НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 52 807
  • 775
  •   1
Отговори
# 270
  • у дома...
Брей, в АМВР годишни такси държавна поръчка от 350/550 лв, а всичко останало дере кожи/ПУ, СУ, УНСС и т.н./...
Нямат наяждане...
https://iacp-sofia.mvr.bg/academy/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC … D0%BD%D1%82%D0%B8

Семестриални ДП и платени в УНСС например:
https://priem.unwe.bg/bg/pages/12698/%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0 … 0%d0%bc-.html#780
Тези такси са за задочници в АМВР. И са семестриална такса.

Заповед за определяне броя на приеманите за обучение курсанти, студенти и докторанти в Академията на Министерството на вътрешните работи за учебната 2025/2026 г., таксите за кандидатстване и годишните такси за обучение

Влезте си в pdf документите на сайта им и си ги прочетете.
Всичко добро ви желая!
Влязох, прочетох.

# 271
В СУ здравното осигуряване се поема от 01.10.
От 01.07 са здравно неосигурени. Подава се декларация обр.7 и се плащат здравните осигуровки в срок до 25.08.25г. Най - лесно е с ПИК на НАП или с КЕП, с електронен подпис в Евротръст не става. Ако нямат ПИК/КЕП - на място в НАП.
С Евротръст можеш да си изкараш ПИК на НОИ.

# 272
  • Бургас
С ПИК на НОИ не може да се подаде декл.7

# 273
С пик на НАП може декларацията

# 274
Брей, в АМВР годишни такси държавна поръчка от 350/550 лв, а всичко останало дере кожи/ПУ, СУ, УНСС и т.н./...
Нямат наяждане...
https://iacp-sofia.mvr.bg/academy/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC … D0%BD%D1%82%D0%B8

Семестриални ДП и платени в УНСС например:
https://priem.unwe.bg/bg/pages/12698/%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0 … 0%d0%bc-.html#780
Тези такси са за задочници в АМВР. И са семестриална такса.

Заповед за определяне броя на приеманите за обучение курсанти, студенти и докторанти в Академията на Министерството на вътрешните работи за учебната 2025/2026 г., таксите за кандидатстване и годишните такси за обучение

Влезте си в pdf документите на сайта им и си ги прочетете.
Всичко добро ви желая!
Влязох, прочетох.
Може да не ви изнася моят коментар, но фактите са такива...

Класиране за ОКС БАКАЛАВЪР, редовно обучение - 2025 г.

Класиране за ОКС БАКАЛАВЪР, задочно обучение - 2025 г.

СЪОБЩЕНИЕ
Датите за записване след първо класиране за ОКС „Бакалавър“ в редовна и задочна форма на обучение за учебната 2025/2026 г. са 16 и 17.07.2025 г. от 8.00 до 16.00 часа.

Записването се извършва лично в Ректората на АМВР – бул. „Александър Малинов“ № 1, зала 403 (за редовно обучение) и зала 404 (за задочно обучение), ет. 4.

Необходими документи за записване на приетите в ОКС „Бакалавър“ редовна форма на обучение

Лична карта.
Четири броя снимки (формат за лична карта – 3,5x4,5).
Оригинал на диплома за средно образование.
Комплект документи – закупуват се от книжарницата на АМВР (партер).

Необходими документи за записване на приетите за ОКС „Бакалавър“ задочна форма на обучение

Лична карта.
Пет броя снимки (формат за лична карта – 3,5x4,5).
Оригинал на диплома за средно образование.
Комплект документи – закупуват се от книжарницата на АМВР (партер).
Документ за платена 1 (една) семестриална такса - размерът на семестриалната такса е 175.00 лв. за субсидирано обучение и 275.00 лв. за платено обучение. Внася се по банковата сметка на Академията на МВР, основание за плащане – семестриална такса.

# 275
  • у дома...
А, все ми е тая. Похвално, че АМВР осигуряват почти безплатно обучение на курсантите си (повечето са курсанти с договор за работа след завършване в системата).

# 276
  • София
УНСС пуснаха второ класиране.
При младежа няма промяна - остава си на същата позиция. Отдъхнах си.

# 277
  • Пловдив
ПУ публикуваха минималните балове за 2-ро класиране.

# 278
  • София
Благодаря на всички за стиснатите палчета на щерката, помогнахте! Добре се е представила на изпитите за НХА, чакаме класиране на 18ти юли, но ако приемат толкова, колкото и миналата година (или дори двама-трима по-малко), ще учи Живопис Simple Smile

За сега е записана в СУ, Компютърни науки.

Още малко остана и всички ще се наместят.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 17:55 от esma

# 279
А, все ми е тая. Похвално, че АМВР осигуряват почти безплатно обучение на курсантите си (повечето са курсанти с договор за работа след завършване в системата).
Т.е. най-важното за един старт в живота.
На мен, лично, не ми е все тая, а и съм сигурна, че и на много родители не им е все тая...
Хайде със здраве!

# 280
  • Някъде в Европа...
Малейййй, бях "изчезнала за света" за 15 дни и сте изписали 2 и половина теми ..лелеее..тръгнах да чета, но нямам време...
Искрено се надявам наборите да са студенти вече там, където са искали и да използват лвтото активно сега....
П.С. Нашата такса, която платихме янусри за първия семестър бе 325 лв..При представянето на дипломата на 23.06 нищо не казаха за увеличение и доплащане...

В Бившите военни училища (понастоящем НВУ и тези в ДМ и Варна) обучението за курсанти е безплатно (пълна държавна издръжка, изхранване, облекло и специален режим.. Отделно и в НВУ - за там знам със сигурност, заплата около 900 лв, отделно от стипендията за успех, която също не е малък размер..). Обвързани са с дългосрочен  договор за работа, т.е "успеваемост* на 3 ден след завършване - на 100 процента (производството е обикновено в петък, от понеделник са на работните си места)

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 18:03 от AIR

# 281
  • София
В АМВР редовно обучение няма прием за студенти.Приемат се само курсанти.Те са в съвсем различен режим на обучение, битови и всякакви условия и регламенти .Приемът  е  с други критерии , не само с класическата КСК и балообразуване.И те имат договор с МВР, заради това че системата влага в тяхната издръжка и предоставя, облекло, храна и издръжка.И заплати получават , макар и символични Wink
Студенти се приемат само в задочна форма на обучение.
Виж магистратурите им са достъпни за всички за кандидатстване- само задочно са и може ако ви  хареса някоя специалност да се възползвате и облагодетелствате от тези изгодни финансови условия Wink ( имат отделни бройки ,които са безплатни и са по квоти , спечелени от отделните техни вътрешни формирования)

# 282
УНСС пуснаха второ класиране.
При младежа няма промяна - остава си на същата позиция. Отдъхнах си.

И аз влизам да проверявам и какво да видя - останали сме си на същата позиция, но със статус Потвърдил.
И сега започва чуденката кой е натиснал втория бутон. Щерката казва, че избощо не е влизала, но била звъняла по телефона да пита дали й се пази мястото за следващо класиране /това преди да разбере, че изобщо е излязло второто/. Щеше ми се направо да я записвам, а сега ще чакаме третото класиране. Нещо странна работата.

# 283
  • София
В УНСС потвърждението било веднъж- направили сте го след първо класиране за участие във второ.Т.е. ако искате трето класиране и не се запишете не е нужно да натискате пак бутон за това. Попаднах на такъв пост преди малко нейде из фейса.
А на дъщеря ми, по примера на ТУ, въпреки че е записана след първо класиране , и излезе в стил потвърждение и за второ класиране

# 284
  • у дома...
И при нас е така - записана след първо, сега излиза същото и за второ, но със статус записан.
Сега или се записвате, или отивате на трето класиране.
След второ класиране от Медии и журналистика има прието момиче, с бал съвсем съвсем по-малък от минималния на първо, но при младежите бала е паднал с около 2 единици.
Възможно е при трето и за другите специалности да падне с повече точки.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 18:37 от Просто_майка

Общи условия

Активация на акаунт