Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 28 728
  • 751
  •   2
Отговори
# 165
Ако си намери не изчистена жлеза, стой та гледай. Или е останал някоя клетчица някъде Sad

# 166
Момичета, как разбираме дали е останала някоя клетчица някъде!?! ПЕТ скенер явно не лови такива микро клетки. Все повече се замислям за течна биопсия. Въобще нещичко, което може да успокои съзнанието ми. Аз правих ЯМР на цяло тяло с контраст по онкологичен протокол. На него общо взето се виждат по-големи образувания, микро няма да хване, но поне е метод без облъчване и сериозно натоварване.
Пожелавам на момичето и стискам палци да се окаже, че е доброкачествено и да направи просто профилактична мастектомия.

# 167
kalpazanka1, няма метод, който да ги хваща. Затова и стриктно следене след лечение. И ако те притеснява нещо, а лекарите не обръщат внимание- отиваш на още едно мнение. Ако и там не ги притеснява, трето и така...
Аз си го отгледах квартиранта известно време, щото на Ехограф не се вижда, а голямо парче си беше🙄
Та, следене и вяра, че всичко ще е наред🤗

# 168
  • София
Аз, да се оплача. На нашето момиченце в Холандия, сестра й най вероятно е с рак. На цялото семейство (майка и три сестри) Браките 1и2 положителни и то много голям процент. Направиха хистероскопии, но гърдите все отлагаха…
Уф, че гадно…на колко години е? При такъв резултат бих махнала всичко, важното е да са живи, всичко друго е поправимо.
На 35, сестра й беше на 28,когато го откриха. Лекарите действаха много адекватно. След като нейните Браки излязоха положителни, направиха и на майка й и двете й сестри. Препоръчаха мастектомия и хистероскопии. Сега пак много бързо се задействаха. В четвъртък си напипва бучката и в петък личната я праща по спешност на образен, който веднага й прави кор биопсия на бучката и тънкоиглена на ЛВ. Казали резултат в понеделник. На сестра й Ки67, беше почти 100%., но от химията всичко изчезна, остана само маркировката.
Дано се окаже безобидно, но при всички положения е добре да махне всичко в тази ситуация.

# 169
Момичета, желая на всички прекрасни, чисти резултати от изследванията. Искам да споделя, че в Швейцария се прави една година след операцията и терапиите ЯМР и на следващата година мамография. Много възрастен професор онколог ми обясни, че дали ще бъде хванато с изследване или от пациента, когато има оплаквания лечението е едно и също. При много честите изследвания има прекалено много стрес и страх. Лично аз правих ЯМР , показах ги на Гаврилов. Той ме навика, че при 3 операции на същата гърда с фиброаденоми какво очаквам да се види. След една година се видя HER+ карцином. Швейцарският професор беше изненадан, понеже се проследи с ЯМР колко е нараснало образуванието, че не е толкова агресивно, колкото се очаква. Каза, че не е имал пациент при който да види какво става за една година и всичко се определя от имунната система. Затова страха и притесненията трябва да се намалят , за да преодолее организма всичко. Между другото там туморни маркери не се правят, понеже да много неточни.

# 170
Калпазанке, и течната биопсия не е на сто процента надеждна, дава фалшиво отрицателни резултати и трябва да се комбинира с образни. Няма изследвания,които да ти дадат 100 процента увереност.

# 171
Здравейте, моя близка на 76 г. е с голямо образувание в гърдата. Днес са и направил биопсия в УМБАЛ СВ.Георги в гр. Пловдив. Чакаме резултати, но прогнозите не са хубави. При всички случаи ще се оперира. Днес е била при д-р Метин Али. Някоя от вас има ли отзиви за него ? Препоръчайте добър хирург в гр. Пловдив. Извинявам се, че така нахлувам в темата, но сме изплашени.
Първо се ходи на онколог. Много жени ви писаха, прочетохте ли предните постинги?
С резултатите от биопсията се ходи на онколог, не на хирург.

Благодаря на всички ! Чакаме резултатите и след това на онколог.

