Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 28 068
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
haidi, може ли да е врасъл косъм🙄

eyeswideopen, колежката ми пие Аулин за болка. Дано бързо да се въстановиш❤️
Аз забелязвам, че ако коремът ми е постоянно зает с нещо (бисквитки,  солетки) има стомашният сок, какво да прави. Свърши ли му занимавката, започва да ми създава проблеми.
Вземи си пробиотик за стомаха. Не че на мен ми помага, но е една идея по-добре с тоалетната. За късмет и хемороидите се появиха и купона е пълен🫣
Още колко химии имаш?
Още една остава. Обаче съм на високи дози. Пия аулин, Пробиотик (те леко облекчават положението, което без тях сигурно щеше да е нетърпимо). За хемороиди аз пия флебавен 1000 и ми помага.

# 181
Благодаря!
Пожелавам ти следващата да ти е последна в живота🤗

# 182
Благодаря!
Пожелавам ти следващата да ти е последна в живота🤗
Благодаря... Хайде и при теб да заминава и да те забрави завинаги! 😊

# 183
Благодаря!
Дано да е за последно 🤗

# 184
Хайди, DZ може да е права - врасъл косъм под мишницата може да ти образува топче и да ти изкара акъла.
Направо питай утре АГ-то и по този въпрос /може да те консултира лично или чрез колега там на място/, че да не ти се свива душичката. 

DZ, наслаждавай се на ситуацията домашните да те носят на ръце. Вярно, сега ти се е паднало Simple Smile И аз днес цял ден го практикувам, заради вкиснатия корем - много е приятно. 

# 185
И аз съм за врасъл косъм, тъй като преди 2 дни ми се случи и си изкарах акъла. Simple Smile Просто сякаш от нищото се появи едно бая голямо и болезнено топче.
Момичета, по време на лъчето някакви съвети, освен да избягвам слънцето и да не мажа мястото с кремове и изобщо да е сухо там?
Почнах и хормоналната и онколозите, и лъчетерапевта казаха да не я спирам по време на лъчето.

# 186
Горд собственик на ПОРТ съм.
Стана ми лошо, но на мен и от вземане на кръв ми ставаше. Добре че доктора и сестрата (момче)  бяха готини и си пускаха бъзици. Кой как работел и че не било правилно и т.н. Накрая като започнаха да обясняват, че им е за първи път и на нвамата им казах, че вече ще ги шибна с нещо и започнахме да се хилим🤣
Излизам от кабинета и не мога да си местя главата. Седи на криво и не смея да я мръдна, защото нещо ми опъва. След 2часа си махнах марлята. Седяла съм на чомпи, заради 1 шев🤣 Опъвала ми марлята🤣
Та някой път незнанието играе голяма роля в шашкането.
Тъпо ми е, че така се притеснявах. Постоянно слагат на дечица там,  най-малкото на 3месеца🥺

Nova_Kotka, не съм свикнала да искам помощ и ги страскам, като поискам нещо. А гледам да се държа пред детето. Но пък и двамата не чакат да поискам нещо и направо ми носят🥰

# 187
Ох момичета, ще се побъркам вече. Реших в Надежда да правя вливките, избрах д-р Мила Петрова. Благодаря на всички вас за препоръките за онколог, безценни сте!
Чакам тази, началото на другата седмица да излязат резултатите на граничния Хер, за да се определят нещата занапред.

Пътищата са два.

Ако излезе Хер положителен - задължително стартира химиотерапия, операция, лъчетерапия.

Ако излезе отрицателен, имам избор. Първо операция, после химио, или обратното.
В този случай на развитие, всичкото много хубаво, но ако правя първо операцията, трябвало да се случи веднага. А аз държа да е със сентинелна биопсия. Бях се насочила към Вълкан Иванов, но той е отпуск и имам първият възможен час след нея - 20.08. Др Петрова каза - Абсурд, много е късно. Ще трябва веднага. И сега се чудя и мая какво да правя, да търся ли изобщо хирург (много категорично съм избрала Вълкан Иванов), или да правя химия направо и да си планирам спокойно операцията. Въобще някой кадърен в София, опериращ прецизно и със сентинелна биопсия има ли. Ако има такъв лекар, дали ще ме вземе от днес за утре, дето се вика...
Попитах др. Мила Петрова каква е разликата ако избера първо химията, за да си планирам спокойно операцията. Каза, че ако избера първо операцията, ще бъда после на по-щадящата химия.
И всички тия терзания, ако Хер излезе едното, или другото...

