Любители на котки - Тема 207

• 24 136
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Моето Пиратче. Любвеобилен за рождения ми ден. Днес ставам на 51. А той през ноември ще направи 11 в нас. Стареем си заедно. Smiley
Скрит текст:

Честита да си! И Пиратчето, и всички в дома ви! 🍀
Джасте, не се колебай да спасиш една жива душица! Пък какъв нрав ще има, няма как да се знае, рано е за това. Моите все ме изненадват, кой с ревност, кой с любов, кой се оказва побойник😼

# 616
Джасте, намерили сте се. Вкичко ще бъде ок с новото ви котешко дете Heart Eyes
Защо ме търсиш, здраве и хармония в душата и домът ти, пожелавам!

# 617
Джасте, ще чакаме снимки на Джули да я приветстваме с добре дошла, щом си го почувствала, вашето котенце е, много се зарадвах за всички ви! ❤️
Защо ме търсиш?, жива и здрава бъди и твоето сладко Пиратче, да си се радвате дъъълги години! ❤️
amy_nka, как са бебоците? Дай да ги видим душичките.
Следобед като отивах на другата работа карах след един джип и в един момент виждам от тротоара как едно момиче оставя кученцето си и хуква към улицата след джипа. Спрях, а то една малка душичка се търкаля, тя го грабна и го заоглежда, беше добре не беше ударено явно, та сега ми са пред очите как се спусна да спаси котенцето без да мисли за собствения си живот. Аз бях на голяма дистанция от джипа, но отсрещната кола... можеше да стане голяма беля, но слава на Бога, всички реагираха бързо...ама ми е пред очите и го изживявам още...

# 618
  • София
Джасте, ще се справите! Голям купон е с бебе коте. Няма как да не го обичаш!
Не е задължително да е като Мая... и няма да е. Мая си е уникална и няма никой да я замени!
Но давате шанс и живот на душица в нужда.
С нетърпение чакам да го покажеш!

Скрит текст:
И друг път съм споделяла- в края на миналия век имах коте Боби- най- умното и любвеобилно същество (непрежалимо повече от четвърт век вече).
След него (5 години по- късно) имах друг разбойник- бял пух, с оранжева опашка (появи се пред вратата ми на 5 етаж в деня на първата ми химиотерапия..., може би за да ме "спаси" от психясване). След 2 години го командировахме на село (за да не скочи от 5 етаж, защото беше неудържим- никой и не подозираше преди 25 години, че има такова чудо като обезопасителни мрежи...), а той се метнал тайно на една кола, докато хората си товарили багажа и станал гражданин пак (през целия път си трайкал и като спрели казал "мяууу" 😹... Мъжът не го искал, но... предал се.
И 15 години по- късно спасих моя малък черен дявол.

Защо ме търсиш, честит рожден ден!
И не си стареете... не знаеш ли, че днешните 50 са като "вчерашните" 30!
Здрава и щастлива да си! 🍀🥂🍾

# 619
Ани, а ти от къде разбра, че е станал отново гражданин? Познаваш хората в чиято кола се е скрил ли?

# 620
  • София
Ани, а ти от къде разбра, че е станал отново гражданин? Познаваш хората в чиято кола се е скрил ли?

По- късно разбрахме- хората са децата на съседи на мама, които работят в Козлодуй.
Идеята ни беше да живее свободен на село "при баба и дядо" и да си е нашето коте (ние ходехме всяка седмица), но те имаха много серт котка и тя го е тормозела (той винаги пътуваше с нас и Бета не го закачаше като сме там ние). Момчето решило да се прибира при мама и татко, видяло отворен багажник (нали с кола е дошъл) и се метнал вътре.
И там не е искал да е затворен- отначало е скъсал пердетата и куп поразии е направил, но хората отказаха да ни го върнат.
Доживя до дълбоки старини момчето ❤️
Скрит текст:
Като го чух да мяука и отворих вратата, котето се метна в прегръдките ми и ми светна името Елизабет. Викахме му Лизи и то много бързо свикна с името си. Докато веднъж сина ми, седнал срещу мен, ми казва "Мамо,  ти видяла ли си какво си има Лизи" 😅, та стана Лизеразу (нашумял футболист тогава), за да си остане Лизи.

