Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 416 171
  • 14 528
  •   12
Отговори
# 14 340
Т.е. не са виновни самозабравилите се управляващи? С наглостта си, с опита да пробутат крадливия бюджет и да ни одерат здраво, с мръшляците, с 26 декундната си комисия, с нахалството да сменят определен час на бюджетна комисия, с вземането на микрофони, със салама за хората, с обидите към младите лекари, с охранването на репресивния апарат и ВСС, с опита за кражба на тотото, с опита за кражба на Лукойл, със захранването на касичките им през ББР, с ареста на кметовете, с опраскването на изборите? Мога още.
Май някои наистина си им харесва да ги крадат.

# 14 341
А някои не ги и крадат даже, ама смятат, чв могат да дойдат да ни обяснят, как нищо не разбираме и не знаем.

# 14 342
Diana Borisova пише "Не бързайте да погребвате Герб! Не съм била никога партиен член, но за мен Герб е кауза, а не сбирщина от интереси.Няма да се поклатят нито те, нито ние, които ги подкрепяме!"

Много знаЙти вий.

# 14 343
  • Deutschland/HE
Фенрис, а какво ще кажеш за ББ и това, че построи тръбопровод за руснаците, ние от него нищо не получаваме, а дадохме 3млрд? Сега се чуди как да се извъртят и да се подложат на Тръмп и Путин, да премахнат санкциите по Магнитски на Пеевски и Горанов?

Да, една част от протестиращите си мислеха, че като падне правителството и няма да влезе еврото, но те са нищожна част.

# 14 344
А аз се зачудих, кой е путиновата пешка според Fenris.

# 14 345
Сега прегледах домовата книга. Има само 2 имена, които не се свързват с управляващата коалиция - зам. омбудсмана Мария Филипова и зам. председателя на сметната палата Маргарита Николова.Управителя на БНБ също, но той е отказвал да става служебен МП. Това от ChatGPT го намерих - не знам колко е вярно. Та все пак има кой да назначи Радев, ако не иска да е човек на правителството в оставка. Стига те да се съгласят.

п.п. Много се надявам следващото редовно правителство да оправи конституцията, като си тръгне Радев и да се върне стария вариант за съставяне на СП, без домовата книга.

# 14 346
На мен днес ми обясниха, че еврото няма да влезе - гаранция и със сигурност Simple Smile

# 14 347
А какво стана с Андрей Гюров? Той опция ли е за служебен МП или не?

# 14 348
Него съдят ли го още, че не съм сигурна сега дали не четих, че е прекратено.

# 14 349
А какво стана с Андрей Гюров? Той опция ли е за служебен МП или не?

В момента 3-ият подуправител на БНБ (Андрей Гюров) не присъства в списъка, тъй като е в съдебна процедура и не изпълнява функцията си в БНБ.
dnes.dir.bg

# 14 350
В Европейския съд е делото, но отдавна четох

# 14 351
Без герб държавата ще се развива по-добре и ще се диша по-леко! Но дотогава трябва да се извърви трънлив път, осеян с много капани. Борисов, Пеевски и Трифонов са в съюз,  сглобка, завера - вече неразбиваема. Основната им цел е да дискредитират по всякакъв начин ППДБ, ама наистина с позволени и непозволени средства. Дори да си представим, че ППДБ спечелят изборите, то победата трябва да е пълна, 121 депутати. Тогава е възможно да направят и нов ВСС, и нов прокурор и вс. останало. Да, но ако нямат 121? С кого? С ББ - той няма да има нищо против, ще го изперат отново, и ще тържествува, и с право! Тоест, трябва им на ППДБ много ум, разум, здрави нерви и... какво ли още не!

# 14 352
  • Другата България
Скрит текст:
Фенрис, а какво ще кажеш за ББ и това, че построи тръбопровод за руснаците, ние от него нищо не получаваме, а дадохме 3млрд? Сега се чуди как да се извъртят и да се подложат на Тръмп и Путин, да премахнат санкциите по Магнитски на Пеевски и Горанов?

Да, една част от протестиращите си мислеха, че като падне правителството и няма да влезе еврото, но те са нищожна част.
Ето тук не съм съгласна.
И преди писах, и то неведнъж - това, по-скоро за това
Т.е. не са виновни самозабравилите се управляващи? С наглостта си, с опита да пробутат крадливия бюджет и да ни одерат здраво, с мръшляците, с 26 декундната си комисия, с нахалството да сменят определен час на бюджетна комисия, с вземането на микрофони, със салама за хората, с обидите към младите лекари, с охранването на репресивния апарат и ВСС, с опита за кражба на тотото, с опита за кражба на Лукойл, със захранването на касичките им през ББР, с ареста на кметовете, с опраскването на изборите? Мога още.
Май някои наистина си им харесва да ги крадат.
протестират в София, Варна, Пловдив, Бургас и още градове, нека го кажем големи, или централни, или част от тях, или....разбираш ме.
При нас на северозапад, а и не само тук /в по-дълбоката провинция/, масово /без да преувеличавам/ протестът беше против еврото. Аз толкова хора на протест не съм виждала, а смея да кажа, че не съм от най-младите. Най-дълго шествието се задържа пред офиса на ГЕРБ, дори не на НН, именно на ГЕРБ. Защото те са виновни за еврото, а хората просто не го искат. Затова протестират, и част от тях вярват, че СЕГА ако падне правителството, може да ни “се размине“ . Еврото. И вярвам, че това не е било само у нас, а и “по света“. Затова и казах, че не беше момента за оставка, сега, точно сега. Защото служебното правителство ще е на Пеевски, отново, а знаеш какво означава това.
Другото, което е - хората припознават Радев в спасителя. Като спасителя. Което също знаеш какво означава.
Абе, не съм оптимист.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 22:34 от Merri_An

# 14 353
Мери, не споря, но други плакати видяхме по вашия край. С ония двамата.

# 14 354
  • Другата България
Blush Факт.
Има кой да ги раздава.
С две думи - всеки, или почти всеки протестиращ /вероятно не само при нас/ беше излязъл на протест с лични мотиви, много различни от тези на този до него например. Или пък сходни, зависи от гледната точка.
А не виждам коя партия в момента може да отговори на тези очаквания - много, и разнородни.
Затова всичката тази енергия /според мен/ ще отиде при Радев.
Единственият печеливш.

Общи условия

Активация на акаунт