Отговори
# 600
Здравейте , днес е големият ден и премиерата на " Метрук "Адам. Успех им пожелаваме.Flowers Four Leaf Clover
В мрежите е голямо вълнение.  

Ако някой го намери качен някъде моля да сподели линк , защото нямам Нетфликс вкъщи.  

# 601
В момента гледам на Нетфликс
Ще ровя после за линкове но филма ми харесва.

# 602
Дидиии, умирам от любопитство. Искам да ми подскажеш съдържанието в скрит текст, за да мога по-спокойно да изчакам субтитри.

# 603
Скрит текст:

Историята на Баран започва трагично — метнат невинен в затвора от собствените си родители с обещанието:
„Ти си млад, ще лежиш малко, ама на брат ти животът ще свърши.“

Но „малко“ се оказват цели 15 години затвор. Колко да са малко 15 години? За Баран това са години на несправедливост и изгубено време.Когато най-накрая излиза навън, Баран е променен — дори брат му казва:
„Ако не бяха същите очи, нямаше да те позная.“

Точно на този брат Баран е прикрил всичко през тези 15 години. Но и той не е щастлив — има жена, която е харпия, и прекрасна дъщеря. Може би тук започва светлата част за Баран? Братът на Баран пада на колене, години наред чакайки този момент, мечтаейки да види брат си отново. Отритнат от Баран продължава да стои на земята
 Но когато Лидия казва на баща си:
„Стани, татко, изглежда чичо не ни обича,“
реалността се оказва по-горчива, отколкото е очаквал.Точно тук зрителят разбира, че Баран ще бъде спиран винаги от Лидия —неговата сила и сивото в него, защото нашият герой не е черен или бял. Той е човек, останал затворен зад решетките на несправедливостта, който все още вярва в хората, въпреки че е бил измамен.В живота на Баран се появява и приятелят му от затвора  — олицетворение на брат, какъвто трябва да има всеки човек. За разлика от родния му брат.Той е опора и светлина в мрака, подкрепата, от която Баран толкова се нуждае.Когато никой не вярва в него, Той крещи на всеки:
„Той не е убил никого! Той е невинен...“
Тази борба за правда не е само на Баран — тя е и на тези, които вярват в него.
Но зад тази борба стои и друга важна фигура — Майсторът. Въпреки опърничавия си характер, той дава ръка на Баран. Майсторът е този, който, макар и с трудности, открива топлина и подкрепа в живота на Баран — особено след като Баран успява да запали двигателя на колата за боклука, демонстрирайки решимост и сила. Той е другият, който носи своето бреме, но го крие, за разлика от Баран, който не може и не иска да го прикрива защото това е като гърбица на камила за него.

След излизането си на улицата, Баран е принуден да чисти тоалетни в бар, където бива пребит от шайка наркомани. И всичко това — само и единствено заради Лидия. Тя е неговата мотивация да не се превърне в такъв, какъвто е брат му и той.

Преминават през трудности, дори влизат в чужда къща, за да се изкъпят, защото нямат къде — тогава се случва чудото: Майсторът им дава дом и работа за Баран.

Преди това Лидия и семейството ѝ претърпяват инцидент, който ясно показва проблемите на брат му с алкохола. Катастрофата отнема майката на Лидия — жена, която не е била особено добра, но за Баран тя вече е „при ангелите“. Това е началото на невинната история между двамата герои - Лидия и Баран.

Бащата на Лидия остава в кома почти до краят на филма.

Моментът, в който Баран стои на гробищата на големите виновници — майка си, баща си и самият Мерт Рамазан, прилича на човек, лежал в душевен затвор. Талантът на актьора, който го пресъздава, е неописуем.
За кратко време сивата душа на Баран минава в бяло, защото той винаги остава на 14 години — за цял живот заклещен и изтощен. Но Лидия — лъчът светлина и причината Баран да се бори за нещо — го променя.

Моментът, в който Лидия оставя своя жираф Балъм да се грижи за чичо — играчката, която Баран намира сред скрап, и детето не може да сдържи сълзите си от обич към чичо си, който се бори в живота си, е най-чистата и невинна сцена в историята.

Жирафът Балъм :Той завинаги свързва Лидия и Баран.

В края на филма Баран е на светло цялостно и най-сетне успява да отвори собствен сервиз, справя се с живота, а новата комшийка на Лидия — красива и млада Гизем както тя разказва на чичо си Баран — ще е подарък за чичо ѝ вярвам в това ,че ще ги запознае и Баран ще опознае любовта.Но ние няма как да го видим ,но нека помечтаем.