# 172
Здравейте,
Включвам се и аз с репортаж от въртележката (с DZ и Сторитайм сме на нея в момента, струва ми се):
- на 14 юли ме наляха в Надежда. Дадоха ми едно психотропно хапче, като ме предупредиха, че идеята е на другия ден толкова да съм отпаднала, та да не ми се драйфа. Идеята им се осъществи - до към 13 часа бях ужасно отпаднала, после се осеферих;
- положението е поносимо: като в началото на бременността - едно ми се дояжда, друго ме отвращава, пълен цирк, дето си правех сметки как ще ям каквото трябва, всичко се обърка Simple Smile;
- на 18 юли ходих в офиса и после тичахме до Карлово и обратно, за да гледаме зарята за рождението на Левски. Да ви разсмея: разхождаме се в Карлово из парка до реката /от Сучурума към центъра/, аз регистрирам една безстопанствена джанка, хвърлям се върху нея и отмъквам една слива;  мъжът на живота ми, който се шокира от хулиганското ми поведение, ме попита да не би случайно да съм бременна /с моите 55 години !!!!!/ Wink;
- днес малко ме болеше корема, но всичко отмина /предполагам, че е заради семчиците от миксовете от замрезени берита и/или от хляба с квас/.   

# 173
Nova_kotka, много добре "звучиш", браво. На мен за болките в корема проф. ми каза, че са от растежния фактор и да кажа да не ми слагат вече. Всички други "екстри" от ХТ ги получих, с изключение на драйфането.

# 174
И аз да се разпиша...
Отървах се от гадене и драйфане поне този път. Нямам болки , но нямам и сили. Едвам се мърдам и само ми се спи. Кръвните ми са в норма. В петък ходих да си правя изследвания заради порта.
От там ходих за болничен, при личната и явно съм изчерпала лимита на силите. От петък следобед само ми се лежи.

# 175
Сторитайм, искам да вдъхна оптимизъм на всички, а и, поне за момента, се чувствам прилично, т.е. наистина не преувеличавам.   
Пък и честно казано, много ме досмеша, когато в петък мъжът на живота ми, който е на 62 години, се сблъска с вероятността да стане баща /за пръв път в живота си/, да бъде съден до дупка за бащинство  /ако не припознае доброволно чедото си/ и да плаща щедра издръжка на гаджето си, което при това е диагностицирано с РМЖ:). 
Инак и на мен ми сложиха растежен фактор, ама никакви странични ефекти не съм регистрирала, поне за момента. 
DZ, след като ти се лежи, почивай си и ще ти дойдат силици. И аз вчера търчах като изоглавена и днес съм поуморена, ама да си спомним за притчата за пръстена "И това ще мине".

# 176
Nova_Kotka, да, и това ще мине🤗
Лежа, почивам, носят ми храна и вода. Глезят ме без да мрънкат. Сега ми се е паднало😁

# 177
Аз бях на 15.07... Пета вливка... И този път ми се разказва играта... Такива болки в краката... Не само че не мога да ходя... А и докато лежа болят... Отпаднало ми е... Гади ми се постоянно... Не повръщам защото пия зофран на 12 часа... Но стомаха ми е яко разстроен... Предните пъти като че ли бях по добре.... С изключение на първия... Но... Каквото такова... Ще мине... Оплаках се... Браво на вас момичета че минава леко... 🤗

# 178
На мен от два дни под другата мишница, която е на здрава гърда, ми е ужасно болезнено,имам нещо като топче,което е ужасно болезнено. Не знам вече на кой свят съм, чакам за АГ да ме види в понеделник, заради тая киста, която вероятно ще махат оперативно и вторник ще ходя на хирург да ми гледа подмишницата. Не знам какво да мисля, да усещам, ужасена съм.
🥲🥲🥲🥲

# 179
haidi, може ли да е врасъл косъм🙄

eyeswideopen, колежката ми пие Аулин за болка. Дано бързо да се въстановиш❤️
Аз забелязвам, че ако коремът ми е постоянно зает с нещо (бисквитки,  солетки) има стомашният сок, какво да прави. Свърши ли му занимавката, започва да ми създава проблеми.
Вземи си пробиотик за стомаха. Не че на мен ми помага, но е една идея по-добре с тоалетната. За късмет и хемороидите се появиха и купона е пълен🫣
Още колко химии имаш?

Общи условия

Активация на акаунт