Иначе определи 6 вливки на 21 дни.

Това, което забравих да попитам и също разчитам на вашите мнения е, дали при тези 6 вливки е добре да сложа порт, или няма смисъл. Другото е - да отида ли да сложа маркер на тумора, при д-р. Йорданов, има ли голямо значение?

# 188
Слагай маркер, задължително!
Ваня Митова прави сентинелна биопсия в София, както и Мариела Василева. За Мариела Василева има шанс бързо да се вредиш, но тя не работи със ЗК и се плаща.
Ако ти се ходи до Плевен, Добромир Димитров е ТОП ъф дъ ТОП. Той човека въвел сентинелната биопсия.
Ако ХЕРа ти излезе положителен, ще имаш 18 Херцептина, т.е. няма да се разминеш с 6 вливки. Аз не слагах порт и си изкарах и 18 вливки с абокат. Около мен никой нямаше порт в Сити Клиник.

# 189
i.r.e.n.,
Задължително поставяне на маркер!
Ако ти се ходи до Пловдив - Д-р Валентин Иванов младши е твоят лекар. Перфектен хирург и прави и сентинелна биопсия.

# 190
Тръгнах да записвам час при д-р Йорданов за маркирането, но се сетих - ще има ли смисъл, ако Хер е отрицателен и правя първо операция?

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 14:22 от i.r.e.n.

# 191
  • Добрич
i.r.e.n., водя си записки:

Цитат
Сентинелна биопсия:

д-р Мариела Василева от клиника Щерев в София - платено

д-р Валентин Иванов младши в Пловдив

д-р Вълкан Иванов от Сити Клиник / клиника Темелков, Варна - платено

д-р Красимир Шопов в Сити клиник Младост

д-р Регина Хатър в Панагюрище, заедно с реконструкция - по здравна каса

Проф. Седлоев ИСУЛ

Д-р Ваня Митова, Онкологията, София

д-р Омар Албаяти в Онкологичната болница в Дървеница.

Д-р Цветомир Иванов, Плевен, платено

Проф. Добромир Димитров, Плевен.

Последните двама работят и в екип.

Ако операцията е първа, не е необходимо маркиране.

# 192
i.r.e.n., ако имаш вени- няма смисъл от порт.
През 2018г си минах 8курса химия на абокат. В момента имам само две функциониращи вени на ръката и те се целят трудно. Ако не бях сложила и те щяха да изчезнат. От 10.07 до сега ми се наложи няколко пъти да ми вземат кръв и ръката ми е синьо-зелена. Мажа с кремчета, ама...

# 193
Тръгнах да записвам час при д-р Йорданов за маркирането, но се сетих - ще има ли смисъл, ако Хер е отрицателен и правя първо операция?
Изчакай да ти излезе ХЕР-а, от него ти зависи цялото лечение. Търпение  Simple Smile

# 194
Благодаря ви, страхотни сте!

Haidi, да, явно ще чакам да излезе Хер и ако е отрицателен ще се моля на хирурзите да ме вкарат бързо в график. Ако е положителен - ще се моля на Йорданов бързо да ме маркира. Иначе успях да запиша за другата седмица консултации при д- р Иванов и д-р Василева. Ако Хер излезе, ще ходя да се моля, или ще анулирам резервациите.
Много е гадно това чакане. Дала съм блокчето сряда миналата седмица - бяха в отпуск. Казаха да се обадя днес, да проверя дали се работи по него - никой не вдигна...

DZ, имам вени, да. Лаборантките и сестрите ми се радват, като ме видят. Но четох някъде, че изгаряли, и също, че се скривали и затова да си питам.

Bела, благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт