Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 13

• 35 398
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
Дидиа, благодаря!

Моят син е приет там в хуманитарната паралелка. Аз съм със смесени чувства и се тормозя нещо,  но пък на детето много му хареса училището. Яд ме е, че се съгласих на желанието му да сложа 2-ро пред 7-мо, защото  влизаше в 7-мо,  но за съжаление остана под чертата. Не можа да се придвижи напред в желанията и така остана в 2 СУ.
Мецани, a не Ви ли е далеч 2-ро СУ? Доколкото разбрах от предишни ваши постове  живеете  в източните райони и децата ни са били в съседни класове. Дъщеря ми пътуваше до Дървеница всеки ден 2 години, зашото сменихме адреса и имам представа за какво става въпрос. В 7-ми клас и беше изключително тежко пътуването. Прибираше се в 15ч. всеки ден. Сега беше приета във 2-ро СУ, което ни е на 2 спирки с трамвая, но не пожела да я запиша там. На нея 7-мо и беше приоритет след Вазова и някои от паралелките на 127-мо, но за съжаление не и стигна бала .
Мнения за 2-ро СУ можете да прочетете в предната тема, защото бях питала и ми беше обяснено доста подробно.
Желая Ви успех! Може пък това да е вашето място.

# 241
  • София
Moonlight, и моят син пътуваше в последните 2 години до 55 СУ, тъй като се преместихме в друг квартал.  Не пожела да си смени училището, защото много си го харесваше, а и паралелката  се запази в цялост от 1 до 7 клас. От сегашното ни местоживеене 2 СУ се оказа много удобно като локация и затова той пожела да го изместим по-напред в желанията.
За малко сме се разминали с Вашето дете. И при нас първоначалната подредба беше 7 СУ.
Благодаря за пожеланията, успех и на Вашето дете. Ще се върна отново в темата за 2 СУ.

Дива, предполагам, сте прочела мнението ли за 55 СУ. Прекрасни 7 години там. Ако имаше паралелки с хуманитарен профил или чужди езици, бих оставила сина си там. Много от децата от нашия клас искаха да останат там, но за съжаление са само 2 паралелки след 7 клас и то с профил, нежелан от моя син.

# 242
  • София
Moonlight, и моят син пътуваше в последните 2 години до 55 СУ, тъй като се преместихме в друг квартал.  Не пожела да си смени училището, защото много си го харесваше, а и паралелката  се запази в цялост от 1 до 7 клас. От сегашното ни местоживеене 2 СУ се оказа много удобно като локация и затова той пожела да го изместим по-напред в желанията.
За малко сме се разминали с Вашето дете. И при нас първоначалната подредба беше 7 СУ.
Благодаря за пожеланията, успех и на Вашето дете. Ще се върна отново в темата за 2 СУ.

Дива, предполагам, сте прочела мнението ли за 55 СУ. Прекрасни 7 години там. Ако имаше паралелки с хуманитарен профил или чужди езици, бих оставила сина си там. Много от децата от нашия клас искаха да останат там, но за съжаление са само 2 паралелки след 7 клас и то с профил, нежелан от моя син.
Дааа, запомних го даже и благодарих за отзива за класната  на сина ми по биология. Той сега ще е  девети клас, вече изкара един срок там ( преместих го от друго училище) и е доволен.
Сега се боря с настоящия седмокласник, който е далеч от учението въобще и ще учи в кварталното до вкъщи - 131во, при малкото си братче, което ще е втори клас там.
За там не търся мнения, знам си му нивото... Simple Smile

# 243
  • гр.София
             За 132-ро - преди няколко години там наш приятел беше учител по АЕ. На ДЗИ 12 клас неговите класове имаха успах над 5.70. Това не става без учене.
Закачам се за това мнение само като повод.
Масово не се прави разлика между нивата на Матурата по АЕ.  Паралелката на дъщеря ми е със" скромния "5.43 успех, но на Б2. А много от училищата се похвалиха с успех почти 6 ,но без да се уточнява,че е Б1.
Така дори Немската изпреварва двете английски гимназии в София. И много подобни примери. 32- ро, 31- во също са държали Б2 повечето деца,но не могат да се похвалят с "отличния" успех на много други училища,където АЕ е втори -трети профил, а не първи.

