Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 13

• 35 413
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,
Може ли мнения за 3-то СУ? Дъщеря ми е приета Фотография там. Записахме я за второ класиране, но най-много да се премести в същото училище графичен дизайн.
Благодаря предварително!

# 106
Здравейте,
Може ли мнения за 3-то СУ? Дъщеря ми е приета Фотография там. Записахме я за второ класиране, но най-много да се премести в същото училище графичен дизайн.
Благодаря предварително!
Здравейте!
Ние също сме писали трето, но на този етап не сме приети. Сложих го в желанията, защото от две семейства ми споделиха добри отзиви.
Мисля, че детето ще е добре Simple Smile

# 107
Моля за мнение за 105 СУ, специалност “Интериорен дизайн”. Никакви отзиви не намирам за тази паралелка.
Здравейте! Няма отзиви, защото паралелката е нова от тази г. Синът ми е там друга паралелка 11 клас. Според мен училището е страхотно. От миналата година директор е бившият на СМГ. Много амбициозен.

# 108
Моят син го делят 1.75  точки за 29, и 3т пак за там друга паралелка. Как смятате, добри ли са шансовете му за второ класиране?

# 109
  • София
Моят син го делят 1.75  точки за 29, и 3т пак за там друга паралелка. Как смятате, добри ли са шансовете му за второ класиране?

Разбира се,че има шанс.Миналата година разликата минималната между 1 и 2 класиране е била 10 точки за една от специалностите,за другите 14 и 15.Не губете надежда,ще стане!

# 110
  • София
Има ли мнения за 39-то СУ?

Новата директорка полага максимални усилия да съсипе училището, доста успешно при това. Много качествени учители напуснаха заради нея, голяма част от останалите работят в страх. Ако имате възможност, изберете друго училище.
При положение, че сега е приет в Механо-то и има шансове за 39-то, май то е за предпочитане, а и не че има избор Sad Но кой колкото учил.

Аз преместих детето си от 39то миналата учебна година и не съжалявам. Децата и родителите им, както и новата класна бяха готини, но директорката е ужасна наистина.
Сега изобщо не съм го писала в желанията, но механотехникума го писах. Незнам защо 131во държи толкова нисък бал, за мен е по-добро от 39то и детето се класира там, но го бях писала на трето място. Иначе и за механото му стига бала, но то беше накрая на редичката. Според мен е по-добре там, отколкото в 39то. Освен това - ще имате вероятно скрито преимущество. Следете  свободните места за румънската гимназия, която от тази година ще дели една сграда с механото. Може да успеете да го прехвърлите в нея.

# 111
Здравейте, детето ми е прието в 144 СУ рекламна гарфика с АЕ, има ли някой наблюдения за паралеките с дизайн? Знам,че хореографската  / музикалната паралелка са им добри, но нищо за дизайна... Дали има майки на дечица приети там?Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 12:33 от Viki4ka

# 112
Моля за мнение за 105 СУ, специалност “Интериорен дизайн”. Никакви отзиви не намирам за тази паралелка.
От тази година е, днес синът ми се записа. Чух хубави неща, направиха ми добро първо впечатление.

И моята дъщеря е приета там и в момента издирва възможните си съученици, направила е група в Инстаграм и досега са се събрали 4 момичета. Иначе, вчера говорихме с директора и една от учителките по италиански - много топло отношение.

# 113
  • София
Здравейте,
Благодаря предварително!
Като за люлинско училище - ако като локация ви устройва- защо не .
Вижте осреднените резултати на ДЗИ по БЕЛ- за мен там е разковничето за ниво на преподаване.

# 114
4.05 е там, не е чак толкоз зле за квартално училище.
Тук много лесно се проверява по училища https://nvoresults.com/matura.html?year=%D0%9C%D0%B0%D0%B9+2025& … D1%83%D1%80%D0%B0

# 115
Здравейте,
Благодаря предварително!
Като за люлинско училище - ако като локация ви устройва- защо не .
Вижте осреднените резултати на ДЗИ по БЕЛ- за мен там е разковничето за ниво на преподаване.
Е, как люлинско?!

# 116
  • Куциндрел
Мен лично не ме интересува на този етап резултати от ДЗИ, защото това е след 5 години, защото детето ще е в проф  гимназия и защото ще е с по-творческа професия. Повече ме интересува дали, какво и колко дават учителите там на децата по специалността.

# 117
  • Сф
3 то не е люлинско училище.  Simple Smile

# 118
  • София
От тази година е, днес синът ми се записа. Чух хубави неща, направиха ми добро първо впечатление.

И моята дъщеря е приета там и в момента издирва възможните си съученици, направила е група в Инстаграм и досега са се събрали 4 момичета. Иначе, вчера говорихме с директора и една от учителките по италиански - много топло отношение.
Дали искат един юноша бледен за цвят Simple Smile))

# 119

Сега приятелката на дъщеря ми каза, че брат и са го записали в тази паралелка. Тръгнал да подава заявление за второ класиране(евентуално за Елисавета Вазова) и разбрал, че негов приятел от класа е приет там и директно се записал.

За фотографията в 3-то ми разказваше една съседка. Племенничката и искала само фотография, но не си спомням по каква причина изпуснала изпита за професионалната гимназия. Та записала се в 3-то, като единствена алтренатива. Голяма част от децата били от живеещите в близките кварталаи попаднали там, заради нисък бал. Тя и още няколко деца се записали там за знания. Учителите обръщали много внимание на децата, които искат да учат. По специалните предмети им преподавали много добри учители. Някои от тях били и известни фотографи. Та това е инфото от ЕЖК.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 15:52 от Monza

Общи условия

Активация на акаунт