Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 28 741
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
[quote author=BR.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 01:21 от неда2

# 76
Момичета, вярно ли е, че след всяка следваща вливка терапията става все по-трудна за понасяне? Току-що ме "успокоиха" с тази констатация.

# 77
  • София
Не. Много е индивидуално. При мен първата беше, все едно срещнах парния влак, после неочаквано леко следващите, след вливане отивах на разходка в парка…после 4 или 5 пак по-неприятна, но принципно с добра премедикация се минават. Не се настройвай предварително.

# 78
Момичета, вярно ли е, че след всяка следваща вливка терапията става все по-трудна за понасяне? Току-що ме "успокоиха" с тази констатация.
При мен всяка следваща е по леко. След първата ми беше най-гадно.

# 79
Всеки организъм реагира по различен начин на химиотерапията. При мен след първата имаше най - силна реакция. Наложи се спешно да започна да ползвам крем и измиващ гел за атопична кожа, като никога преди това не съм имала кожни проблеми. Следващите вливки понасях еднакво, без сериозни отклонения.

# 80
Nova_Kotka, много те мисля ! Heart

# 81
Ново Коте, на отчет бързо.
Как мина? Утре ти е химията, нали?

# 82
По принцип действат с натрупване. При мен червената беше така, но пък онколозите ми казаха, чв първия път винаги слагат максималната доза спрямо тегло и т.н., а след това коригират според реакциите (например ако вдигаш температура), така че това донякъде компнесира. При бялата всичко мина доста по-леко.
_Ra_, може би вече си постъипила в болницата. Сигурна ли си обаче за тези 3 дни? Имаше много жени, които така си мислеха, а повечето бяхме за по 1 седмица, понякога и повече при някакво усложнение. Освен ако не си за биопсия, разбира се. Храната е под вскякаква критика. По-добре да ти носят. В задния двор има капанче, от което през седмицата по обяд можеш да си купуваш готвена храна. Има общ хладилник за пациентите в едния коридор на отделението (като се качваш по стълбите - вдясно).
Момичета, излезе ми хистологията от операцията - туморите са се стопили, но имам микрометастази в единия ЛВ. Чудя се как е възможно...
Исках да ви попитам за препоръки за София - къде и как да следя костна плътност и витамин Д? Че почвам ендокринната скоро.

# 83
  • София
При мен първатата химия-нищо особено,след втората щях да пукна от паклитаксела-чак съзнание съм изгубила.Следващите бяха само с карбоплатина и освен гадене и много тежка умора май нямах друго.
Като ви свършиха химията взимахте ли нещо за възстановяване?На мен чернодробните са ми доста завишени и ще пия хапчета за тях,но нещо друго за подсилване и изчистване да взимам ли?Вие взимахте ли нещо като ви приключи химията?

# 84
При мен първатата химия-нищо особено,след втората щях да пукна от паклитаксела-чак съзнание съм изгубила.Следващите бяха само с карбоплатина и освен гадене и много тежка умора май нямах друго.
Като ви свършиха химията взимахте ли нещо за възстановяване?На мен чернодробните са ми доста завишени и ще пия хапчета за тях,но нещо друго за подсилване и изчистване да взимам ли?Вие взимахте ли нещо като ви приключи химията?
Нищо не съм пила след химията. За черния дроб - алкохол не пих никакъв по време и някъде 2 седмици след. Сега си позволявам, но гледам да е рядко. Но оставам с впечатление, че някои терапии са по-тежки за черния дроб.

# 85
Чинно докладвам:
С порта всичко беше ОК. Нещата в Надежда се случиха, както ги описа Опосум (за което много й благодаря).
Лекарите бяха мили и любезни. Ползвах каска, но дали ще има файда не знам.
Понеже полуприпаднах  от страх още в самото начало (псъбраха се сто души, поливаха ме с вода и правиха ЕКГ Simple Smile), ми казаха да не пия хапчето, което иначе дават за успиване, за да не ти се повръща.
Утре ще ходя за инжекция с растежен фактор.
Сега се моля идните дни да съм наред, че имам срок.
Доста съм уморена - не само, че не съм яла, ами и емоциите бяха много.
Интересно, че проф. Щерев категорично отхвърли таргетна терапия, препоръчана от проф. Тимчева и проф. Дудов. Каза, че била алтернатива на Х, ако не може да се прави Х.
Накратно, това беше Simple Smile.

# 86
Момичета, ето го звяра, който ще боря:

Четвъртък ще получа документите и блокчетата. Веднага ще пусна допълнително изследване за HER.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 09:09 от i.r.e.n.

# 87
IREN, трябва да направиш допълнително изследване за Хер-а. Говори с д-р Факирова ако се доплаща да си го платиш и да го прави, за да не чакаш хирурга. Иначе да , хормонален , ще имаш химия . Въпроса е дали ще имаш и таргет, зареди ХЕР. Към кои онколози се насочи?  Успех с лечението и да минава леко.

# 88
  • София
Ирен, ще го пребориш!

При теб,  трябва допълнително изследване за HER 2, понеже виждам че е граничен. А от това много зависи терапията. Отиди при Факирова и питай за допълнително изследване на HER2
 С този резултат отивай на онколог. И онколога най вероятно ще ти поиска допълнително изследване за HER2, но ще ти обясни всичко и ще се успокоиш.
До 28 най-вероятно вече ще имаш едно мнение, ще си вземеш и второто и ще решиш как да действаш!

# 89
Не мога да уредя час за онколози те, при които искам. До посочените от вас няма стигане. Като гледам, само на случаен принцип мога да отида близко време. Иначе другите са за след два месеца. Но звъня къде ли не, на кой ли не, дано успея...
Запазих иначе един час при Мила Петрова за 22-ри, но тази Надежда ми е в другия край на София..
Иначе четвъртък си прибирам блокчетата и всичко и веднага ще пусна допълнителното за HER.
Егати кошмарът 🙄

Общи условия

Активация на акаунт