Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 26 780
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Silvia, преди 7г доктора ми отговори на същия въпрос за бирата- "Пии си я, щом ти се пие. Ако има проблеми с чернодробните, ще ти кажа."

Ирен, много се радвам за теб😘
И следващите така леко да ги преминеш.

Аз отивам в онкото на преглед и ако всичко е наред, утре съм на трета вливка.

# 691
Здравейте, момичета! Ужасно съм изплашена, предстои ми биопсия, BIRADS 5 на ЯМР. Насочила съм се към д-р Вълкан Иванов във Варна. Той ми обясни, че първо се прави операция, а после химио или лъчетерапия. А сега говорих с лекарката, която ми откри това и тя каза, че било обратното - първо химиотерапия, а после операция. Ще ходя и в София при д-р Ваня Митова, съвсем случайно излезе час. Лошото е, че резултатът от биопсията няма да е готов преди прегледа при нея. Не ям, не спя, ослабнах ужасно. Вече не знам какво да правя...

# 692
За д-р Вълкан Иванов се съмнявам да е казал първо операция. Той е твърде против този метод. Според мен е казал биопсия и маркиране на тумора.

Ще трябва да остана в отделението да спя. Щели да имат проверка от ЗК Sad
Мъжа ми ми донесе пижама и зарядно

# 693
  • Варна
И ний стояхме в онкото цял ден. Има проверки. И мен ме съмнява за др. Вълкан Иванов. Винаги чака решение от комисия.

# 694
Ох, може и аз да не съм разбрала. Не мога да се съсредоточа от стрес. Вие доволни ли сте от д-р Иванов?

# 695
  • София
Ох, може и аз да не съм разбрала. Не мога да се съсредоточа от стрес. Вие доволни ли сте от д-р Иванов?

Един от най-добрите. Довери му се! И стискам палци за добър резултат, но и да не е ще се справиш и ще победиш гадинката! Горе главата!

Ирен, много се радвам, че втората вливка е минала добре. Стискам палци все така да са.
DZ, и при теб всичко да е леко. Тъпо е, че оставаш в болницата ама използвай времето за почивка.

# 696
Добрата новина е, че ще си спя вкъщи. Лошата е, че 5часа ще прекарам на пейките отвън🫣
До 16ч трябва да съм в района, а няма празно легло. Интресно ми е, ако наистина дойдат, как ще обяснят, че на 3легла са настанени 4човека.
Ако има някой в Терапия-Варна и няма какво да прави, да свирка Wink

# 697
Tall poppy, стискам палци и вярвай,че накрая всичко ще бъде наред!
Ирен, радвам се, че се чувстваш добре след вливката! Дано и занапред е така!
DZ, нека и при теб всичко мине по ноти! Неприятно е това висене, но явно проверки напоследък навсякъде правят. В болницата, в която съм, е  същото.

Момичета, аз имам казус. Днес ходих за удължаване на болничен от ТЕЛК, но те веднага, на място ми връчиха експертно решение - 80% за първите 2 години с право на работа. Не ми продължиха болничния. До тук добре. Но аз планирам да напусна работа скоро, след като си взема всички отпуски. Говорила съм с ръководството. Искам тотално да сменя работата си, от 20 г работя едно и също. Въпросът ми е, знаете ли по какъв член е добре да бъда освободена, така че да имам право на трудова борса. По взаимно съгласие разбрах,че е само 4 м с минимално заплащане?

Благодаря предварително!

# 698
LadyMillion, във фейсбук има страница "ТЕЛК,  НЕЛК  и пенсии".  Влез и питай там най-добре. Имаше подходящ член, поради несправяне със задълженията, заради заболяването.
Попитай там, за да ти го кажат🤗

# 699
Здравейте,
Днес ми е последната вливка преди операцията, която още не е назначена точна дата. Терапията е  доцетаксел и фесго. Онколожката ми каза, че фесго-то ще бъде спряно и чак след операцията ще се вземе решение как да се продължи. На всякъде чета, че не се спира. Моля, някой ако е бил или е на същата терапия да каже как е при него.

# 700
  • София
Tall poppy, стискам палци и вярвай,че накрая всичко ще бъде наред!
Ирен, радвам се, че се чувстваш добре след вливката! Дано и занапред е така!
DZ, нека и при теб всичко мине по ноти! Неприятно е това висене, но явно проверки напоследък навсякъде правят. В болницата, в която съм, е  същото.

Момичета, аз имам казус. Днес ходих за удължаване на болничен от ТЕЛК, но те веднага, на място ми връчиха експертно решение - 80% за първите 2 години с право на работа. Не ми продължиха болничния. До тук добре. Но аз планирам да напусна работа скоро, след като си взема всички отпуски. Говорила съм с ръководството. Искам тотално да сменя работата си, от 20 г работя едно и също. Въпросът ми е, знаете ли по какъв член е добре да бъда освободена, така че да имам право на трудова борса. По взаимно съгласие разбрах,че е само 4 м с минимално заплащане?

Благодаря предварително!

Ако искаш да взимаш максимално обезщетение в зависимост от годините трудов стаж и заплатата на която са те осигурявали - трябва работодателя да те освободи, поради намаляване на обема на работата.

Пипи - и на мен ми го спряха за около 2 месеца, докато мине операцията и възстановяването и след това ми назначиха останалите вливки до 18 (толкова са по протокол). 6 направих преди операцията и сега правя 12те след.

# 701
  • Добрич
LadyMillion, подава се волеизявление "да бъда освободена от работа по здравословни причини по чл. 327, ал.1. т. 1 от КТ"

Цитат
Чл. 327. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишен текст на чл. 327, доп. - ДВ, бр. 58 от 2010 г., в сила от 30.07.2010 г.) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:

1. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) не може да изпълнява възложената му работа поради заболяване и работодателят не му осигури друга подходяща работа съобразно предписанието на здравните органи;

Подаваш днес и напускаш веднага. Полагат ти се всички обезщетения, както при съкращение.

# 702
  • София
Струва ми се обаче, че за тази цел обаче работата трябва да е наистина неподходяща за нашата диагноза. Тоест, ако си на някаква административна работа не е удачно. Провери, но се съмнявам това да е Ок, зависи от работата.
При онкологично заболяване работодателят е длъжен да поиска разрешение от инспекцията по труда за съкращението, а на нея трябва преди това да предостави становище на ТЕЛК. Ако становището е отрицателно - няма как инспекцията да разреши (знам, защото мой работодател беше опитал да ме съкрати, но телк даде отрицателно становище и инспекцията отказа).

# 703
  • Добрич
За чл. 327, ал. 1, т  1 не е необходимо да има ЕР на ТЕЛК. Може да се напусне и още преди да е излязло. Прилагат се от наличните медицински документи.

Мой познат точно така напусна. Знаеше за този член, но работодателят му беше супер конфликтен. Затова първо се консултира с инспекцията по охрана на труда и после подаде волеизявлението. В неговия случай нямаше друг вариант, защото беше след инфаркт, а работата му с физическо натоварване.

# 704
Piipi, и при мен ФЕЗГО го спряха за около месец и половина общо - преди и след операцията. Три седмици след операцията започнах да го слагам отново до като станаха общо 18. Всичко това - съгласувано с онколога. Когато правех лъчетерапията - там ми биеха и инжекцията фезго.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 16:04 от Кайра

Общи условия

Активация на акаунт