Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 13

• 35 386
  • 303
  •   1
Отговори
# 225
Ние така миналото лято бяхме на Отворени врати на Дж. Атанасов. Едно много интелигентно и свестно момче, 10-11 клас ни разхождаше и ни показваше, че чак на мен ми се прииска да уча там. Много добро впечатление ни направи! И браво на родителите му, че са възпитали такъв хубав младеж!

# 226
Темата е за мнения за неелитни училища - въпроси и споделен опит за тези училища.
Не е за локални, профили, кандидатстване, класиране, принципни разсъждения, колебания и т. н. Това са теми, които се обсъждат в наборната тема.
Повече няма да обяснявам защо трия.

# 227
  • София
138мо е хубаво училище. Ломоносов също. Горе долу са на едно ниво.
Вижте и локацията към кое ще наклони везните. Успех.

# 228
Здравейте, може ли мнение за 132 СУ Ваня Войнова

# 229
  • София
Зависи какво търсите. Искате да учи все пак нещо детето, или просто да завърши средно. За второто е подходящо.

# 230
  • София
За Джон Атанасов съм писала. Квартала е добър, сградата е ремонтирана,  късно започват училище сутрин, не в 7.30ч което е голям бонус... ама може да се повтарям. Често минавам покрай училището. Основно момчета са, тук там по 1 девойка...

# 231
Зависи какво търсите. Искате да учи все пак нещо детето, или просто да завърши средно. За второто е подходящо.
Интересуваме средата

# 232
  • София
Интересуваме средата

Има доста деца, които са там само, за да завършат средно, например активни спортисти. Тези деца не ходят на училище, нищо не научават, но завършват. Толкова знам.

# 233
Интересуваме средата

Има доста деца, които са там само, за да завършат средно, например активни спортисти. Тези деца не ходят на училище, нищо не научават, но завършват. Толкова знам.
Благодаря

# 234
  • София
Аз се включвам с молба за отзив за 2 СУ. До 7 клас отзивите са хубави, но нямам впечатление за гимназията и ми е леко притеснено.

За 132 СУ знам от познат, че е просто за завършване на средно образование.

# 235
За Джон Атанасов съм писала. Квартала е добър, сградата е ремонтирана,  късно започват училище сутрин, не в 7.30ч което е голям бонус... ама може да се повтарям. Често минавам покрай училището. Основно момчета са, тук там по 1 девойка...
Кабо, по 2-3 (някъде и 4) имаше, ние като ходихме Grinning
Много приятни деца... но моето като каза, че не иска компютри и стана тя една Grinning

# 236
Аз се включвам с молба за отзив за 2 СУ. До 7 клас отзивите са хубави, но нямам впечатление за гимназията и ми е леко притеснено.

За 132 СУ знам от познат, че е просто за завършване на средно образование.
                За 2-ро СУ - не съм във възторг от обучението до 7 клас. Четирима от моите го завършиха и трима с кеф се разделиха с него. Четвъртият остана в гимназията и беше ужас у дома. Записа се само защото му обещахме да го прехвърлим в 32-ро със същия чуждоезиков профил. Програмите са еднакви. Да, ама след като се появи свободно място в 32-ро нашият категорично отказа да се премества. Харесва си учителите, класа и проблем до сега не сме имали / за разлика до 7 клас бол проблеми/. Ще бъде 12 клас. Единственото, което не харесахме, че не им разрешиха да си изберат профилите в 10 клас. Със заповед определиха кой клас какви профили ще има и вместо БЕЛ и история, се оказахме в история и география.
              За 132-ро - преди няколко години там наш приятел беше учител по АЕ. На ДЗИ 12 клас неговите класове имаха успах над 5.70. Това не става без учене. Сега не знам как е. Въпреки, че този, който иска да учи ще го направи във всяко у-ще, а този дето спестява ще се издъни и в най-елитното.

# 237
  • София
Дидиа, благодаря!

Моят син е приет там в хуманитарната паралелка. Аз съм със смесени чувства и се тормозя нещо,  но пък на детето много му хареса училището. Яд ме е, че се съгласих на желанието му да сложа 2-ро пред 7-мо, защото  влизаше в 7-мо,  но за съжаление остана под чертата. Не можа да се придвижи напред в желанията и така остана в 2 СУ.

# 238
Мецани, няма за какво да съжалявате. От 8 клас до сега не съм стъпвала в у-щето , защото е нямало конфликти и проблеми. Преди до 7 клас в същото училище магистрала бях направила до директорката и като чуеха, че идвам свят им се виеше. Четирима бяха нашите до 7 клас в това у-ще и постоянно имаше проблеми и с четиримата. По тази причина и най-малкият не искаше да учи там. Като видя, че учителите са други и няма допирни точки, с тези от прогимназията се успокои.

# 239
  • София
Благодаря още веднъж!
Нека започне новата учебна година и аз ще напиша отзив, който надявам се да бъде полезен и за други родители.

Общи условия

Активация на акаунт