Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 13

• 35 436
  • 303
  •   1
Отговори
# 150
Много ще ви е далече 121 от Младост. Въпреки, че има директен транспорт, което не е никак малко.

# 151
  • София
Частният учител по БЕЛ на сина ми преподава в 93-то, доколкото знам гимназиален етап. Харесваме го и двамата. Млад, възпитан, обича си професията, литературата. Успява да провокира интерес у децата.

# 152
пред 134-то никога ме съм виждала пушещи, вейпващи, гамени и момичета с бюстиета примерно  Simple Smile
пред 18-то елате да видите безкраен панаир и колко пъти зам. директора пуши встрани училището и като ги види се обръща с гръб към трамвая ?!
Една майка с дете в 134то ми беше казала, че им разрешават да излизат от двора на училището само в голямото междучасие, като цяло там има много стриктна дисциплина за всичко.

# 153
Здравейте,имам въпрос относно униформите в 127 СУ.Качествени ли са! Разбрах,че може на своя дреха да бродираш или щамповаш логото?

# 154
  • София
Здравейте,имам въпрос относно униформите в 127 СУ.Качествени ли са! Разбрах,че може на своя дреха да бродираш или щамповаш логото?
Горен курс до тази година никога не са ходили с нито един елемент от униформите, никога не сме и купували. Честно казано и за облеклото не им правеха забележки, аз винаги съм била коректива и намилащата, че тази блуза е къса, тия дънки са прекалено скъсани и не може.

# 155
  • София
Ооо, да знаете в 7мо СУ още на втория ден дъщеря ми поиска да ходим да купим дънки без нищо дори малко скъсано по тях. Бързо ги научиха, че голи и скъсани няма да ги пускат в училище.

# 156
Цитат на: bubc[video
[/video]link=topic=1794076.msg49981492#msg49981492 date=1752818155]
Горен курс до тази година никога не са ходили с нито един елемент от униформите, никога не сме и купували. Честно казано и за облеклото не им правеха забележки, аз винаги съм била коректива и намилащата, че тази блуза е къса, тия дънки са прекалено скъсани и не може.
Казаха,че ще има глоби,ако са без униформа.

# 157
  • София
Joy
И на какво нормативно основание ще ги налагат тези глоби?

# 158
  • Куциндрел
С тези униформи се оливат. Ние отхвърлихме училищата с униформи, защото те са повече за приход на определени фирми, отколкото нещо за училището.

Замислих се сега до колко обучението в професионалните гимазии носи професия и адекватно обучение или е просто отбиване на номера. Предстои ни да разберем.

# 159
Цитат на: bubc[video
[/video]link=topic=1794076.msg49981492#msg49981492 date=1752818155]
Казаха,че ще има глоби,ако са без униформа.

🙂 Глоби няма, забележки  им пишат. Въведоха униформите миналата година от 2-рия срок. В съобщението, което получихме в Школо се упоменаваше, че са задължителни за всички без   12 клас, явно са решили, че за 1 срок няма смисъл децата да купуват униформи.

# 160
  • София
В гимназиите с униформи искат обикновено един елемент - тениска или суичър с емблемата. Не е нещо кой знае какво - слагат си униформената тениска под техен суичер или худи и ако ги проверяват свалят горната дреха. Ако училището е добро, униформите трябва да са ви последният проблем. Емблеми могат да се отшиват и пришиват на нови тениски, ако умалеят, или пък да се занесат на фирма да ги избродира на тениската. Купувате си подобни цветове тениски, откъдето си решите.

# 161
  • София
На моето хич не му се струваше проблем да пътува по час в посока, докато не дойде 7ми клас и не започна да издиша откъм време за уроци/домашни, спорт и сън (от бебе е поспалив доста, ставаше в 6ч без проблем, защото си лягаше в 21ч). Като започнахме да обсъждаме училища, гледайки къде има от желаните специалности, Ломоносов и Попов отпаднаха веднага заради местоположение.
Здравейте,
ако Ломоносов отпадне само по критерий местоположение, а за ТУЕС, Джон Атанасов и ПГ по Телекомуникации  не стигне балът за желаните специалности, къде се е класирал младежът?

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 13:40 от sofyia

# 162
  • София
На моето хич не му се струваше проблем да пътува по час в посока, докато не дойде 7ми клас и не започна да издиша откъм време за уроци/домашни, спорт и сън (от бебе е поспалив доста, ставаше в 6ч без проблем, защото си лягаше в 21ч). Като започнахме да обсъждаме училища, гледайки къде има от желаните специалности, Ломоносов и Попов отпаднаха веднага заради местоположение.
Здравейте,
ако Ломоносов отпадне само по критерий местоположение, а за ТУЕС, Джон Атанасов и ПГ по Телекомуникации  не стигне балът за желаните специалности, къде се ре класирал младежът?

Класира си се в Джон Атанасов още на първо класиране, когато разглеждахме училища изобщо не беше минал дори през пробно НВО, не сме се съобразявали с бал. От ТУЕС го отказа директорката на Панаира на професиите, тогава все още не знаехме резултати. След Джон Атанасов писахме 127мо предприемачество с ИЕ и обществени науки с ИЕ отново заради местоположението и отзивите за училището. За телекомуникациите също драмата беше с транспорта.

# 163
  • София
А директорката на ТУЕС защо ви е направила лошо впечатление?

# 164
С тези униформи се оливат. Ние отхвърлихме училищата с униформи, защото те са повече за приход на определени фирми, отколкото нещо за училището.

Замислих се сега до колко обучението в професионалните гимазии носи професия и адекватно обучение или е просто отбиване на номера. Предстои ни да разберем.
Това е много сложен въпрос. Според мен никъде. Някъде хич не научават, другаде нещо научават, но не е Уау.  Просто ако излезе на пазара на труда, завършил ПГ, по-лесно ги наемат на работа в конкретната специалност, където вече се научават.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 12:00 от Априлски душ

Общи условия

Активация на акаунт