Сърцебиене, висок пулс, главоболие и замайване

• 401
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, от около две седмици имам сърцебиене, висок пулс дори в покой, главоболие, замайване. Кръвните изследвания са нормални, на кардиограма се установи леко прескачане, беше ми изписан магнезий, но симптомите не отшумяват, днес пуснах изследвания за щитовидна това са те, дали има нещо притеснително, понеже FT4  е близо до горна граница?

# 1
Добре са, не мисля че е от тях проблема! При хиперфункция Т3 е над норма, ТСХ е нисък...
Кръвното ти как е? На кардиолог ли ходи?

# 2
Добре са, не мисля че е от тях проблема! При хиперфункция Т3 е над норма, ТСХ е нисък...
Кръвното ти как е? На кардиолог ли ходи?
Кръвното ми попринцип е нормално 120/60, понеже беше почивен ден ме видяха в спешен кабинет, докторката ме прегледа обстойно изключи да е сърце, предписа магнезий и препоръча да направя изследванията за щитовидна

# 3
Колко време го пихте този Магнезий? По принцип може да трябва по-продължително време. И все си мисля, че той се препоръчва за ускорен пулс, когато има недостиг на магнезия в организма. Може да пробвате Коензим q10, също го има в съчетание са магнезий. Продава се без рецепта.

# 4
Има ли възможност да имате ниско желязо, при анемия е възможно също сърцебиене. Продължава ли състоянието и постоянно ли е това сърцебиене или е свързано с нещо - движение, храна, стрес?

# 5
Има ли възможност да имате ниско желязо, при анемия е възможно също сърцебиене. Продължава ли състоянието и постоянно ли е това сърцебиене или е свързано с нещо - движение, храна, стрес?
Желязото е в норма, сърцебиенето не е постоянно, появява се от време на време без конкретна последователност

# 6
FT4 е добре да е над средното, по-близо до горна граница.

Но долна граница на кръвното 60 е ниска. Симптоми като главоболие и замайване са характерни. Сърцето се опитва да изпомпва повече кръв, за да функционира тялото нормално, съответно се получава прескачане и ускоряване на сърдечния ритъм.

Щом сте била на кардиолог и не е сърдечен проблем, вижте другите възможни причини - стрес, дехидратация и дефицит на витамини/минерали, особено желязо и витамин Б12.

# 7
Пушите ли, пиете ли кафе? На колко години сте? Приемате ли лекарства?

# 8
Пушите ли, пиете ли кафе? На колко години сте? Приемате ли лекарства?
Не приемам лекарства, кафе най много едно на ден, цигари изключително рядко на 20 години съм, относно кръвното винаги е било така нямала съм проблеми до момента заради кръвно.

# 9
Отивате на кардиолог.

# 10
  • над кукувичето гнездо
Пиете ли достатъчно вода?

# 11
...на 20 години съм, относно кръвното винаги е било така нямала съм проблеми до момента заради кръвно.
Добре дошла в света на възрастните Simple Smile
Границите на кръвното налягане за различните възрастови групи не са еднакви. За деца и тийнейджъри са по-ниски, т.е. до момента са били нормални, затова е нормално да не си имала проблеми.

# 12
Кара ли скоро ковид или нещо като не особено тежък грип?

# 13
А кардиолога даде ли предложение да идете на друг специалист или да пуснете някакви изследвания? Аз имах същия проблем като Вашия и кардиоложката ми каза да изследвам щитовидната и тогава излезе Хашимото. При Вас очевидно не е това и щит. Ви е наред, но може нещо друго да е. Холтер предложи ли да Ви сложи? Може да има моменти, в които го вдигате, но това няма как да се види на преглед..

# 14
Една година се мъчих така след ковид - сравнително лек /миналата година/. Нисък феритин е в осноавата на проблема. Поразбутана щитовидна.

Перга и селен оправиха нещата.

Общи условия

Активация на акаунт