Козметика за 10 + годишни и тийнейджъри

• 812
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, не открих подходяща тема за козметични продукти за деца над 10 години, както и тийнове. Девойката е на 11 и вече се чудя с какво да почитваме лицето вечер - тоалетно мляко, мицеларна вода? От кои сте доволни и кои са подходящи за тази възраст? Отделно иска някакъв лек парфюм или Тоалетна вода. Какво бихте препоръчали?

# 1
  • София
Измивен гел, аптечна линия. Мицеларната вода разтваря мръсотията и след нея пак трябва измиване.
Парфюм да си избере. Има чисти линии, вижте онлайн.

# 2
Благодаря много за обратната връзка за мицеларната вода, не се бях замисляла. По- скоро сега обмислям измивните гелове на Биодерма.

# 3
Девойката е на 11 и вече се чудя с какво да почитваме лицето вечер - тоалетно мляко, мицеларна вода? От кои сте доволни и кои са подходящи за тази възраст? Отделно иска някакъв лек парфюм или Тоалетна вода. Какво бихте препоръчали?
[/quote]

Здравейте,

По-голямото ни дете от около година ползва мицеларна вода на Здраве, също и кристал за под мишниците след баня. Като цяло още не се поти много и не мирише, но понеже той се води безвреден го ползва. На 10 год е.

# 4
Тоалетното мляко мисля, че повече се използва за вече зряла кожа, защото е с по-плътна формула.

Според мен се спрете на мицеларна вода или измиващ гел. CeRaVe имат страхотни измиващи продукти за цената си, доста тийнове ги използват в момента Simple Smile Аз харесвам и почистващите продукти на Yves Rocher, имат една много свежа серия с мента, вероятно е подходяща за млада кожа.

Не претоварвайте с продукти - измиващи, тоници, лосиони. На 11 години кожата тепърва ще минава през периоди на резки промени, вероятно ще стане мазна, може би проблемна. Моят съвет е да избирате малко на брой продукти и да следите как й действат. В момента момичетата около нейната възраст са супер запалени по козметиката и постоянно пробват, купуват, сменят, което не се отразява добре дългосрочно.

Относно парфюма - и моят съвет е да потърсите аромат с чист състав. Повечето дизайнерски парфюми съдържат химикали, които въздействат на ендокринната система, по-добре го спестете на детето си, поне засега!

# 5
Биодерма, измивен гел. Биодерма - слънцезащита за лице. Мицеларна вода е задължителна.
Парфюми - каквото хареса, там е специфично.

Вместо Cerave, ако може да намерите бих препоръчала козметиката Cetaphil.

# 6
И аз ще се включа тука. Моята дъщеря е на 11 и купих мицеларна вода да тестваме на Avene. Аз ползвам тяхна козметика от години и съм доволна. Но не, не е добър продукт според мен, дори и за възрастен. Би бил подходящ за премахване на цветна козметика, по-скоро, но не и за почистване.  Бях решила и аз да и взема гел за почистване,  а сега чета и тука го коментирате. Какво мислите за този продукт, ако някой го е ползвал за тийнейджър?
За парфюма имам въпрос - какво е чиста линия? Не ми е позната употребата на думата в този контекст. А за дъщеря ми специално мисля, че е рано за парфюм, дете е още, макар да започват промените.

Общи условия

Активация на акаунт