Този филм показва как човек, успял да ремонтира кола за скрап и себе си и собствената си душа
 благодарение на силата на едно дете и детето в себе си онова завинаги останало на 14г, заслужава не само хубав край , а най-добрият такъв който може да се измисли.

Песента на Сезен Аксу, с която започва филмът, допълва цялата емоция.

Благодаря за това преживяване, на талантливите актьори Ада Ерма, Рахим, Ерджан Кесал , Едип — истински 10/10 попадение.

Филмът просълзява, но не е наивна драма — той носи драматичен привкус на надежда.

Благодаря ти, Баран! А на теб Мерт, за таланта ти — моето момче.
Вече нямам думи с които да те опиша.

https://filmekseni.net/metruk-adam/

# 604
Диди , благодаря джанъм. Hug
Много тъжно е това в спойлера къса ти сърцето. 💔 Винаги трябва да има надежда и лъч светлина  в този живот.  Но не се съмнявам, че Мерт и малката госпожица са се справили.

От линка с турския дублаж нищо няма да разбера  поне картината е качествена. Рускините ще го преведат и качат някъде предполагам. 

# 605
Тук има превод на английски.
Не е турски само Фемко.Довечера пак ще се гледа сега баба настоява. ;д

https://x.com/Ramo1998mrd/status/1958863816671867025

Надявам се Баран да е много щастлив а за мен остава само това да мечтая за неговото щастие и на Лидия.

https://x.com/mertramazandbr/status/1958885064021880856

# 606
Дид, с удоволствие ще те прочета, след като го изгледам довечера. Днес се пазя да не влизам тук-там, че искам да му се насладя без спойлери, а е много трудно. 😁 Мерт и без това е навсякъде, а днес съвсем.. 🙂

# 607
От Лика : Мерт Рамазан Демир толкова дълбоко въплъщава и предава вътрешната самота и мълчанието на Баран, както и колебанието му да се върне във външния свят, че заслужава много похвали, хиляди похвали.

https://x.com/uzaktaniyi/status/1958879218365874339

Добавям: Ето ,че може без нужда да крещим , чупим и да ревем като побъркани за да се разбере
 целият му вътрешен ад на героят.

# 608
Скрит текст:

Историята на Баран започва трагично — метнат невинен в затвора от собствените си родители с обещанието:
„Ти си млад, ще лежиш малко, ама на брат ти животът ще свърши.“

Но „малко“ се оказват цели 15 години затвор. Колко да са малко 15 години? За Баран това са години на несправедливост и изгубено време.Когато най-накрая излиза навън, Баран е променен — дори брат му казва:
„Ако не бяха същите очи, нямаше да те позная.“

Точно на този брат Баран е прикрил всичко през тези 15 години. Но и той не е щастлив — има жена, която е харпия, и прекрасна дъщеря. Може би тук започва светлата част за Баран? Братът на Баран пада на колене, години наред чакайки този момент, мечтаейки да види брат си отново. Отритнат от Баран продължава да стои на земята
 Но когато Лидия казва на баща си:
„Стани, татко, изглежда чичо не ни обича,“
реалността се оказва по-горчива, отколкото е очаквал.Точно тук зрителят разбира, че Баран ще бъде спиран винаги от Лидия —неговата сила и сивото в него, защото нашият герой не е черен или бял. Той е човек, останал затворен зад решетките на несправедливостта, който все още вярва в хората, въпреки че е бил измамен.В живота на Баран се появява и приятелят му от затвора  — олицетворение на брат, какъвто трябва да има всеки човек. За разлика от родния му брат.Той е опора и светлина в мрака, подкрепата, от която Баран толкова се нуждае.Когато никой не вярва в него, Той крещи на всеки:
„Той не е убил никого! Той е невинен...“
Тази борба за правда не е само на Баран — тя е и на тези, които вярват в него.
Но зад тази борба стои и друга важна фигура — Майсторът. Въпреки опърничавия си характер, той дава ръка на Баран. Майсторът е този, който, макар и с трудности, открива топлина и подкрепа в живота на Баран — особено след като Баран успява да запали двигателя на колата за боклука, демонстрирайки решимост и сила. Той е другият, който носи своето бреме, но го крие, за разлика от Баран, който не може и не иска да го прикрива защото това е като гърбица на камила за него.

След излизането си на улицата, Баран е принуден да чисти тоалетни в бар, където бива пребит от шайка наркомани. И всичко това — само и единствено заради Лидия. Тя е неговата мотивация да не се превърне в такъв, какъвто е брат му и той.

