Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 416 051
  • 14 528
  •   14
Отговори
# 14 505
Е, все пак Възраждане се бориха рамо до рамо  с ППДБ срещу ББ и ДП. Няма как ББ и ДП да са най-големите копейки.

Когато Възраждане се бориха рамо до рамо с ББ и ДП и свалиха кабинета Петков, пак така ли се тръшкаше?

# 14 506
И откъде е тази информация, че ББ пратил Костя пред БНБ?

На протестите имаше много симпатизанти на Възраждане. Много хора отидоха, защото смятаха, че така ще спрат еврото.

# 14 507
от там, от където е твоята, че Путин плаща на ППДБ. Бб влачи чувалите от магистралите. От там.

# 14 508
Не знам какво става, Sonata. Много голяма част от хората с които комуникирам, смятат, че правителството е излъгало за всичко с това евро. От инфлация, която е манипулирана в доклади, цени, до референдум. Защо като са били толкова убедени, че хората са искали евро, не са го направили тоя референдум, че да се види съкрушителната победа на еврожелаещите? Да се легитимира, ми ни го налагат така... Защо сега, защо точно тая година трябвало? Защо толкова бързо искаха да стане?  Защо не като се доближим максимално до доходите на страните-членки, които са подобни на нас? Каква кампания имаше? Много неща, твърде много неща са оставили съмнения. И общувам с доста хора, както покрай работа, така и извън. И голям процент казват - "лъжат бе, лъжат ни за всичко, то се вижда, не им вярваме" Разнородни възрасти и професии. И то за референдума не е дали въпросът е бил неприемлив или както му казват там, а че хората са искали да се произнесат, защото това е твърде важно нещо, това е валута все пак. Самата идея, че суверенът трябва да бъде питан е проблем за тия хора. Аз не мога да казвам могло ли е, трябвало ли е, и още много други неща, просто слушам и се опитвам да се аргументирам с някакви неща, но и аз не съм сигурен в нищо. А дали са били на протести за този референдум тези хора, след като смятат, че са ги излъгали, не се знае. Да не навлизам пак в тази тема. Ще разберем много скоро за еврото.

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 00:14 от Фрагтрек

# 14 509
  • София
В Габрово вчера протестиращите са се отцепили и са си скандирали отделно от активистите на ППДБ.
Така че - не става да яхнат протеста на хората. Не минава, съжалявам! 😂😂😂😎
https://www.facebook.com/share/v/1GaND3rWH2/?mibextid=wwXIfr

Чукча писател, не читател.
За себе си ли говориш? 😂😂😂

# 14 510
Скрит текст:
Скрит текст:
Защо Борисов се критикува и че правителството не подава оставка, и че е подало?
Не беше ли това, което хората искате?

защото му е малко. Защото знаем какво преставлява. Защото знаем, как все в мизерията ни държи. Справка - бюджета на теменужка.

Значи каквото и да направи, все е лош. Damn if you, damn if you don't, не знам на български има ли еквивалент.
Нали разбираш, че това е несериозно?
не. Ти не разбираш. ББ е злото на тая държава и снощи хората му го казаха. Прочетох, че си в чужбина.... информирай се повече.

Кое точно не разбирам? Попитах как може да е лош и виновен и когато правителството подава оставка, и когато не подава? Какъв е правилния му избор тогава, за да сте доволни?
най - добронамерено написах да се информираш. Иначе, може и у вас да го вземеш, че на нас ни писна от тоя. Ще съм доволна. И снощи му го казахме. Дълго ще му държи влага.

Попитах за изясняване на този парадокс, но ме пращаш да се информирам. Тоест ти нямаш отговора и да търся отговора другаде ли? И аз съвсем добронамерено питам как някой е лош и когато прави, както не ви харесва, и когато прави така, както ви харесва. Знам, че е бил кмет на София и министър-председател, но не е било по моето време и нямам мнение за него дали е хубав или лош. Съвсем неутрален ми е. Разбрах, че ви е омразен и враг номер едно на народа, но как е възможно да не одобрявате и когато прави това, което искате, и това, което не искате? Логиката сочи, че когато някой прави това, което искате, би трябвало да одобрявате действието, защото е това, което искате. А вие се оплаквате и тогава? Или омразата е толкова дълбоко вкоренена, че логиката се е изпарила напълно? Но разбрах, че ти нямаш отговор на въпроса ми. Може би някой друг в темата има решението на парадокса.

Петров, интересно, че не пееш в общия хор. Хайде, аз в чужбина съм набедена, че нищо не разбирам, но теб няма как да те набедят в същото. Според теб защо така внезапно правителството подаде оставка? Нали се говореше да остане, докато се въведе еврото и мине преходния период? Или пак Бойко Борисов е виновен? Явно е набеден човека за винаги лош.

# 14 511
Е аз казах защо според мен беше оставката. Тръмп и Путин ни разпределят към руската сфера и това е стъпка в тази посока. Остава да видим доколко ЕС иска да ни задържи и дали ще направи нещо по въпроса. По-скоро не, мисля си. Ако имаше активни действия от целокупното население, може би. Но при този масов евроскептицизъм и путинизъм, не виждам големи шансове.

И все пак винаги има вариант за шестица от тотото. Какво изглежда, ЕЗ е неизбежна, докато не напуснем ЕС. Лошото е, че сега никой не носи отговорност за първите месеци и не се съмнявам, че путинистките сили ще направят всичко възможно тези месеци да минат зле и съответно евроскептичните настроения и хаосът да се засилят.

# 14 512
Пак ще пусна този разговор от преди няколко дни. Себахтин Исмаил, собственика на Арда тур,  дава много точен ключ как да се ликвидира ДПС. Всички партии трябва да го чуят и да вникнат в думите му.

Себахтин Исмаил: ще избие огромна натрупана омраза на българските турци към феодалите на Пеевски.

# 14 513
  • София
Е, все пак Възраждане се бориха рамо до рамо  с ППДБ срещу ББ и ДП. Няма как ББ и ДП да са най-големите копейки.

Хайде сега, "нали се разбрахме".

# 14 514
Скрит текст:
Скрит текст:
Защо Борисов се критикува и че правителството не подава оставка, и че е подало?
Не беше ли това, което хората искате?

защото му е малко. Защото знаем какво преставлява. Защото знаем, как все в мизерията ни държи. Справка - бюджета на теменужка.

Значи каквото и да направи, все е лош. Damn if you, damn if you don't, не знам на български има ли еквивалент.
Нали разбираш, че това е несериозно?
не. Ти не разбираш. ББ е злото на тая държава и снощи хората му го казаха. Прочетох, че си в чужбина.... информирай се повече.

Кое точно не разбирам? Попитах как може да е лош и виновен и когато правителството подава оставка, и когато не подава? Какъв е правилния му избор тогава, за да сте доволни?
най - добронамерено написах да се информираш. Иначе, може и у вас да го вземеш, че на нас ни писна от тоя. Ще съм доволна. И снощи му го казахме. Дълго ще му държи влага.

Попитах за изясняване на този парадокс, но ме пращаш да се информирам. Тоест ти нямаш отговора и да търся отговора другаде ли? И аз съвсем добронамерено питам как някой е лош и когато прави, както не ви харесва, и когато прави така, както ви харесва. Знам, че е бил кмет на София и министър-председател, но не е било по моето време и нямам мнение за него дали е хубав или лош. Съвсем неутрален ми е. Разбрах, че ви е омразен и враг номер едно на народа, но как е възможно да не одобрявате и когато прави това, което искате, и това, което не искате? Логиката сочи, че когато някой прави това, което искате, би трябвало да одобрявате действието, защото е това, което искате. А вие се оплаквате и тогава? Или омразата е толкова дълбоко вкоренена, че логиката се е изпарила напълно? Но разбрах, че ти нямаш отговор на въпроса ми. Може би някой друг в темата има решението на парадокса.

