Обръщане на входна врата

• 500
  • 13
  •   1
Отговори

Здравейте, някой може ли да ми каже моля как да се завърши монтажа на тази входна врата? Первазите отвън не 'обличат' плътно отвора и се виждат дупки отстрани, тоест има разстояние между перваза и отвора и то не малко. Опитах да цръкна пяна през дупките, но пяната се свлече в долната част на перваза:)

# 1
Няма начин пяна да се стече надолу. Някакво менте пяна си взел. Та е много лепкава и моментално раздува. С пяна се запълват всякакви луфтове на врати и дограми и никога не съм виждала стичане.
А след пяната отгоре гипс.

# 2
Няма начин пяна да се стече надолу. Някакво менте пяна си взел. Та е много лепкава и моментално раздува. С пяна се запълват всякакви луфтове на врати и дограми и никога не съм виждала стичане.
А след пяната отгоре гипс.
Благодаря за бързия отговор! Най вероятно пяната е била некачествена, дори след втвърдяването изглеждаше доста странно. А щом с пяна се затварят такива дупки не трябваше ли монтажистите да свършат тази работа? Аз и го показах това и те ми викат да го замажа ама с какво не казват! От вътрешната страна на вратата пък има гипсокартон и от едната страна също има леко пространство тоест рамката на вратата не го застъпва, това също ли с пяна и гипс се скрива?

# 3
Най-добре е преди перваза. Ако можеш да го свалиш ще стане лесно и добре. Винаги се прави с пяна и отгоре запазване.

# 4
  • София
Стара е пяната.
Купи нова и хубава и запълни луфтовете хубаво. После изрязваш и шпакловаш.

# 5
Скоро пълнихме големи отвори около врата с пяна със слабо раздуване. Има различни марки, прегледай ги. Много добре става.
Около нашата входна (не беше нова) ги минах с гипс, но бяха малки. Понеже не ми се играеше да правя всичко перфектно, отгоре просто лепнах още един перваз, който закри неравностите. Обикновен дървен и боядисах всичко в един цвят.

Скрит текст:
Преди:

След:

Във вашия случай, понеже вратата е нова и няма да се боядисва, може да изберете цветни, като се търси близък цвят. Не мога да преценя точно по снимката, но нещо такова.

# 6
Най-добре е преди перваза. Ако можеш да го свалиш ще стане лесно и добре. Винаги се прави с пяна и отгоре запазване.
Това имах предвид
Скрит текст:

Във вашия случай, понеже вратата е нова и няма да се боядисва, може да изберете цветни, като се търси близък цвят. Не мога да преценя точно по снимката, но нещо такова.
Мерси, а с какво се лепи такъв перваз? Цветът е палисандър/розово дърво или както там му казват.

Стара е пяната.
Купи нова и хубава и запълни луфтовете хубаво. После изрязваш и шпакловаш.
Благодаря! Преди шпакловането трябва ли да се намаже с грунд за да хване гипса или не е нужно?

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 23:41 от Не се сърди, човече

# 7
Мерси, а с какво се лепи такъв перваз? Цветът е палисандър/розово дърво или както там му казват.
Акрилен силикон.
Видях, че отвътре има черна рамка и стои добре. Ако не намерите палисандър, може и дървен перваз и да си го боядисате в черно.
Този съм ползвала, широк е, покрива добре.

# 8
Да отвътре отдясно рамката на вратата не застъпва гипсокартон с и  има празнина помежду им. Ако не искам с перваз тази празнина пак ли с пяна и гипс да запечатам?
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 12:05 от Не се сърди, човече

# 9
  • София
При измазването е добре да се сложи и мрежеста стъклофибърна лента. Това ще попречи да се напука между новия гипс и стария. Ето такава: Да застъпи добре стената. Пълнежа с пяна, както вече са писали. Пените имат различно предназначение. В случая ви трябва някоя с голямо разширение. Слабо разширяващите се са за лепене. Като изсъхне я изрязвате малко под нивото на стената, нанасяте малко гипсова шпакловка (по-лесно се работи отколкото с чист гипс, който стяга много бързо), залепвате лентата и с притискане с шпаклата част от нанесения гипс ще избие над нея. Ако е необходимо слагате още гипс, за да се скрие съвсем лентата. Ето тук леко прозира, но ми от външната страна на входната врата и не ми пречи:

# 10
+1

Има и по-фини материи, които няма да личат. За подобно приложение със застъпване на стената може би са по-удачни, а и тук няма да има големи напрежения за напукване.

https://stroymart.bg/knauf-staklofazerna-lenta-25m-12283

# 11
При измазването е добре да се сложи и мрежеста стъклофибърна лента. Това ще попречи да се напука между новия гипс и стария. Ето такава: Да застъпи добре стената. Пълнежа с пяна, както вече са писали. Пените имат различно предназначение. В случая ви трябва някоя с голямо разширение. Слабо разширяващите се са за лепене. Като изсъхне я изрязвате малко под нивото на стената, нанасяте малко гипсова шпакловка (по-лесно се работи отколкото с чист гипс, който стяга много бързо), залепвате лентата и с притискане с шпаклата част от нанесения гипс ще избие над нея. Ако е необходимо слагате още гипс, за да се скрие съвсем лентата. Ето тук леко прозира, но ми от външната страна на входната врата и не ми пречи:
Благодаря! След като се изреже пяната трябва ли да се мацне малко с грунд преди нанасяне на гипса? Не знаех, че има толкова много видове пяна, днес ги гледах в един магазин. Тук вече ми препоръчаха да ползвам слабо разширяващ се и аз такъв купих. Какво се лепи с него? Изолации ли?

# 12
  • София
Лепят изолации. Не става за тежки елементи, защото втвърдява бавно. Ако сложите лента, не ви трябва грунд.
Черна станция, напрежения може да няма, но има вибрации. На старата ми входна врата така бях гипсирала едни отвори покрай касата и се напука след време.

# 13
Да, и затова не съм казала бе, а с фина лента. Така ще може да се замаже преходът към старата мазилка и няма да личи.

Общи условия

Активация на акаунт