Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 26 959
  • 751
  •   2
Отговори
# 630
Момичета, преди месеци бях писала. Дайте идеи какво да правя. Мин. година имам операция филоиден тумор, добро качествен. Имам си изтичане от зърното на тази гърда. Ходих при Йорданов на ехограф, преди 2 м. Било нормално, широки канали(явно от операцията). Но напоследък ме наболва и гърдата. Чудя се за 2 мнение при Василев? Най-вече искам ЯМР да си направя. Но е доста скъпо както знаете. Той дали би ми дал? Неспокойно ми е. Изтичането е доста, цапа ми сутиен. Извинете, за дългия пост. Но имахме и пожар вкъщи. Търся и работа. Явно и стреса си казва думата💕😘

# 631
Savinakd, изследвала ли си Пролактин? Аз преди години имах секрет от гърдите и причината беше хормоносекретиращ аденом на хипофизата ( Пролактином)

# 632
Не съм изследвал. Доктора не каза нищо по въпроса. То(изтичането) започна вследствие на операцията. Къде се изследва, ще прочета и за това.😘

# 633
i.r.e.n., водя си записки:

Цитат
Сентинелна биопсия:
д-р Вълкан Иванов

Изключително полезна и обобщена информация. Благодарим!

Моля имайте предвид една малка промяна по отношение на консултациите/ прегледите при д-р Вълкан Иванов - в момента той работи с пациенти само в МЦ Хейлайн Кеър 4 Варна (вместо в МЦ Сити Клиник).
Във вторник приемът е по НЗОК, а в понеделник и сряда - платен.
МЦ Хейлайн Кеър 4 Варна: бул. Владислав Варненчик 267 (срещу Двете кули), тел. 0887 503 060, 0893 020 202
Часове се записват и онлайн в Супердок - https://superdoc.bg/lekar/valkan-ivanov.

Дано ви е от полза тази информация.

# 634
  • Добрич
babyface  благодаря! Актуализирах си записките.

☆☆☆  

Savinakd, преди много години бях направила галакторея (гърдите текат без да раждаш). И аз като теб зацапвах бельото. Всички хормони ми бяха в норма, включително пролактинът. Лекарят ми изписа дуф@стон (по 2 т. на ден), но от тях ставах парцал. Първо ги намалих на 1 таблетка и не купих втора опаковка. Това състояние продължи с месеци и се поддържах с хомеопатия ( рец☆нус комун☆с). Когато ги приемам секретът спираше, като  ги спра започваше отново. И така с месеци ги приемах без да спирам и после, когато реших да проверя и спра приема, вече нямаше секрет.

Не казвам, че ще помогне в твоя случай, но можеш да се консултираш и с хомеопат.

Скрит текст:
У дома хомеопатията е на почит, дъщеря ми от 2008 г. не е пила антибиотик.)

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 23:17 от Вела

# 635
Изследва се във всяка лаборатория, хубаво е половин час да си в покой преди изследването, защото е стресов хормон и се влияе , но вече не го спазват.

# 636
Момичета, май ще трябва пролиа да ми слагат. Нещо се депресирах. От напълно здрав човек преди половин година, сега и това. Някой има ли опит с това лекарство да сподели за странични ефекти. И дали завинаги ще ми го слагат.

# 637
Христинал, ти на хормонална терапия ли си? За колко време се появи остеопорозата. Направо ме стресира. И аз трябва ходя да си измеря костната плътност, малко повече от година от както съм започнала със Золадекса.
Другите момичета , които сте на инджекции или Ароматазни инхибитори следите ли костна плътност, за колко време стават тези изменения?

# 638
За остеопорозата спасението е трупане на мускулна маса. Фитнес с тежести, ако е здрав и силен мускула, той държи костта. Спорт, но с тежести. Следя в Инстаграм разни жени в менопауза, които тренират за мускулна маса. Това е спасението, мускули. Аз три пъти седмично ходя на спорт с тежести и гледам поне пет дни да имам над 8000 крачки.
Оцет не се слага в туршията , защото пресича естествената ферментация, ако искаме натурални пробиотици, оцета пречи. Затова зеле, морков, чесън, само на естествена ферментация със сол. Режа една малка зелчица, слагам хималайска сол на вкус, и мачкам, сетне натъпквам зелето в един буркан като отгоре трябва да има място малко, ако зелето не пусне достатъчно сок, доливам малко солена вода, която трябва да го покрие, оставям капачката на буркана развинтена, за да влиза въздух. То започва да си пуска балончета. Може да го поразбъркате на втория ден.  За 3-4 дни става чудна туршия с естествени пробиотици.
Комбучата купувам от тук. Голямо пиене на комбуча пада при мен. Любима напитка ми е.
https://meik98.bg/bg/chaena-estestveno-gazirana-fermentirala-nap … XgUaArI6EALw_wcB#

Днес бях на ЯМР на гърди, чакам резултатите,гледам да не го мисля, че ще превъртя. Sad

# 639
  • София
Момичета, май ще трябва пролиа да ми слагат. Нещо се депресирах. От напълно здрав човек преди половин година, сега и това. Някой има ли опит с това лекарство да сподели за странични ефекти. И дали завинаги ще ми го слагат.
Аз слагам Пролия вече 3 години, никакви странични ефекти нямам. Помага, качила съм костна плътност (но е много важно като започнеш, да не спираш без да се уговорите с лекаря, трябва да приключи с едно друго вещество после).
Виж си зъбите преди това за по-сериозни интервенции - няма да може на фона на Пролия (нямам предвид пломби, и импланти например).

# 640
Започнах хормонална терапия с Летрокон преди 5 месеца. По същото време минах и изследване на костна плътност. Всичко беше в зелена зона с изключение на един участък, които граничи с жълта зона. Препоръчаха ми да направя изследване след 6 месеца, за да се види има ли промяна.
Залагам на движението. Всеки ден ходя с интензивно темпо минимум по един час. Не засичам крачки. Ходейки, тялото ми се чувства добре, а мозъка ми релаксира.

haidi, чакането на резултатите и мен ме кара да "превъртам". Тогава отигравам всякакви сценарии, които ми ражда главата.
Вярвам, че всичко ще е наред при теб!
Бъдете здрави!

# 641
Христинал, ти на хормонална терапия ли си? За колко време се появи остеопорозата. Направо ме стресира. И аз трябва ходя да си измеря костната плътност, малко повече от година от както съм започнала със Золадекса.
Другите момичета , които сте на инджекции или Ароматазни инхибитори следите ли костна плътност, за колко време стават тези изменения?
Да, започнах золадекс преди 8 месеца, а аримидекс преди месец и малко. Гледам да ходя, но сега тепърва ще ставам по-активна. Реално досега бях на химия, операция и лъче и само се разхождах.

# 642
  • София

Колко добре те разбирам. И аз натам вървя, а хич не искам. За 1,6 г. на Нолвадекс се сдобих с начална остеопороза. T-sсore от -2,2 за 1 година точно стана - 2,7. Това било много за 1 г. Sad. Дърпам се още, но ..... Иначе спортувам, вдигам тежести, пия вит. Д+К2, храня се здравословно. И нищо не помага да му се не види.
П.П. Попадна ми реклама на едни уреди за яки тежести Osteostrong та мисля да ги посетя да видя какво е. Някой бил?

# 643
  • Sofia
Момичета, седя и ви чета, че за остеопороза вдигате тежести. Какво да правим тези, които са с лимфна дисекция и в ТЕЛК решението пише повече от 5кг. да не се вдига? Има ли друг начин, който би забавил процеса? Освен витамин D?

Золадекса липсва и в аптеките в София. Днес, продължавам да търся. Ако не успея да намеря, ще трябва да си взема Резелиго. А само като си помисля как боли от нея ..... Grinning

# 644
Има мацки без ЛВ, които си вдигат тежести🤗
Ръкавчето и малко по малко....

Общи условия

Активация на акаунт