Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 28 063
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Viva, мерси! 🙂
Iren, не съм в Надежда, но са ми слагали растежен фактор всеки път - никакви кофти усещания не съм имала. Не е нормално, според мен. Сподели с онколога другия път за всеки случай. Относно косопада - седмица след първата химия започнаха игличките по скалпа и до 10-14 дни ми падна косата. Търпях няколко дни да пада с шепи и я офъках. Чувствителен става скалпът, имайте предвид.

# 481
  • Sofia
Ирен, да боли малко при поставяне на растежният фактор. Дали ти я дадоха малко да я стоплиш между дланите преди да ти я поставят?

Alatea, благодаря за разяснението!

Стигам до извода, че ако има изписан Верзениос винаги върви с Аримидекс. Досега не съм чувала да е различно.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 22:17 от Katty D

# 482
Ирен, да боли малко при поставяне на растежният фактор. Дали ти я дадоха малко да я стоплиш между дланите преди да ти я поставят?

Alatea, благодаря за разяснението!

Стигам до извода, че ако има изписан Верзениос винаги върви с Аримидекс. Досега не съм чувала да е различно.
Аз съм на Верзениус заедно с Фулвестрант (това са два флакона инжекции), които се поставят всеки месец е лявото и дясното дупе 😍

# 483
  • Варна
Pro, най вероятно си била първо на АИ. Сестра ми започна с Летрозол, след много тежки странични ефекти Анастрозол, по слаби странични ефекти и сега е на Екземестан.Казаха, че и с него, ако има нещо, минава на Фулвестран.

# 484
Pro, най вероятно си била първо на АИ. Сестра ми започна с Летрозол, след много тежки странични ефекти Анастрозол, по слаби странични ефекти и сега е на Екземестан.Казаха, че и с него, ако има нещо, минава на Фулвестран.
След като приключи и лъчетерапията бях само не Летрозол, но направих рецидив и тогава смениха лечението. Моят онколог ми каза, че не може да остане на Летрозол и да се включи Верзениос. Вече почти две години съм на Верзениос и Фулвестрант.

# 485
i.r.e.n, точно като теб и аз се чувствах на третия ден след химиотерапията. Започна да ми изтръпва скалпа и се появи супер чувствителност. Болеше, когато си пипах косата. Започна много да капе около 15-я ден. Бях готова да я махна веднага, но трябваше да бъдем на голям семеен празник на 20-ия ден, а не бях готова да отговарям на въпроси. На празника не смеех да си мърдам главата, за да не лети коса. Сега ми е смешно, но тогава не беше. На следващия ден, който беше и втората химиотерапия се минах с машинката. Исках да го направя сама. Почувствах само облекчение и много силна увереност, че всичко ще се развие по най - добрия начин за мен.

# 486
Ирен, сестрата е била толкова "доволна", че на нея се пада честта, че ти я е била бързо.
Първия ми кортикостероид предния път ми го сложиха супер бързо. След като едвам не извиках от болка, сестрата се сети за втория да го бие бавно. Бързат да си свършат работата и не се замислят, че нас ни боли Sad

# 487
Да, значи не съм аз лигла. Че така се почувствах..
Скалпа ми вече направо си боли, изгръпнал ми е. Въобще днес всичко ме боли. Не мога да мръдна, имам чувството, че ще се разпадна от болка.

Благодаря ви, момичета. Много ми помагате да мина по-леко през това ❤️

# 488
Да, значи не съм аз лигла. Че така се почувствах..
Скалпа ми вече направо си боли, изгръпнал ми е. Въобще днес всичко ме боли. Не мога да мръдна, имам чувството, че ще се разпадна от болка.

Благодаря ви, момичета. Много ми помагате да мина по-леко през това ❤️
За болките моя онколог каза аулин... И ми помага

# 489
Момичета,за болките в мускулите,не са ли ви препоръчали кларитин?
Някой беше споделил,че и в бг се ползва по препоръка на онколога.

# 490
  • Варна
Мисля че аз бях писала. Прочетох го в другата тема. В Норвегия и мисля в Холандия го изписват след разтежен фактор.

# 491
На мен ми казаха парацетамол или ибупрофен, ако много боли.
Ирен, от растежния фактор боли така на следващия ден.
Ще мине.

# 492
  • София
И мен много ме болеше след първата ХТ след разтежния фактор. 2-3 дни не минаваше и направо виках от болка (не можех място да си намеря). Тогава звънях на онколозите и ми казаха 2 аналгина и проработи. После прочетох тук за кларитина и преди всяка ХТ, 5 дни пиех сутрин по 1 т. никога повече не ме боля и минах много по леко през останалите ХТ.
Има доста статии за лоратидина/кларитин и действието му при рак на гърдата.

# 493
orange_flower, може ли да напишеш с какво подейства Кларитина. Не съм го срещала до сега, за прием по време на ХТ

# 494
И мен много ме болеше след първата ХТ след разтежния фактор. 2-3 дни не минаваше и направо виках от болка (не можех място да си намеря). Тогава звънях на онколозите и ми казаха 2 аналгина и проработи. После прочетох тук за кларитина и преди всяка ХТ, 5 дни пиех сутрин по 1 т. никога повече не ме боля и минах много по леко през останалите ХТ.
Има доста статии за лоратидина/кларитин и действието му при рак на гърдата.
Това имах предвид.Това е схемата в САЩ,да не кажа по протокол.Но знам ,че и тук го препоръчват.

Общи условия

Активация на акаунт