Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 26 771
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
Ако се оперирам на частно при д-р Иванов, ходи ли се на комисия? После как протичат терапиите, пак ли на частно? Изобщо какви са стъпките при операция, която не е по здравна каса?

# 721
  • Добрич
За да се оперираш (независимо платено от касата или от теб) се изисква притокол от мултидисциплинарен екип (онкокомисия). След операцията нова хистология и нов протокол.

Платената операция по никскъв начин не те задължава за други плащания. Ти избираш при кого ще се лекуваш. Химиотерапия и лъпетерапията (ако имаш такива) се поемат от касата. В някои частни болници може да има допълнителни такси.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 22:47 от Вела

# 722
Може ли да ме ориентирате колко струва ИХХ в Александровска болница?

За второ мнение днес платихме 180лв.
Благодаря! Вчера ги оставих във ВМА, защото в Александровска не ги взеха, повечето доктори били отпуска. Ще плащам, когато ги взема.

# 723
Здравейте момичета. Минах шест курса хт и фесго. Направиха контролно ямр и все още има остатъчен тумор. Доста се е смалил, но не е изчезнал. Малко се сдухах... Ама каквото такова... Все пак предстои ми операция и ще махнат всичко... И продължам най-вероятно с TDM-1... Голяма гад се оказа този хер 2

# 724
Здравейте момичета. Минах шест курса хт и фесго. Направиха контролно ямр и все още има остатъчен тумор. Доста се е смалил, но не е изчезнал. Малко се сдухах... Ама каквото такова... Все пак предстои ми операция и ще махнат всичко... И продължам най-вероятно с TDM-1... Голяма гад се оказа този хер 2
Спокойно. Това е ново, изключително модерно и добро лекарство. Ако беше изчезнал тумора, пак щеше да имаш терапия, ама не ТДМ1, а Херцептин и Перджета. При ХЕР винаги има таргетна терапия, независимо от резултата от химиотерапията.

# 725
Влизам пак да се оплача.
Този курс химията ми беше още повече намалена на 50%. Не успях да видя лекаря, но утре като ходя за болничния, ще вляза  при него. Ако може да дадете идея и съвет.
До сега пиех:

Бирена мая- х3 на ден
Билкова кръв х3 на ден
Герисан х 3 на ден

Сега взех и Маоло и от всичко ще пия максималната доза Sad

Поствам само резултатите при които имам разминаване: Кръвта е взета от хемопорта, защото ми прецакаха първата кръв и втори път не намериха вена.

Неутрофили 2.06  (2.07-7.73)
Еозинофили 0.01 (0.03- 0.47)
Еозинофили % 0.02% (0.05%-5.5%)
Хемоглобин  103 (120-146)
Еритроцити 3.1  (4.01-5.29)
Хематокрит 0.3 (0.355-0.455)
Ширина на разпределение на еритроцитите %  16.3%  (11-16)
Тромбокрит 0.17%  ( 0.19-0.4)
Уреа 2.5 (3.2-8.2)

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 11:25 от DZ

# 726
  • Варна
DZ, Герисан е 3*2, при лоши стойности. Като се нормализират е 3*1.

# 727
DZ, консултирай се, разбира се утре с лекар. Може да измислят още нещо, но на мен не ми се виждат толкова лоши показателите и знам, че е очаквано да се разбърках. По време на химията моите бяха доста по-зле и ми слагаха растежен фактор. Иначе само Герисан ми бяха предписали.

# 728
  • София
Неутрофилите ми бяха паднали на 0.7 след третата химия и лекарката в Сити малко се притесни, искаше да ми изписва антибиотици профилактично, но аз си бях Ок. Все пак тогава сложиха растежен фактор и се оправиха.

# 729
Вчера говорих с доктора за показателите, преди да видим тези и го питах за разтежен фактор. Той каза, че се бие при ниски левкоцити, а те са ми добре. Тоест това при мен не е вариант. После рових в интернет и там се потвърди. Утре със сигурност пак ще му застана на главата и ще мрънкам. Ако трябва и през професора ще мина.

# 730
Dz, да, непременно се консултирай с лекаря, но и аз мисля, че не са драматични разминаванията. Все пак химията побърква всичко в организма. Имаше дама, с моите терапии, която беше в подобен случай. Спомням си, че казваше, че само с храна, препоръчана от лекаря е успяла да нормализира, хемоглобин,еритроцити: храни, богати на желязо в добро количество, задължително в комбинация с вит ц за по-добро усвояване на желязото ( като: цитруси, малини, домати и т.н).
Аз пък например ядях доста сурови орехи. Така ми каза онкологът.

# 731
Химиотерапията минава и избива клетките на костния мозък. Затова кръвните се разбъркват,и моите бяха разбъркани, напълно се възстанових около година след химиотерапията. Биеха ми растежен фактор на всяка вливка. Хемоглобина ми се възстанови година и половина след химиотерапията.
Питай онколога де, ако се притесняваш. Аз моите кръвни не ги следях, толкова. И на мен ми редуцираха вливките постоянно,до някаква доза.
Момичета взех си резултатите от ЯМР на гърди, Бирадс 1 съм...много съм щастлива.

# 732
За хер2 позитивните препоръчвам да гледате филма Living proof от 2008 или да потърсите историята на доктора разработил таргетната терапия.И най-вече да повярвате в силата ѝ. Освен херцептин и перджета има още одобрени нови таргетни терапии,действащи дори при мозъчни метастази.

# 733
Благодаря на всички 🤗🥰

haidi, честити резултати🤗

# 734
Химиотерапията минава и избива клетките на костния мозък. Затова кръвните се разбъркват,и моите бяха разбъркани, напълно се възстанових около година след химиотерапията. Биеха ми растежен фактор на всяка вливка. Хемоглобина ми се възстанови година и половина след химиотерапията.
Питай онколога де, ако се притесняваш. Аз моите кръвни не ги следях, толкова. И на мен ми редуцираха вливките постоянно,до някаква доза.
Момичета взех си резултатите от ЯМР на гърди, Бирадс 1 съм...много съм щастлива.

Haidi, време е за празнуване!
Честито!

Общи условия

Активация на акаунт