Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 13

• 35 426
  • 303
  •   1
Отговори
# 165
  • София
А директорката на ТУЕС защо ви е направила лошо впечатление?

Дали му направи тя самата лошо впечатление не знам, но се държа доста високомерно, вероятно заради униформата от НГДЕК. Репликите "има много математика, надали ще се справиш" и "то при нас много се учи, не е за всеки" успяха да откажат състезателя по компютърна лингвистика на момента 🤭

Това на фона на младежите от Джон Атанасов, които бяха изключително дружелюбни и отговориха подробно на много въпроси + клуб по шах и по химия, наклониха везните 🙂

# 166
Joy
И на какво нормативно основание ще ги налагат тези глоби?
по-скоро нещо тип забележка ще е

# 167
  • Куциндрел
С тези униформи се оливат. Ние отхвърлихме училищата с униформи, защото те са повече за приход на определени фирми, отколкото нещо за училището.

Замислих се сега до колко обучението в професионалните гимазии носи професия и адекватно обучение или е просто отбиване на номера. Предстои ни да разберем.
Това е много сложен въпрос. Според мен никъде. Някъде хич не научават, другаде нещо научават, но не е Уау.  Просто ако излезе на пазара на труда, завършил ПГ, по-лесно ги наемат на работа в конкретната специалност, където вече се научават.
Дано поне да се запали по специалността, защото гледах, че такава има в ТУ-София, ТУ-Варна, Художествената и 3 университета в Европа.
Факт е вече, че със средно си за никъде вече. Всичко натам трябва или с курсове, или с продължаващо образование. Поне избор бол.

# 168
Ооо, в Ломоносов няма униформи, НО ! държат много на дрес кода. Никакви къси гащи (поне педя под коляното), дрехи с кръпки, странни прически, разголени дрехи за момичетата и т.н. Първата година върнаха сина ми да се преоблече заради едни дънки до коляното.

# 169
  • София
Jackobiana, браво на младежът! Много успехи и готина учебна среда му желая!
Mirena80, би ли споделила повече за Ломоносов? Отношение на учителите, ниво на децата? Чух, че у-щето имало много добра материална база, също и доста активности, проекти и т.н.

# 170
здравейте,
каква специалност е вашия син ?
Харесва ли му училището , учителите , допълнителните дейности ?

Ооо, в Ломоносов няма униформи, НО ! държат много на дрес кода. Никакви къси гащи (поне педя под коляното), дрехи с кръпки, странни прически, разголени дрехи за момичетата и т.н. Първата година върнаха сина ми да се преоблече заради едни дънки до коляното.

# 171
Не знам доколко ще съм ви полезна....Медицинска техника е, сега завърши 10-ти клас. Училището е добро - национална гимназия все пак. Има интересни специалности, които ги няма на друго място. Държи се на дисциплината, на облеклото, на точността (пишат закъснения и отсъствия и при 5 натрупани неизвинени май викат родителя в училище). Базата не знам как е, там не съм влизала - тя е в друга сграда под моста на Захарна фабрика. Главно момчешки класове са, в нашия има 2 момичета. Simple Smile Тази година им беше първият стаж - бяха 10 дни в Техническия университет, на моя му беше много интересно. От догодина са по фирми.....според специалността. Нашата и очната оптика (мисля) са с първи език немски, всички други - с английски. Моят дори в момента е на езиков лагер в Австрия. Догодина ще държат изпит за езикова диплома към Гьоте институт - т.е. ще завърши и с професия, и със сертификат по немски. Кинотехниката знам, че ходят на стаж в Киноцентъра в Бояна.....Общо взето добро училище с удобен транспорт и не на последно място - само първа смяна.

# 172
  • София
Мирена, безкрайно благодаря! А още от 8-ми клас ли тази специалност е в другата сграда?
И друго - немският от нулата ли го започват?

# 173
Аз доколкото разбрах в другата сграда ходят , когато им почнат практиките 10,11, 12 клас.
Немския от 0-та , както и английския в другите специалности пак ще го почнат от о-та.

[quote author=sofyia link=topic=1794076.msg49983464#msg49983464 date=1752846535]
Мирена, безкрайно благодаря! А още от 8-ми клас ли тази специалност е в другата сграда?
И друго - немският от нулата ли го започват?
[/quote]

# 174
  • София
А още от 8-ми клас ли тази специалност е в другата сграда?

В корпус Б2 (другата сграда) са кабинетите по специални предмети и киносалона, не че са разделени по специалности в различни сгради. Осмите класове нямат специални предмети и изцяло учат в Б1 на Кирил и Методий. Мисля, че в 9-ти клас вече имат часове там, като почнат техническите предмети. Вижте на сайта им графика за втория срок и ще се ориентирате - https://drive.google.com/file/d/1kHdU0fDQHwn-5cjQFku93LbHxzrKjTa … /view?usp=sharing

# 175
18 математика с информатика - дали и тези паралелки са предимно момичета? Чета, че традиционно в 18 са женски класове и започнах да се притеснявам...

# 176
  • Там, където мечтите се сбъдват
18 математика с информатика - дали и тези паралелки са предимно момичета? Чета, че традиционно в 18 са женски класове и започнах да се притеснявам...

Това е нова паралелка и няма как да се знае, зависи от баловете и желанията.

# 177
  • София
Аз пак да кажа.Дъшеря ми беше в 18-о .Паралелка френски /испански.Очаквяхме тотално женски клас Имаха 9 момчета.Драма няма.Нито в техния,нито я други класове

# 178
Да, големият ми син беше едно от тези девет момчета.
Никаква драма не е имало. Така или иначе нито едно момче или момиче не е приятел с всички момчета или всички момичета.Те пак си се движат в групички по интереси, по светоусещане, а не по полов признак.
Освен това общуват и с други момчета от випуска.

# 179
И нашата девойка беше в 18-то японската паралелка и имаха 8 момчета.

Общи условия

Активация на акаунт