# 621
Не съм се вясвала скоро. добре сме, живи сме.
Дъщеря ми е на море и всички животинки са под наша опека.

Джасте, ще се справиш.
Хари го взех на горе-долу такава възраст.

Дъщеря ми е на море с най-добрата си приятелка. Обажда ми тази нощ малко след 12 да ме разпитва за стационарите на нашите ветеринари.
Приятелката ѝ иска да осинови болно коте от Ахтопол. Има проблеми с очите.
Намерих им на картата май единственият лекар там и казах утре да отидат. Нямали пари Simple Smile Казах да плаща с моята карта (втората ми карта по сметката ми е у нея) и утре ще ѝ пратим още.
Не знам как го мислят това с осиновяването, но като ги знам с какви добри сърца са...

# 622
  • Враца
Защо ме търсиш, бъди здрава и щастлива.

Джаста, това е прекрасна новина. Мая винаги ще е в сърцата ви и никое коте няма да я замени или да запълни празнотата ви, но мъничето ще ви донесе нови емоции. Не се обвинявай, сега си го почувствала, значи сега е момента.
Така спим, когато ни е жега.

# 623
Защо ме търсиш?, честита да си.

# 624
Джаста Праста, изключително много съжалявам за Мая! Голяма любимка ми беше вашата животинка и  ми е много мъчно за случилото се.
Няма да питам какво се е случило да не те връщам в този момент, ще разбера от темата като стигна до този момент.

Защо ме търсиш, честит празник! Пожелавам ти здраве, щастие, късмет, хубави моменти и много весели и любими спомени!

# 625
Момичета, много ви благодаря за хубавите и мили думи. Heart Невероятни сте. Hug
Сега ще ви потормозвам с въпроси най различни(както и със снимки Heart Eyes), но ще ме изтърпите. Joy
В момента трябва да набавя за мънинката душичка консуматив, защото всичко което беше на Мая го дадох.
Трябва да помисля за тоалетна и храна най напред, а следващите дни за всичко останало. Джулси са я обезпаразитили външно, май са я и изкъпали, защото на снимката изглежда с мокра козинка, сега и дават пипети за вътрешно обезпаразитяване. Ще мина и през вета да уговорим кога ще слагаме ваксини, кога приблизително ще кастрираме и ей такива чудесии.
Приемам всякакви съвети относно тоалетна(като съд) за такова мъниче, както и за храна, като марка и качество. От голяма помощ ще сте ми.
Ето я Джулито на снимка снимана от спасителката и:

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 07:42 от Джаста Праста

# 626
  • Между гори и планини
Джасте, много се радвам! Ново бебе е голяма емоция, прекрасна емоция! То и аз не съм мислила, че месец след като Кети си отиде ще имаме ново попълнение, но знаеш историята и как Лео ни откри ❤️ Когато сърцето е обичало, повече никога не иска да е празно. А една къща без котка не е дом ❤️
Чакам с нетърпение снимки на Джули! Ех, малки котенца, голяма радост носят❤️❤️❤️

# 627
Джулито, ще ми стане също любимка. Ще стане много красива котка! Колко изразителна буква "М" има наистина на главичката. До сега не съм виждала такава котка.
Милото, колко изплашено гледа обаче на тази снимка.

# 628
Мале каква малка буболечка Sparkling Heart Много се радвам, че се решихте да вземете Джулката. Очакваме много снимки в новия и дом и да знае, че тук има лели и каки, които много я обичат и ще чакат фотосесиите с нетърпение.

# 629
Много красива Джули!
Една топка новородени (засега само на топка дават да ги снимам). Две момичета и едно момче били (по последно поглеждане). Имена: Баунти, Туикси и Сникърс.

Общи условия

Активация на акаунт