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 09:08 от blanc

# 244
  • София
Повечето статистики в България сравняват кон с кокошка. Ако реално ти трябва оценка от ДЗИ по АЕ без значение кое ниво, все тая колко знаеш... А и да се похвалиш, че детето ти има над 5.5 на ДЗИ си е твое право, родата надали пита Б1 или Б2...

# 245
  • София
Точно така, също така не може да се сравнява матурата по БЕЛ и матурата по език да се казва ето знаят английски по-добре от български, нивата а, б оценяват владеенето на чужд език, матурата по БЕЛ е върху език и литература, тестовете по английски имат ли част по английска литература?

# 246
И в сайта на руо сложили паралелките по бал, сложили НПМГ след 51-во.

# 247
  • Там, където мечтите се сбъдват
             За 132-ро - преди няколко години там наш приятел беше учител по АЕ. На ДЗИ 12 клас неговите класове имаха успах над 5.70. Това не става без учене.
Закачам се за това мнение.
Масово не се прави разлика между нивата на Матурата по АЕ.  Паралелката на дъщеря ми е със" скромния "5.43 успех, но на Б2. А много от училищата се похвалиха с успех почти 6 ,но без да се уточнява,че е Б1.
Така дори Немската изпреварва двете английски гимназии в София. И много подобни примери. 32- ро, 31- во също са държали Б2 повечето деца,но не могат да се похвалят с "отличния" успех на много други училища,където АЕ е втори -трети профил, а не първи.

За мен е странно как може да има разлика в нивата на езици, без значение кой профил по ред са, дали 1, 2, 3 или 4. Безумна е тази рамка за езиците, но тя отваря вратичка към това да намаляват езиците като профилиращи предмети за сметка на други.

# 248
Не може да няма нива на езика според профила му (тоест часовете му). Едно е да го учиш 8 часа седмично, друго 3-4. И без това само препускат и не могат да си вземат качествено материала, особено като първи език. Какво остава за втори.

# 249
Естествено, че трябва да се измерва според нивото, учено в училище. Така или иначе и на ПП се отчитат достатъчно високи резултати по английски.

# 250
  • Там, където мечтите се сбъдват
Не може да няма нива на езика според профила му (тоест часовете му). Едно е да го учиш 8 часа седмично, друго 3-4. И без това само препускат и не могат да си вземат качествено материала, особено като първи език. Какво остава за втори.
Това не се прилага примерно за математика и информатика, нали, или за които да е било други профилиращи предмета, там няма разлика в часовете. За случаите с чуждите езици ще се окаже прав министърът, че не е нужно да се губятт години в постигане на ниско ниво на езика, визирам втория език, по-добре тези години да се вложат в изучаване на друг предмет.

# 251
Може ли за отзиви за 1 СУ?

# 252
Както вече съм писала в темата, дъщеря ми завърши 8 клас тази година в 1 СУ, Природни науки/ИЕ/АЕ. Доволни сме до момента. Тя се чувства добре, харесва си съучениците и учителите. Много високо ниво на преподаване на ИЕ.
Сега в 9 клас ще видим как ще с всички разказвателни.. Ако нещо по-конкретно Ви интересува, питайте!
Може ли за отзиви за 1 СУ?

# 253
Много благодаря за информацията. Като че ли в момента най-много се вълнуваме от съотношението момчета/момичета. Синът ми ще бъде в паралелка Обществени науки, с ИЕ и АЕ и се притеснява колко ли събратя ще има при него.

# 254
В класа на дъщеря ми има 6 момчета. Доколкото знам има и паралелки във випуска с повече
quote author=marselas link=topic=1794076.msg50011057#msg50011057 date=1753452063]
Много благодаря за информацията. Като че ли в момента най-много се вълнуваме от съотношението момчета/момичета. Синът ми ще бъде в паралелка Обществени науки, с ИЕ и АЕ и се притеснява колко ли събратя ще има при него.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт