Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 405 726
  • 13 981
  •   49
Отговори
# 13 920
Великото  джензи поколение дори не знае за Данс УтМе протеста. Няма за какво повече за спорим, как са ги изкарали на площада и как разчитат на лесната им манипулируемост чрез социални мрежи.  А да назоваваш мафия, корупция, съдебна система е популизъм без конкретика!
Те ( z поколението двигателя на протеста) не гледат ТВ - там няма политически дебати, те гледат YouTube- там е избирателно съдържанието - който има итерес (селективно), тик- ток 15 сек - чул не дочул/ разбрал не доразбрал.  Използвани ли са?
Защо санкциониран по магнитски е депутат ( кой и как го е допуснал), защо има охрана като на американски президент - обяснето им го, едва ли е заради килограмете.

За Данс УтМе протест и аз не бях чувала до сега. 2013 протестирахме, но протеста бяхме нарекли ДАНС WithMe, заради избора на Пеевски за шеф на ДАНС. Но както и да е.
Казваш изкарали младото поколение. И как успяха да "изкарат" толкова народ? Според мен сами пожелаха да протестират.
* " А да назоваваш мафия, корупция, съдебна система е популизъм без конкретика!"

Ако знаеш колко конкретика има само в тази тема... Всяка страница е изпълнена с конкретика. Лично аз  по темата правосъдие, доста конкретика съм написала, както и личното ми мнение. Вчера пак коментирах смехотворни текстове в проект за наредба, с аргументи.
Стигам до извода, че ти знаеш много по-малко от джен зи.
Колкото до техните знания, снощи пуснах предаването на В. Дремджиев, където първият гост беше 17 годишен младеж с много точна информация и поглед към това, защо протестират младите. Момчето каза и как се информират, от къде, как се организират. Нищо общо с "изкарване". След него, доцент по политология го оцени много високо.
Нещо не ти се получават опитите  за манипулация.

Специално за теб отново:

⏮ 9.12.2025 - #ДЕНЯТ: Емилия Занкина, Георги Ганев, Николай Илиев

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 01:07 от Diorela

# 13 921
Диорела - точно в десетката , ама питай ги на плащада кой е Веселин Дремжиев и гледали ли са това интервю. 5-10% са мислещите и критична маса.
Къде е границата на политичиска сатира и дехуманизациа?

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 01:18 от mauigirl

# 13 922
Може би е добре да спреш с поклаждането на спорове. Младите нямат нужда техен връстник да им обяснява къде да се информират, за да го гледат това. То е насочено към други възрастови групи, за да ги разберем. По-добре ти го изгледай, за да спреш с нелепиците. Че като чета, имам чувството, че си чула разни сложни думички, които се опитваш да използваш, но...
Да не се опитваш да кажеш, че джен зи дехуманизират Пеевски? Точно обратното е.

# 13 923
  • София
    Поредното много добро предаване на Веселин Дремджиев. Младите въобще не включват дясна партия като опция да влезе в НС при едни нови избори. То и как да включат, като десницата направо спи зимен сън.
    Мислят, че предходните поколения не са имали енергия. Но те не знаят за енергията след 10 ноември 1989г., когато масово искахме да падне комунизма. И енергия имаше, и болшинство на СДС в НС и въпреки това, някак тихо и плавно успяха да ни излъжат и мафията завже властта.
    Дано това младо поколение излезе по-умно и борбено и да освободи България!

⏮ 9.12.2025 - #ДЕНЯТ: Емилия Занкина, Георги Ганев, Николай Илиев

Скрит текст:

Кой ще влезе?
    Никога няма да забравя какво каза в интервю Осман Октай още преди години (перифразирам): "При всеки протест Службите произвеждат месия, за да могат да отклонят енергията за промяна в желана от тях посока, която контролират." Всичко, което се е случило досега доказва това - царчето, боеко, инт. Момчето е техният венец и еманация на наглостта им. Никога, дори по соца, службите не са били толкова силни във властта. Следващият "месия", който са подготвили, вече е ясен - пРезидентът. И какво?
    Изобщо не съм оптимист и по-лошото е, че не мога е да кажа какво може и трябва да се направи, освен да се излезе и масово да се гласува, като това не гарантира нищо.[/list]
    да. Сега ни пробутват  Радев за месия, но протестът не го припознава за такъв.

Съмнявам се да знаете мнението на всеки там. Избягвайте да говорите от името на останалите - не само в този случай!

# 13 924
    Пак есклации на агитките.

Цитат
    Групи от хора, събрали се на Орлов мост, тръгнаха към централата на "ДПС - Ново начало" към 22:30 и към 22:45 стигнаха до сградата на ул. "Врабча". До Факултета по журналистика, който се намира в близост до централата, има разположен кордон от полицаи. Обърнаха и контейнери с боклук. А малко по-късно ги запалиха и ги бутаха към кордона. Част от събралите се пред сградата спираха запалените контейнери и им казваха да не ги палят. 

Голяма част от хората са облечени изцяло в черно и носят маски. Докато вървяха, те скандираха и хвърляха бомбички. Крещяха към снимащите ги минуващи - "Или прибирате телефоните си или ги чупим!"

По-рано Орлов мост, бул. „Цариградско шосе“ и кръстовището при Софийския университет "Св. Климент Охридски" бяха блокирани.

След като протестът в "Триъгълника на властта" приключи, протестиращи се изтеглят в различни посоки. Кръстовището при Софийския университет е блокирано, пропускат се колите на градския транспорт. На Орлов мост движението също е спряно, като не се движи и градският транспорт.

# 13 925
    Пак обичайните изпълнения на терористите от подмяната.. Така се пръкнаха преди 5 години, повтарят и сега същите номера.. Свърши им кеша, пак искат властта и си повтарят обичайните глупости и опорки.. и тези жалки хора им се връзват без изобщо да мислят защо и срещу какво 'протестират'.. нормално поведение за 'джей зи' поколение.

# 13 926
    За гербериата всяка обида за външния вид на пеевски би трябвало да ви радва безкрайно и да ви изпълва с гордост за лидера ви.

Вие въведохте умен и красив като тежка обида.

# 13 927
    Отново са опитвали да заглушават сигнала на мобилните на протеста в София. След проверка на технически екипи е установено излъчване от фалшиви сим карти, които претоварват мобилните клетки около Ларгото и ги изключват. Сигналът е дошъл от един от мобилните оператори, които са поставили допълнителни клетки на площада и са били шокирани, след като са пуснали свои тестове.

⏮ 10.12.2025 - #ДЕНЯТ: Христина Любенова, Павел Начев, Иван Терзиев, Веселин Методиев

Тази вечер в София е имало между 120 000 и 150 000 души на протеста!!!

https://clubz.bg/168853
    Цитат
    Протестът тази вечер в столицата е една от трите най-масови граждански демонстрации в най-новата българска история, съизмерим по мащаб с най-силните дни на януарските събития от 1997 г.

Според анализ на площта и гъстотата на хората, основан на въздушните снимки от Ларгото и прилежащите пространства, броят на присъстващите е бил между 120 000 и 150 000 души. Това поставя днешното събитие в категория, запазена за наистина исторически мобилизации, каквито страната ни вижда изключително рядко.

Как се изчислява броят на участниците
    Оценката се прави с помощта на изкуствения интелект по класическия метод за преброяване на масови събития, използван в урбанистиката и журналистиката („Jacobs method“), който комбинира площ на заетото пространство и гъстота на протестиращите (хора на квадратен метър).

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 03:02 от Diorela

# 13 928
    Не знам, не знам. Искам да приличаме на Германия, но с тук са Балканите. Не виждам как каквото и да е правителство да промени съд, прокуратура, администрация. Все пак принадлежат към различни типове власт. А и не съм сигурна че Радев е бита карта. Извън София има доста фенове. Мисля, че ще се изненадаме от резултатите на изборите.

# 13 929
    • софия
    Съгласна съм. В провинцията пРезидентът е напет генерал със зелени чорапи. Ще влезе в 2-3 парламента в зависимост през колко време са изборите. слави влезе, та той няма. Само започвам да я мисля неговата деса къде ще я нареди.

# 13 930
    Деса ще получи хотел с 2 палми отпред.

Бойко ще сдаде власт когато проекта на Радев е готов за активиране.
    За да сменят една кукла с друга.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 05:42 от Фрау К

# 13 931
    • софия
    И преди да са изпуснали положението, че може да се появи някой неодготвен и извън кръга.
    Няма да се учудя да е по време на новогодишното каране в 12 ч. боеко ще изтегли първите 5 евро и радев може да застъпи.

# 13 932
    има спонтанен неорганизиран протест!

Е, неорганизиран няма начин да стане. Simple SmileИма си правила. Simple Smile Не може без да са внесли искане и без да са получили разрешение с дата, място и час.Simple Smile В противен случай ще е нарушение на обществения ред. Simple Smile
    Напротив, не е бил предварително заявен. https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/1025633-grazhdani-se-sabraha … na-pravitelstvoto
    Сигурно и самите протестиращи са били изненадани от собствената си смелост да изразят такава еретична позиция.

# 13 933
    С уговорката, че ще се върна да чета, ако сте го обсъдили
    Мен в момента малко повече ме вълнува дали ще приемат бюджета преди да хвърлят оставката. Щото тоя сценарий ги устройва всички

# 13 934
    Пак обичайните изпълнения на терористите от подмяната.. Така се пръкнаха преди 5 години, повтарят и сега същите номера.. Свърши им кеша, пак искат властта и си повтарят обичайните глупости и опорки.. и тези жалки хора им се връзват без изобщо да мислят защо и срещу какво 'протестират'.. нормално поведение за 'джей зи' поколение.
    Имате грешна представа за настроенията по площадите. На миналия протест кметът на Варна беше освиркан, на вчерашния протест - Атанасов беше освиркан и то сериозно. Мирчев също е на границата, единствено Асен предизвиква някакви симпатии, но изобщо не се вижда голяма подкрепа за тях. Те просто отговарят за организацията и логистиката и точат лиги разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт