Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 26 964
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, седя и ви чета, че за остеопороза вдигате тежести. Какво да правим тези, които са с лимфна дисекция и в ТЕЛК решението пише повече от 5кг. да не се вдига? Има ли друг начин, който би забавил процеса? Освен витамин D?

Золадекса липсва и в аптеките в София. Днес, продължавам да търся. Ако не успея да намеря, ще трябва да си взема Резелиго. А само като си помисля как боли от нея ..... Grinning
Здравейте, са инфо в неделя имаше наличен Золадекс в аптека Марешки на Оборище. Казаха, че имат няколко бройки. Вчера ми звъннаха от аптека Софармаси до Плиска, че са ми поръчали, все още нямам обаждане да е пристигнал, но явно имат вариант за поръчка.

# 646
Получих днес повиквателна Simple Smile за мамография за след месец
Чудя се как ще го правят отляво, където е имплантът?
Не ми се ще да го стискат

# 647
  • Добрич
Получих днес повиквателна Simple Smile за мамография за след месец
Чудя се как ще го правят отляво, където е имплантът?
Не ми се ще да го стискат

В Надежда ли?

Цитат
Апаратът има специална програма за мамографии на гърди с импланти – без риск за увреждане на импланта и с високо качество на изследването.

Всъщност можеш да откажеш, ако се притесняваш. Има други методи за образна диагностика и от болницата би трябвало да се съобразят.

# 648
  • ПЛОВДИВ
valkyrian, ако е възможно поискай да ти направят ехограф на импланта. Аз в Белгия винаги напомням, когато съм на преглед.
А да ви попитам тези които са хормонална терапия правите ли си гел лак, тъй като ми се иска ама сега с тази съставка за която говорят в медйите съм малко на кантар?

# 649
  • София
Вдигам гирички по 2 кг, никакъв проблем, и от двете страни са махнати ЛВ и съм с импланти. Правя лицеви опори също, с подпрени колене на постелката.

Откакто съм с импланти правя само ЯМР. Не виждам как ще се направи мамография с мастектомия и имплант. Иначе съм чувала, че без мастектомия изместват импланта и правят мамография.

Мама Мони, и на мен ми го препоръчаха Остеостронг, но като накарах ИИ да потърси независими източници - не е много сигурно колко и дали помага.

Слагам гел лак, да, какво общо имат съставките?

# 650
  • ПЛОВДИВ
Вдигам гирички по 2 кг, никакъв проблем, и от двете страни са махнати ЛВ и съм с импланти. Правя лицеви опори също, с подпрени колене на постелката.

Откакто съм с импланти правя само ЯМР. Не виждам как ще се направи мамография с мастектомия и имплант. Иначе съм чувала, че без мастектомия изместват импланта и правят мамография.

Мама Мони, и на мен ми го препоръчаха Остеостронг, но като накарах ИИ да потърси независими източници - не е много сигурно колко и дали помага.

Става на въпрос за съставката ТПО в гел лаковете и за това питам, тъй като съм в чуденака.
https://euronews.bg/news/es-zabranyava-tpo-v-gel-lakovete-ot-1-s … ite-se-podgotvyat

# 651
И аз слагам и не съм спирала да слагам в последните 7-8години.

# 652
За Золадекс съм чувала, че аптеката на Надежда е винаги добре заредена, защото слагат и на жените, които подготвят за инвитро.

За пролиата освен онзи страничен ефект с челюстта, ме притеснява и че е за цял живот. Но засега съм се консултирала с 1 лекар и нейното мнение е, че може да пробвам първо с биофосфонатите, преди пролиата, но само с добавки/диета/упражнения в моя случай няма как Sad (Т-score -2.9; Z-score -2.7 на гръбнака, демек в началото на червената зона; при бедрото нещата са по-добре - в началото на жълтата зона за възрастта). Надявам се началото на септември да успея с д-р Темелкова да се видя и ако и тя потвърди, ще ги почвам, какво да се прави.

# 653
  • Sofia
Ves L, благодаря ти! Точно в Марешки, моя колежка успя да намери. Благодарна съм, че има хора около мен, които ги е грижа. И допълвам с един стих в който се казва:
" И всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас"
Първо Петрово 5:7
Бог чрез хора действа.

Hristinal, сетих се и за Надежда. Там се лекувам и вчера си мислих, че ако днес до обяд не успея да намеря, ще попитам там. Между другото болницата е много добре заредена, не знам откъде се снабдяват. Ако чувам, че на места липсва Верзениос или Паклитаксел, не ми се е случвало при тях да има липси.

DZ, Olive, благодаря момичета! Вдигам до 5 килограма, най-вече естеството на работата ми го изисква, но не знам дали е достатъчно...

# 654
  • София

Става на въпрос за съставката ТПО в гел лаковете и за това питам, тъй като съм в чуденака.
https://euronews.bg/news/es-zabranyava-tpo-v-gel-lakovete-ot-1-s … ite-se-podgotvyat
Ясно. Е, каквото за другите, това и за нас. Всъщност аз слагам 2-3 пъти годишно - когато ходя на море и при някакви по-дълги пътувания, за да не го мисля, защото много ми се чупят ноктите, след като го махна. Не знам дали е проблем при постоянно слагане, но така или иначе ще заменят тази съставка.

# 655
И в Пловдив няма золадекс.

# 656
Благодаря за отговорите и информация
Ще видим какво ще ме правят
Не съм в БГ, шведите винаги действат по своите си правила
Ямр няма шанс да ми пуснат
Най-много ехография да се прежалят

Аз развих остеопороза 1 год след започване на золадекс и тамоксифен
Веднага имах вливане на zoledron acid и таблетки калций с вит Д
Преди вливането бях на зъболекар за всеки случай, направиха ми панорамна снимка и уж не се видя нещо проблемно
Сега ми расте 4 мъдрец и малко ме притеснява да не е и той за вадене както другите 3

Бях при физиотерапевт преди година и почнах силови упражнения
Спрях ги след реконструкцията
Скоро пак ще ги почвам, лятото имах доста градинска работа и си беше яко натоварване

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 10:44 от valkyrian

# 657
#подарявам Дами, предлагам тези тюрбани (неизползвани) и перука от изкуствен косъм, но добро качество, от Магама, червеникава, с по-тъмни корени за по-естествен вид Simple Smile Пуснала съм ги и в една ФБ група.

# 658
  • София
Днес бях на втори ендокринолог, който също смята, че трябва да почна Пролия. Утре ще отида да види кръвните изследвания, които ми пусна. Иначе Пролията не е до живот. Когато се нормализират нещата се спира и се заменя с друго обаче.
Олив, ще взема да направя една консултация с тези Остеостронг. Близко са ми до студиото, където тренирам. Ама септември, че ме чака още едно моренце и не искам да си развалям настроението Simple Smile
Аз и друг път съм казвала – вдигам тежко, контролирано. Пудовка – 10 кг., гири – 2х5, мъртва тяга с лост 40 кг. Чудесно се чувства ръката ми. Но тежестите ги увеличавах постепенно.

# 659
  • София
Тъкмо ще ми кажеш и на мен за Остеостронг. Пролията не е доживот, да, взима се по време на терапията и накрая са завършваше с нещо друго, което "запечатва" костите, или поне така ми го обясни като на лаик ендокринолога. Важно е обаче до това запечатване да не се спира, защото голямата опасност при нея е, че когато се спре, костната плътност пада с голяма скорост, аз така бях направила след година Пролия и се бях влошила повече, отколкото ако не бях сложила изобщо, та ендокринолога ме навика доста.

Общи условия

Активация на акаунт