Преминават през трудности, дори влизат в чужда къща, за да се изкъпят, защото нямат къде — тогава се случва чудото: Майсторът им дава дом и работа за Баран.

Преди това Лидия и семейството ѝ претърпяват инцидент, който ясно показва проблемите на брат му с алкохола. Катастрофата отнема майката на Лидия — жена, която не е била особено добра, но за Баран тя вече е „при ангелите“. Това е началото на невинната история между двамата герои - Лидия и Баран.

Бащата на Лидия остава в кома почти до краят на филма.

Моментът, в който Баран стои на гробищата на големите виновници — майка си, баща си и самият Мерт Рамазан, прилича на човек, лежал в душевен затвор. Талантът на актьора, който го пресъздава, е неописуем.
За кратко време сивата душа на Баран минава в бяло, защото той винаги остава на 14 години — за цял живот заклещен и изтощен. Но Лидия — лъчът светлина и причината Баран да се бори за нещо — го променя.

Моментът, в който Лидия оставя своя жираф Балъм да се грижи за чичо — играчката, която Баран намира сред скрап, и детето не може да сдържи сълзите си от обич към чичо си, който се бори в живота си, е най-чистата и невинна сцена в историята.

Жирафът Балъм :Той завинаги свързва Лидия и Баран.

В края на филма Баран е на светло цялостно и най-сетне успява да отвори собствен сервиз, справя се с живота, а новата комшийка на Лидия — красива и млада Гизем както тя разказва на чичо си Баран — ще е подарък за чичо ѝ вярвам в това ,че ще ги запознае и Баран ще опознае любовта.Но ние няма как да го видим ,но нека помечтаем.

Този филм показва как човек, успял да ремонтира кола за скрап и себе си и собствената си душа
 благодарение на силата на едно дете и детето в себе си онова завинаги останало на 14г, заслужава не само хубав край , а най-добрият такъв който може да се измисли.

Песента на Сезен Аксу, с която започва филмът, допълва цялата емоция.

Благодаря за това преживяване, на талантливите актьори Ада Ерма, Рахим, Ерджан Кесал , Едип — истински 10/10 попадение.

Филмът просълзява, но не е наивна драма — той носи драматичен привкус на надежда.

Благодаря ти, Баран! А на теб Мерт, за таланта ти — моето момче.
Вече нямам думи с които да те опиша.

Диди, златна си! Благодаря ти!
Желанието ми филмът по-скоро да се появи със субтитри се засили още повече.
Цитат
🎥| Зад кулисите на #MetrukAdam, с участието на #MertRmazanDemir.

# 609
Хора навсякъде е Баран всичките ми групи светят аз си диря песничка или мелодия накрая ще спра Х да имам рахат за да се съсредоточа.

https://x.com/lostenzey/status/1958917406501265824

Не са ли прекрасни?

И като човек който не пуши искам да кажа как
 хубаво се вписаха цигарите във всеки момент на Баран.

Енес , Мелик , Зафер - братята на Мерт и баща му Абдулджелил споделят радоста на филма със сторита.

Баранче. Heart

https://x.com/innerbiebs/status/1958914907644338554

# 610
# 611
# 612
# 613

След малко пак излитаме да гледаме ,че баба чака изяде ми месата вече от напиране. ;д

Татко е гладен вкъщи.Ела да оправиш фурната. ;д

https://x.com/NourAhm82958602/status/1958861524400800165

Това ми е любимо защото навремето бях го писала в фейк сценарий точно с тези реплики:
Ако духна в лицето ти ще усетиш ли диханието ми? Хи-хи...
Джес после и в Деха го видях това ама либовни тематики тази е вековна.

Фемуни , ти и ти като мен с цигарата ли го харизваш?

# 614
Изгледах филма без звук и на работа но много ми хареса "на първо четене". Страхотна игра от Мерт, но и от целия каст, детето е невероятно, определено има бъдеще. Разбира се, ще мога да коментирам по-задълбочено, когато го изгледам по-внимателно, със звук, но и сега мога да се включа в коментарите. Въпреки че не е чудо невиждано, те хваща за душата и влиза в сърцето ти без проблем, изведнъж. Има и послание, колкото и клиширано да звучи. Първоначалното заглавие, което коментираха и бяхме превели, като монтьорът/механикът се оказа, че е много на място, въпреки че някои тогава се смяха.

П.П.: Снежка съм, да не се чудите.  Хахха, това съм аз, мосю Льоклер. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт