НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 51 817
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
Честито на всички приети деца!  Късмет на тези, които чакат второ класиране🧙‍♂️🍀

# 76
  • София
Свършиха ми лайковете..
И на мен 🤭

Стиснати палчета за всички, чакащи второ класиране.
Много зареждаща тема, приети младежи, развълнувани майки ❤
Аз с тъп въпрос: плащането е на семестър или на година?
Не намирам информация, а иска днес да се запише.
Това с мокрите печати също ме втрещи, не може ли просто да разпечатаме електронното платежно?

# 77
Ако съм приета в ПУ по първо желание, а в СУ по 3-то, може ли да се запиша в ПУ с копие от дипломата, а да депозирам оригинала в СУ за да участвам в следващите класирания за по-горно желание или трябва да избирам между двете?

# 78
  • София
Браво, много се радвам! Кое избра?
Happy, избра в София, въпреки моите доводи, че в СЗ е по-добрата ветеринарна... В ЛТУ са приети и една част от приятелите й от НПМГ и това беше с основна тежест. 😊 Да са здрави само и да устискатдо до успешен финал.

# 79
Плащане за семестъра.

# 80
Ако съм приета в ПУ по първо желание, а в СУ по 3-то, може ли да се запиша в ПУ с копие от дипломата, а да депозирам оригинала в СУ за да участвам в следващите класирания за по-горно желание или трябва да избирам между двете?

И аз не знам точно, но ако се запишеш в единия университет с дипломата и участваш в друг, предполагам, на следващо класиране можеш да се отпишеш от първия и да си оттеглиш дипломата и да се запишеш във втория.

# 81
Ники, честито!
Аз много се опитвах да го навия за ветеринарна медицина, но не пробих...
По едно време уж се беше навил, реално и техните курсове - на ЛТУ, изкара, но после рязко рече, че иска научна работа и това е.
Според мен сестра ми му е голям авторитет. Той много харесва това, с което тя се занимава. Много уважава работата ѝ. Тя е научен работник.

# 82
  • София
Честито на приетите деца! И успех на децата, чакащи второ класиране!
Би трябвало да може. Питайте дали ще вземат дипломата оригинал. Също повечето университети искат при записване да се плати и семестриалната такса. (ако се запишете после в друг университет я връщат, вероятно не цялата, примерно 10-20% по-малко - трябва и това да се пита).
Синът ми така направи: Записа се студент, приет на 1-во желание, Софтуерно проектиране в медицината в университета по Телекомуникации и пощи.
В ТУ е приет на 3-то желание Авиационна техника. Но си депозира дипломата в ТУ за второ класиране заспециалностите, които са му на 1-во и 2-ро желание: Компютърно и софтуерно инжинерство и Киберсигурност.
В Немския факултет на ТУ можеше да запише която иска специалност, но директно се отказа - няма нито 1 положително мнение за този факултет във фейсбук групата на студентите на ТУ и учащи там пишат, че са много разочаровани.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 08:37 от Vesika

# 83

И аз не знам точно, но ако се запишеш в единия университет с дипломата и участваш в друг, предполагам, на следващо класиране можеш да се отпишеш от първия и да си оттеглиш дипломата и да се запишеш във втория.
Работата е там, че като съм приета и в двата, и двата искат диплома при записване - в единият съм на първо желание, но желанието ми е да уча в СУ - само, че не това желание, което съм приета. А за участвам в следващи класирания трябва да депозирам дипломата и там.

Искам ПУ да ми се пази в случай, че в СУ не се изкача по-нагоре.

# 84
  • Пловдив
Betty L, благодаря за новата тема, аз докато се запиша и тя ще свърши   Simple Smile
Честито на всички приети деца и спокойно лято на техните майки! Толкова е зареждаща темата, когато има хубави новини Hug
 Късмет и на всички чакащи като нас. МУ Пловдив май остана единственото място, което още не е обявено 1 класиране, но пък е единственото за което ние се борим. Младежът е само с едно единствено желание, та малко нервите ми са опънати да краен предел. Много се надявам днес да обявят класирането, е .... и ние да сме вътре де Innocent
Късмет на всички чакащи деца! Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 85
nailsandhair, ПУ връщат оригинала на дипломата след записване.
https://uni-plovdiv.bg/pages/index/2596/
За ПУ:
Приетите студенти представят при записването си следните документи:

диплома оригинал (и ксерокопие) за завършено средно образование, която веднага след снемане на необходимите данни се връща на кандидата, а ксерокопието се съхранява в Учебния отдел на съответната специалност до края на следването;

За таксата пише, че не се възстановява след започване на учебната година , но вашият случай не е такъв, най-добре питайте на място. Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 86
mrancho, късмет!

# 87

Работата е там, че като съм приета и в двата, и двата искат диплома при записване - в единият съм на първо желание, но желанието ми е да уча в СУ - само, че не това желание, което съм приета. А за участвам в следващи класирания трябва да депозирам дипломата и там.

Искам ПУ да ми се пази в случай, че в СУ не се изкача по-нагоре.

Нашият син също кандидатства в ТУ-София и ПУ и проучихме как стоят нещата в случай, че не го приемат в ТУ София по първо желание. Ако искате да си запазите мястото в ПУ, записвате се като носите оригинала на дипломата само за сверяване и веднага след това ви я връщат. Внасяте таксата за първия семестър в ПУ, после подавате декларация в ТУ-София, че желаете да участвате във второ класиране. Като излезе класирането и ако сте мръднали нагоре в по-желана специалност, ако желаете- се отписвате от ПУ. Мисля, че ще ви възстановят таксата за семестъра в рамките на 1 седмица. Записвате се в ТУ-София и готово.

# 88
Моето момиче е прието на първо класиране в СУ - Математика. Ще чакаме второ класиране за специалност Приложна математика или Анализ на данни. Първа резерва е и много се надява да бъде приета в по горно желание.

# 89
При нас се случи така, че студентът е приет и в ПУ и в СУ.
Вчера се записа в ПУ защото нямаше възможност за отлагане за днес и когато снощи излезе първо класиране се оказа, че няма да чакаме второ Laughing.
Плати таксата и няма да учи в ПУ, но от написаното в сайта им разбирам, че
Цитат
При отписване от университета след започване на учебната година внесена семестриална такса не се възстановява.
така, че да се надявам ли ако се отпише преди започването на учебната година на възстановяване на сумата?

Общи условия

Активация на акаунт