Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 167 354
  • 5 617
  •   2
Отговори
# 5 565
  • Deutschland/HE
Аз забелязвам силно намалена критичност към Д, дори наченки на одобрение от привържениците на ГЕРБ.

# 5 566
Айде, все едно не знаем кой дърпа конците на съда и прокуратурата…
Не може да се мисли как един човек държи всичко в ръцете си и ако този човек бъде отстранен нещата ще се оправят. Във всички държави има кръгове, влияещи върху държавните структури, въпросът е как това влияние да бъде ограничено. В момента се правят закони, насочени към конкретни личности - например ограничаването правата на президента, защото е РР, а утре няма да е РР, ще е друг, тогава други промени ли ще се правят, аналогично гл.прокурор и т.н.. Това е много грешен подход, който реално върти всичко в един омагьосан кръг.

# 5 567
Аз забелязвам силно намалена критичност към Д, дори наченки на одобрение от привържениците на ГЕРБ.
Ами Алгафари - баща на депутат от ГЕРБ в сутрешното студио на БТВ си каза, че който се е заял с ДП да си прави сметка дали ще може да го понесе (даже беше по-вулгарен) и че него всички го слушат. Водещата попитат "И Борисов" ли и последва някакво увъртане. То въобще  обективността на Алгафари като коментатор е силно компрометирана поради роднинска връзка с облажил се от ГЕРБ, но и така е видно накъде клонят везните.

# 5 568
Клиентелисти, сър.

Mama_Nana кой е правилният подход? Да си заврем главата в пясъка, както правят в момента от управляващото мнозинство?

# 5 569
Бойко и ДП мерят сили:

"Държавата може да има само един премиер, един шеф на парламента и един президент", каза той по повод коментара на Бойко Борисов към Найо Тицин, че премиерите на страната не били трима, а петима. "

Преди малко ББ каза, че било идеално време за избори. Само, чакал Желязков да се върне от САЩ.

Предполагам му грябва инфо за Магнитския и отношението към ДП. След като всички са впрегнати да му махат наказанието..

# 5 570
Скрит текст:
Клиентелисти, сър.

Mama_Nana кой е правилният подход? Да си заврем главата в пясъка, както правят в момента от управляващото мнозинство?
Баланс на властите, баланс между институции, служби и т.н., да няма дублиращи функции - имаме комисии за всичко, които реално нищо не правят, но се занимават с работата на службите. Самата работа на тези служби ясно и конкретно, с какво се занимават, в какви срокове .... Изобщо много неща могат да се огледат и да се коригират, а не на парче да се правят промени, заради някаква личност.

# 5 571
Народното събрание втори ден вече не работи. А заплатката тече.....

# 5 572
Скрит текст:
Клиентелисти, сър.

Баланс на властите, баланс между институции, служби и т.н., да няма дублиращи функции - имаме комисии за всичко, които реално нищо не правят, но се занимават с работата на службите. Самата работа на тези служби ясно и конкретно, с какво се занимават, в какви срокове .... Изобщо много неща могат да се огледат и да се коригират, а не на парче да се правят промени, заради някаква личност.

Да, но как да стане на практика? На теория уж имаме разделение на властите, но на практика Sad

Народното събрание само простотии правят, не знам дали е по-добре да не работят, по-малко поразии ще ни сътворят.

# 5 573
Правата на Пеевски в тези му качества нямат нищо общо със зависимостите в съдебната система.
Отново питам: предложете вариант на изчистване на тези зависимости-конкретно .
Аз имам вариант….. ако ме разбирате😉

# 5 574
Народното събрание втори ден вече не работи. А заплатката тече.....
Само на регистрираните тече. Но имат и представителни, необлагаеми, които си получават. Освен това, могат да поискат от председателя да им извини отсъствията.
Но са длъжни да се явят пред избирателите и да обяснят защо не работят.
ППДБ даже бяха в залата, но не се регистрираха.

При толкова много кризи в държавата и мен ме дразни мащабната и продължителна делегация в САЩ. Само да не каже някой, че мисля като ББ.

# 5 575
Борисов май вече “този Желязков не го познава”
"Мирчев е прав - ние сме петима премиери. И Слави, и Зафиров и БСП, и аз и Желязков, и Пеевски. Можеше да има само един в мое лице. Ако бях премиер, сега щеше да има трима министри в Плевен и вече да е свършен проблемът. Просто това, че аз не го коментирам, а истински ме боли за там... министърът на регионалното министерство, на екологията, на икономиката, ако трябва. Когато имаше проблеми в Хасково в водата и Коце Ангелов го пратих там, в Перник двама министри живяха там. Когато беше наводнението, пратих Цветанов там с двама министри и живяха там, докато не се реши проблемът", каза Борисов в кулоарите на парламента.

# 5 576
Борисов май вече “този Желязков не го познава”
"Мирчев е прав - ние сме петима премиери. И Слави, и Зафиров и БСП, и аз и Желязков, и Пеевски. Можеше да има само един в мое лице. Ако бях премиер, сега щеше да има трима министри в Плевен и вече да е свършен проблемът. Просто това, че аз не го коментирам, а истински ме боли за там... министърът на регионалното министерство, на екологията, на икономиката, ако трябва. Когато имаше проблеми в Хасково в водата и Коце Ангелов го пратих там, в Перник двама министри живяха там. Когато беше наводнението, пратих Цветанов там с двама министри и живяха там, докато не се реши проблемът", каза Борисов в кулоарите на парламента.
Тоест да разбираме, че проблемът в Плевен има решение, но понеже той не е премиер, няма да го решим?

# 5 577
Скрит текст:
Скрит текст:
Клиентелисти, сър.

Да, но как да стане на практика? На теория уж имаме разделение на властите, но на практика Sad

Народното събрание само простотии правят, не знам дали е по-добре да не работят, по-малко поразии ще ни сътворят.
И това разделение на властите е заложено в Конституцията, щом са могли да направят Конституция, значи може. Оттам на сетне да го мислят, затова се избират уж най-добрите, това.
Съгласна съм, че последните няколко НС са един сбор от хора, голяма част, от които не са на мястото си. Повтарям се, усилията които се хвърлят,  насочени персонално към някой няма да дадат резултат.

# 5 578
Да. Това щазва Борисов.
Неговото правителство е овладявано,защото той не е премиер.
Но ако беше всичко щеше да е ток и жица.

Сега мие ръце, че това не е негово управление, правителство и т.н.
Все пак ПР-ите му не са прости и много добре анализират общественото недоволство.

Дали ще пробва да финтира Пеевски обаче?

Това е въпросът.

# 5 579
НН събира хора от страната да правят контра протест пред централата на партията, ДП е дал даже квоти. Заради този човек може много сериозни неша да станат в държавата. Той просто няма мярка.

Общи условия

Активация на акаунт