Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 28 990
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
I.r.e.n., DZ, справяте се чудесно, с вас сме момичета! Нека всичко да ви се нарежда винаги по план и да минава и да заминава лошото. Бог да е с всички ни! Амин!
Прегръдка от мен..

# 391
Благодаря DZ Flowers Cherry Blossom
Не разбирам още по отношение на мутациите и не мога да взема отношение, но явно е неприятна новина. Прегръдки от мен!
Оф, аз вече мисля за момента с косата...решила съм тръгне ли да пада - да я минавам с машинката и това е..

ПП. Днес в 18.30 имахме полет с детето. Малка ваканцийка. Пък то...Криво ми е Worried

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 20:48 от i.r.e.n.

# 392
  • Варна
DZ, съжалявам за мутациите. Важното е, че се лекуваш и ще оздравееш.

# 393
DZ, мутацията предполага, че можеш да се разболееш, но не означава че ще стане след 4 години, може и да се случи като си на 70.
Рискът ти е по-висок, но не значи, че ще стане. Аз нямам мутации в Brca, в tp53, в други широко разпространени. Но се заинатих да разбера причината. Откриха ми мутация в Rad51D, като вариантът ми е 0.002 % в световните данни. Изключително рядък и предполага карцином на яйчник. Та сега събирам смелост и за това действие, обиколих гинеколози, две разнопосочни мнения получавам, препоръката е премахване след 45 години, ще ги махам, то е ясно, въпрос на време. После се намери една дружка да ми обясни за жена, която махнала гърди, яйчници и бам метастази. Тъкмо се успокоя и реша, че това ми е пътят.
Ирен, успех. Писах ти, ще мине, ще видиш, ще реализираш почивките.
Дано Haidi се включи да ти обясни за схемата на Надежда за Хер+

# 394
Калпазанче, благодаря ти, мила ❤️🌸

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 22:19 от i.r.e.n.

# 395
Ирен,
Гледай да си при сестра Ели - една мацка с дълго лице, строг поглед и леко червена коса. Много е добра в техниката. Въобще всички в Надежда са добри, само гледай да избягваш една молдавка - говори малко завалено. И тя е много блага душа, но мааалко й куца техниката.
И не се шашкай - утре ще си тръгнеш на собствен ход и нищо няма да чувстваш специално.
Спомни си притчата за пръстена на Соломон: "Всичко минава ..." ...  "И това ще мине ...". 

# 396
Благодаря ти много за полезното инфо, Коте 🌸

# 397
  • Добрич
DZ, положителните мутации не ти гарантират,  че ще се разболееш. Вероятността е по-голяма, но не е задължително да се случи.

Тръгнала си по пътя на изцелението, не ти е за първи път, знаеш как става номера, има някои "неудобства", но докато се усетиш, ще  минат всичките вливки.
Ти си борец и победител и скоро ще ни зарадваш, че си здрава.

# 398
Благодаря ви, момичета🤗
Голяма сила сте❤️

# 399
DZ,
i.r.e.n.,
Прегръщам ви силно и изпращам подкрепата си за леко преминаване през изпитанието.
И това ще мине.
Бъдете здрави!

# 400
  • Sofia
DZ, не го мисли това с мутациите. Нищо на този свят не би могло да ти се определи с един тест.
Сега е важно да се фокусираш върху лечението. Бог да бъде с теб и да отмахне от плещите ти всяка болка и терзание!
Това със скалпа го помня. Като си подстригах косата до нула номер скалпа ми  беше супер чувствителен.

# 401
Прегръдки на всички момичета, които минават през терапии тези дни. Ще мине. Лечението не е по-страшно от болестта, просто неразположение, което ще мине и замине. HugHeart
Внимавайте много със слънцето, някои лекарства правят кожа, нокти чувствителни към него.

Мен не ме е болял скалпа като почна да пада косата, нито беше чувствителен. Явно съм някакъв тапир дебелокож. Joy

DZ, не се плаши на мутациите, те вече се опитаха да те прецакат на два пъти, но не успяха. Каквото е имало да става е станало вече. Поне знаеш защо е станало и ще си още по-нащрек.
"И утре е ден!" - както казва Скарлет О'Хара в "Отнесени от вихъра". Тогава ще се притесняваш. Съсредоточи се в настоящата борба, после ще мислиш останалото. Heart

# 402
  • София
DZ, кофти новина, но поне обяснява ситуацията. Хубаво би било касата до покрива тези изследвания, за да знае човек при първи случай дали да действа генерално…
Стискам палци и на теб, и на Ирен да е леко, а за другото - Божа работа. Аз нямам уж мутация (тоест имам една малка, но според лекарката от Плевенския университет все едно нямам, не била важна), но също ми си случи два пъти. Помисли за яйчниците обаче - там също имаше връзка, нали?

# 403
Благодаря на всички за подкрепата ❤️

Olive, още като цъфнах за втори път, казах на мъжа ми, че догодина лятото махам всичко отдолу. Тази година ще ми дойдат много упойките и операциите🤕

# 404
  • София
Стискам палци на момичетата, които са на химия днес. Ирен в Надежда всички сестри са мили и разбиращи. Не се притеснявай самото вливане не е страшно, а после е като грип, но минава.

Калпазанка, моята мутация e RAD51C и на мен ми казаха че отговаря за яйчниците. Та затова Щерев беше толкова радикален в препоръката. И аз като теб съм решила да махна всичко (и гърди и яйчници). Слава на Бога имам вече две деца, ама някак събирам смелост и гледам да разпределя интервенциите във времето. Много ми идва това постоянно висене по доктори и изследвания.

Благодаря за координатите за изследване на костна плътност.
Момичета имате ли препоръка за добър АГ в София.

Общи условия

Активация на акаунт