесва и според мен му се отразяват добре и на козината.Wild freedom също много ги харесваше преди като ядеше от тях.Разбира се има и други видове храни за тази цел,но нямам наблюдение върху тях.

# 451
DreamingOfSummer, от Кауфланд  съм купувала. При купички, каишки и т.н. се намира. В картонена кутия е. Шише  с течност, която се разтваря.

# 452
Жива и здрава да е черната панера Блеко Heart

# 453
Честит рожден ден на Блеки, още дъъъъълги години да ви радва! 😻
Да ви споделя, в нас се появиха мравки и мия с оцет посред нощ когато Линче и кака спят без стаята, в която са. Тази нощ вече намерих само 2 дай Боже съм ги прогонила, но ще се наложи още някой друг ден да мия така. Душата ми се овоня с тоя оцет, имам чувството, че навсякъде ме преследва тази миризма.  Дано не навредя нещо на Линче, хем се притеснявам за нея, хем не мога да ги трая. Преди години блока се беше пощурил от мравки, викаха фирми какво ли не и се оказа от съседката над мен, че е най - зле, а когато всеки питаше има ли няма ли, само тя каза, че няма. Сигурно пак се е напълнила уффф, дано, дано съм ги прогонила поне от нас, ама да ви питам, мога ли да навредя на Линче? Кака казва, че не ѝ мирише сутрин като стане, ама те душичките имат по - чувствителни нослета. От както я имаме Линош не сме имали  мравки и не се е налагало да го използвам, ама сега... Като ѝ сложа ядене стоя до нея и останалото го вдигам веднага, страх ме е да не ѝ налазят храната уффф!

# 454
На вилата ги гоня с канела, посипана по пътя им. В детството ми, майка слагаше сол. Може би за четириноги тя е най-безвредна. Неравна битка - ти - сама, а те са много и всички бранят  жилище.

# 455
  • Между гори и планини
Не питайте какво е в къща между полята и горите! Пролетта никога не се оставя храна на плота и на котки след като са яли....
От опита ми на живот по тропиците, където е влажно и топло през цялата година, знам, че мравките имат интелигентно общуване по между си. Умирайки излъчват фермони, които другите усещат и не отиват там където може да умрат. Но държи до следващата пролет 🙄 И все пак за 8 години да кажа, че почти няма. Есента пък идват едни в спалнята под прозорците, за да си умрат, а аз им помагам със спрей срещу мравки. После проветрявам.
Есента сме имали нашествие на калинки, направо небето е било черно от тях, на рояци! После миризливки....Сега лятото има какви ли не насекоми...ама природа, не може да избием де що мърда, защото ни пречи.

# 456
Сол на пътя им, съшо щях да предложа.
Ние за няколко години сме имали различни нашествия, вкл. и слъгове, които май се хранеха с гранулите на Фин.
🌻Честит празник на красивия Блеки! 🌻

За котката, оставена в жегата на терасата и аз бих потърсила 112. Жалко, че няма зоо полиция.
Навремето, обаче, нямаше такова нещи като"обезопасена тераса" Котката на съседите влизаше у нас по перваза на терасите. Моят Лорд, докато беше коте се разхождаше по перваза на терасата на квартирата, която беше на 7мия етаж. Аз, за него съм казвала, чеси го пренасях по влаковете на ръце, без повод. Сменях три влака до в къщи. Та, котките не са толкова без защитни. Мен би ме притеснила ужасната жега. Терасата е на последен етаж, представям си каква пещ е.

Доня, мечтая си за нашествие на калинки ❤️

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 08:28 от red soul

# 457
Мравките за мен са свещени животни. Миризливките ги спасяваме от паяци. Паяците и паяжините ни пазят и тях не ги пипаме. Чистя паяжини, когато по тях се натрупа прахоляк или много мъртва плячка, иначе не ги пипам. Въобще трудолюбивите животни около нас гледаме да ги уважаваме. Веднъж имах дори едно търтей-подобно за домашен любимец. Наблюдавах как влиза през прозореца през деня и си носи материали за да си прави къща зад единствената картина на стената и когато един ден спря да идва, разбрах, че му се е случило нещо лошо и ми стана жално, че къщата му остана наполовина.
Мразя мухи и комари, но не мога да ги убивам.

# 458
Когато мравките влязат в огромен брой само в твоя дом (а не целия блок примерно) е на пари. Вкъщи преди години ги виждах как си правят магистрала от прозореца покрай стената, после покрай килима и така на път за кухнята. Ришко вече беше. Пробвах всички известни народни методи. Не помогна. Тогава се обадих на моя позната ветеринар. Препоръча си специализирано си срещу мравки под формата на пудра, което е безопасно за домашни любимци. Така ги спрях.
Но шега или не всеки път когато вкъщи внезапно са нахлували много мравки после ми нахлуват и парички. Според количеството на мравките са и паричките. Та с лека неохота ги гоня. Два пъти ми се е случвало. Simple Smile Всеки луд с номера си както се казва.

# 459
Огромно нашествие на мравки, на шестия етаж на блок, изгоних с франтлайн за големи кучета -> разгворено във вода -> напръсках целия апартамент и вече над 7-8 години нямо, Слава Богу!
Същото използвам за къщата ни в планината, там пък много скорпиони и стоножки излизат. Откакто преди 2 години пръсках с фронт лайн, и подновява 1 път в годината вече няма скорпиони и стоножки.

# 460
Моля ви, давайте всякакви съвети за справяне с мравки!
В квартала е пълно. Пълно!
Няма как да се хранят бездомничетата. Не могат и вода да пият дори.
Хранилката, в която оставям гранули е превзета от мравки. Във водата им плуват стотици мравки.
Снощи застанах на тротоара във въпросния район, за да се опитам да нахраня няколко премрели от глад несретничета. Сложих по малко гранули и пауч на хартии. Още на десетата секунда по краката ми запъплиха мравки?!
Ад!

# 461
  • Между гори и планини
Аз обичам пчели. И те са изключително интелигентни . Специално за тях садя босилек и много слънчогледи. В момента в градината ми са хиляди пчелици - диви и слабички, тлъсти и пухкави, кротки бамбуси, тази година за първи път се появи пчела дърводелец. В началото я мислих за бръмбар. Огромна, тъмно синя , с мастилено сини крила. Пчелата е кротка - единак. Всъщност всички са кротки, ако общуваш умно с тях. И въпреки, че сутринта обикалям градина, снимам, човъркам, нито една не ме е ужилила. Животът сред природата ме научи, че всички сме свързани и трябва да се уважаваме и нищо на този свят не е случайно. Всеки си има роля и важен в хранителната верига. Само човекът си мисли, че е над всички, просто защото не знае как живеят другите и как контактуват. Аз много се интересувам от биология, история, развитие на Земята и мога книга да напиша по темата 😊

Ето как изглежда синята пчела.

# 462
  • Враца
В нашият блок пък се борим с оси по терасите. На комшийката са си направили дом в климатика, на мен покрай лампата се опитаха, но напръсках с препарат и избягаха. Надявам се да не се върнат, защото нито мога да простирам, нито децата да излязат на терасата. Аз също се радвам на пчелите като посетят цветята ми, но доста оси са ме жилили и въобще не ги харесвам. Едно време при баба ми всяко лято излизаха мравки и тя ги гонеше с листа от бъз и сол. Не умираха, а се връщаха обратно по пътечките си и не се връщаха повече.
Постоянно се карам на децата да не тормозят Кая, но тя пък е толкова доволна, обича да спинка на тесни пространства. Много свикна с децата и ги търси постоянно, чак се чудя какво ще прави по цял ден като тръгнат на училище. Вчера като се прибрахме си беше взела синьото мече в коридора и ни чакаше пред вратата с него

# 463
  • София
Цитат
На комшийката са си направили дом в климатика

Това ме подсети как една година в стената на апартамента ни се заселиха пчели. Нашите стени са кухи. Има ред тухли, празно пространство и пак ред тухли. Такава е била термоизолацията преди 100 години. Joy  Заради кабелната телевизия има 2 дупки в стената, които са послужили за вход на жилището им. Дотук добре, но явно и зад един от контактите ни е имало дупка и започнаха да влизат в стаята. В един момент разбрахме откъде минават и облепихме целия контакт с безцветна лепенка. И стана котешки "театър". Влиза пчелата в контакта и започва да бръмчи без да може да излезе. Котките застават отпред и гледат с часове представлението. JoyJoyJoy

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 14:15 от Таня67

# 464
Бихте ли дали сварен белтък на котараче?
Знам, че човешката храна не е ок за животни, но се примоли бебока и му чупнах малко, а сега ме е нападнал, понеже още му мирише.
Confused

Общи условия

Активация на акаунт