Петров, интересно, че не пееш в общия хор. Хайде, аз в чужбина съм набедена, че нищо не разбирам, но теб няма как да те набедят в същото. Според теб защо така внезапно правителството подаде оставка? Нали се говореше да остане, докато се въведе еврото и мине преходния период? Или пак Бойко Борисов е виновен? Явно е набеден човека за винаги лош.
ами явно не си си направила труд, да се информираш. Господинът има дълга политическа кариера. Толкова е набеден, че снощи беше окъпан във всенародна любов. Една пешеходна пътека не може да пресече пеша, снайперисти му пазят къщата в Банкя.

# 14 515
  • София
Не само че не окапват, ами се увеличават все повече.

Е, да. ГЕРБ-НН врътнаха палачинката и се присъединиха в отбора им. Ама им бутнахме руското кабинетче. Sunglasses

# 14 516
  • Пловдив
Това пък как супер минава. Grinning

# 14 517
Цитат
Е, да бе, данъкоплатците сме се съсипали от данъци в БГ. Против ГЕРБ съм, категорично, за всичките тези години ни закопаха много под дъното. Но - много съм любопитна как и кога някое друго правителство ще предприеме подобни непопулярни мерки за увеличаване на данъци и осигуровки. Докога здравните ни осигуровки ще са толкова ниски и докога ще са солидарни? Докога неосигурените здравно ще получават същите здравни услуги безплатно, като нас осигурените? Кога ще вдигнат двойно и тройно и четворно акциза на цигарите? Кога ще забранят напълно рекламите на алкохол и цигари по всички видове канали и медии?
Всички са демагози, сега говорят едно преди избори, а после се оправдават с предишните правителства.

Не е вярно, че неосигурените получават същите здравни услуги. Помагал съм на бездомни, неосигурени хора. Никакъв достъп нямат до здравеопазване, ако не си платят. Ако очаквате, че и от спешното отделение в Пирогов, трябва да не се приемат здравно неосигурени пациенти, при спешни случаи, за да е напълно защитен икономическият интерес на средната класа, все пак сме социална държава по конституция в 21 век. Част от цивилизацията и обществото, е преразпределението на обществените блага и услуги, от имащите към нямащите. Не съм съгласен и с евтиният популизъм. При най пушещата нация в Европа, и едновременно с това най болната и най умиращата, най вредното е да направиш цигарите недостъпни. Пушачите това няма да ги спре, ще минат на тютюн който ще свиват с листчета. Ще минат и на без филтър, още повече ще се пристрастят, а държавата ще загуби пари от акцизи, вместо да спечели. Т.е. ще получаш по болна държава, и осакатен бюджет от акцизи.

Същата работа и с данъците. Не съм против да се премахне плоският данък, но всякакви увеличения на данъци, т.е. пари, които ще излизат от моя джоб съм съгласен да се правят, едва когато се съкрати държавната администрация с минимум 20 процента. Защото не съм съгласен в 21 век, за всяко документче, да трябва да си губя времето да ходя до някаква институция, за да може да има причина, един куп хора да получават заплати от моя джоб, за ненужна работа в 21 век, вместо държавата да ги подтикне, да се преквалифицират и да запълнят настоящите нужди на работният пазар. Които в момента се запълват от чужденци, защото е сбъркана политиката на държавата. А бюджета е същността на политиката на всяка държава. Също така и никакво увеличение на данъците не съм съгласен да има, докато сме държавата с най много полицаи на глава от населението в цяла Европа. За да се занимават да преследват, тормозят и спират колоездачи по улиците, с измислени глоби за липса  на светлоотразителни жилетки извън населените места на територията на София. Вместо да стимулираме хората да превърнат града в чист, тих, здравословен и да слязат от колите, полицията преследва колоездачите из София. На мен ми искаха да почерпя след като ме преследваха по улиците с буркан, понеже съм бил без светлоотразителна жилетка, въпреки че съм на територията на София.

Цитат
Щом еврото е проблем за Копейките, явно наистина е важно. Иначе ние сме с евро от 1997, за мен драмата около еврото е чиста пропаганда. Руска.

С Еврото проблема не е, тоя от който всички се притесняват, че ще скочат цените. А че като влезем ставаме солидарни с тежко задлъжняли държави като Италия. Техните държавни облигации са с много висока доходност, но никой не ги купува, освен ЕЦБ, защото са фалирала държава. Но не изглеждат като такава, защото са в Европа. С влизането в Еврото ние поемаме техният дълг и почваме да го изплащаме, солидарно. И въпреки това аз съм за. В генерален план, политиката е като живота. Когато се обвържеш с някого, в случая с Европа, приемаш всички позитиви и негативи от тази връзка. Защото позитивите са повече. То е както в живота. Ти си с някого, защото харесваш повече положителните му качества, отколкото тези които те дразнят. За да стане България част от Европа, пълноценно и напълно, и необратимо, без влизането в Еврозоната, няма как да стане. Между другото италианската ситуация показва и ползата от Еврото. Външният контрол, защото ЕЦБ ги изкупува, за да вдигне на крака Италия в последните години, но срещу изисквания за определени политики, бюджетни съкращения, административни реформи и намаляване на дефицита. Ако Италия не бяха в еврозоната щяха да имат тежки бюджетни проблеми. Но понеже са част от едно семейство, от което и ние ще станем част, има кой да бръкне и да им даде пари.   

А иначе за България се надявам, след нова Година, на един силен Радев, който да стъпи на партийният терен. Политическа нормализация ще има, при две силни крила, ляво и дясно. А не силен център (Борисов е Пеевски). Лошото е че дори и тогава, няма да бъдат извадени от играта, защото силен Радев и ППДБ, означава че Борисов ще е златен пръст. Но появата на Радев, ще намали пропорционално тежеста и на Герб и на Пеевски. Защото ще привлече негласуващи. ППДБ ще вдигнат като абсолютна бройка гласовете догодина. Управлението на Борисов и Пеевски и протестите които предизвикаха, ги съживиха, и обърнаха тренда, вече отново растат.

# 14 518
от там, от където е твоята, че Путин плаща на ППДБ. Бб влачи чувалите от магистралите. От там.
Това някакъв загадъчен Джен-Зи аргумент ли е, защото не виждам да отговаря на въпроса ми 😄

Прав беше ББ, че благодари на Господ, че не му е сбъднал мечтите, дето ги е имал на 17-18 години (единствено да кара Волга). Та и нашите млади така: мечтаят нещо, няма лошо, ама някои мечти по-добре да не се изпълняват. Особено когато са във формат "да бутнем сега всичко, пък после ще видим".

Нищо му нямаше на управлението на Желязков, напротив. Забатачени неща започнаха да се отбатачват, включително парите по Плана за възстановяване. Постигнаха договореност по бюджета със синдикатите и работодателите. Даже за управител на Лукойл сложиха човек на Асен Василев. Нещата си вървяха съвсем нормално.

Трендът на ПП се обърна, защото са в опозиция, не отговарят за нищо и само критикуват. Нормално явление. Рейтингът на управляващите винаги пада.

Да си мечтае човек за силен Радев е все едно да си мечтае за руски танкове. Супер мечта.

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 00:35 от Petrof

# 14 519
  • София
Цитат

С Еврото проблема не е, тоя от който всички се притесняват, че ще скочат цените. А че като влезем ставаме солидарни с тежко задлъжняли държави като Италия.

бай Жоро, дето цял живот е на тефтер в местната бакалия, ще дава пари на Италия да си погасява дълговете. Trollface

Общи условия

Активация на акаунт