Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 168 267
  • 5 661
  •   10
Отговори
# 5 625
  • Разпиляна във въображението
Не е ли момента сега Опозицията да прокара нещо, след като управляващите ги няма? Не знам. Загубвам интерес към случващото се.

# 5 626
  • София
А защо трябва от опозицията да се очаква да създава кворум на управляващите?
Какво означава да създава кворум? Очаквам всички, абсолютно всички, да са на работните си места и да работят. Затова сме ги избрали и затова са там. Не да се лигавят и да минава денят в шеги и закачки и похапване в стола, накрая и заплата ще вземат. Да си тръгваме и ние от работните места тогава?

# 5 627
Помните ли Десислава Атанасова? Е, тя обяснява за кворума:
„Кворумът е основен ангажимент на управляващите. Не опозицията ще поддържа кворума в пленарната зала...

# 5 628
  • София
Ами да се разпуска тогава това НС, щом половината депутати нямат задължение да работят. За какво ни е, като нищо не създава?

# 5 629
Какво значи да създава кворум? Ако от управляващото мнозинство няма  121 НП, то всички останали са освободени от задълженията си като такива т.е. може да не работят?

# 5 630
Да сравним - ако аз откажа на моя работодател да "създам кворум", като не отида на работа, то веднага ще му помахам с бяла кърпичка за сбогом - ще ме е уволнил. На тия в НС не им пука - не работят, а заплатата им върви, и то каква заплата, дай Бог всекиму. Че и осигуровките им плащаме - за далаверите им - и тях плащаме, но не ми се пише вече. Българските депутати са обида за цялата нация. Обида за достойнството и интелекта ни.

# 5 631
  • София
Какво значи да създава кворум? Ако от управляващото мнозинство няма  121 НП, то всички останали са освободени от задълженията си като такива т.е. може да не работят?
Те са на работа и правят точно това, което избирателите им искат.
Очевидно от мнозинството не са на работното си място.

Всъщност, макар че са в залата, не им текат заплатите. Не разбирам, кое ви е трудно да разберете. Те не желаят да подкрепят предложените от мнозинството решения. За това са там.

# 5 632
То пък като ги гледам каква работа вършат... Май по-добре и по-малка щета ще е ако са на една заплата и не трошат останалите милиони/милиарди през "работата си".

# 5 633
Нагъл,по-нагъл,най-нагъл....Министър Манол Генов заплаши плевенчани, че ако не са търпеливи(докато отпуснат 3те млрд. и да си ги разпределят), ще стоят по 22 часа без вода...
https://www.facebook.com/share/v/1CmKbDsmNz/

# 5 634
Нагъл,по-нагъл,най-нагъл....Министър Манол Генов заплаши плевенчани, че ако не са търпеливи(докато отпуснат 3те млрд. и да си ги разпределят), ще стоят по 22 часа без вода...
Аз не знам докога ще търпят плевенчани тази гавра с тях. Пак да гласуват за ГЕРБ и БСП и да получат още от същото! И Желязков - нямало време сега да се търси виновен, айде напред тогава. Къде дават така? Нека този, който насади толкова жители на примитивен живот без вода да си понесе отговорността! Отделно министри като Манол Генов да обуват ботушите (по мадам В) и да започват на терен да решават въпросите, не да дават акъл от жълтите павета.

# 5 635
Скрит текст:
Те са на работа и правят точно това, което избирателите им искат.
Очевидно от мнозинството не са на работното си място.

Всъщност, макар че са в залата, не им текат заплатите. Не разбирам, кое ви е трудно да разберете. Те не желаят да подкрепят предложените от мнозинството решения. За това са там.
Това е глупаво. Ако управляващите са малцинство, а опозицията мнозинство, могат да отхвърлят предложенията на управляващите като гласуват против, ама вероятно демострацията им харесва повече.
Следващия път като гласувате за някои, то изберете такива, които ще работят, а няма само да присъстват на работното си място, мисля, че е ясно защо.

# 5 636
Манол Генов ми е един от най-противните политици евър. Наш местен кадър, за кратко преди години беше шеф на пловдивското ВиК, оглавяваше някаква комисия за безводието, председател, зам-председател и член на комисията за околната страна и водите в НС през годините. Съден за купуване на гласове заедно с друга наша местна звезда, но, разбира се, оправдан. Със същата местна звезда бяха забъркани и в скандал с почистване на шахтите. Разследван за строителство в защитена територия.

Ако се поразровите, ще намерите и старо изказване на ББ от трибуната на НС по негов адрес, без да се споменават имена, но пределно ясно за кого говори - по спомен беше казал, че в парламента продължават да стоят хора, замесени в купуване на гласове от затворници и в наркотрафик. Корнелия беше реагирала бурно тогава. И накрая какво - Генов министър в правителството на Герб. Мда.

# 5 637
Аз не знам докога ще търпят плевенчани тази гавра с тях. Пак да гласуват за ГЕРБ и БСП и да получат още от същото!

Настана време пак да оборвам това твърдение. Георг Спартански - два пъти кмет преди настоящия

На местните избори през 2015 г. е издигнат за кандидат-кмет на община Плевен от местна коалиция, подкрепен от коалиция Реформаторски блок, партия ВМРО – Българско национално движение и др. Печели на втори тур срещу тогавашния кмет от ГЕРБ.

На местните избори през 2019 г. е издигнат за втори мандат като независим кандидат, подкрепен от СДС, БЗНС и коалицията Демократична България. Преизбран е на втори тур срещу кандидата на ГЕРБ.

Т.е. БСП не са имали кмет от 1999 год. Оттогава все десни ни управляват - ГЕРБ, Реформатори, ДБ, СДС в различни конфигурации. Все неуспешни.

# 5 638
Аз не знам докога ще търпят плевенчани тази гавра с тях. Пак да гласуват за ГЕРБ и БСП и да получат още от същото!

Настана време пак да оборвам това твърдение. Георг Спартански - два пъти кмет преди настоящия

На местните избори през 2015 г. е издигнат за кандидат-кмет на община Плевен от местна коалиция, подкрепен от коалиция Реформаторски блок, партия ВМРО – Българско национално движение и др. Печели на втори тур срещу тогавашния кмет от ГЕРБ.

На местните избори през 2019 г. е издигнат за втори мандат като независим кандидат, подкрепен от СДС, БЗНС и коалицията Демократична България. Преизбран е на втори тур срещу кандидата на ГЕРБ.

Т.е. БСП не са имали кмет от 1999 год. Оттогава все десни ни управляват - ГЕРБ, Реформатори, ДБ, СДС в различни конфигурации. Все неуспешни.
Ама виждам, че ДБ са наказани и нямат техен кмет, а на ГЕРБ и СДС е даден шанс на последните местни избори без да се държи сметка за окаяното състояние на града. Това се нарича втори път настъпване на една и съща мотика. С цялото ми уважение към вота на плевенчани. Сега да си сърбат попарата.

# 5 639
Трябва да се избере от две опции на белотажа. При предишния кмет имаме застой. Трети път ли трябваше да му гласуваме доверие? Пробваме.

Общи условия

Активация на акаунт