Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 175 520
  • 5 823
  •   8
Отговори
# 5 790
Логично е. Тези, които взимат доходи, ако ги разпределят нагоре по веригата няма смисъл да бъдат уволнявани.
Това са тонове пари.
Помията в държавата е ежедневна, но усещането е по-силно от реалността.

Така каза премиерът!

# 5 791
„Като министър на транспорта и съобщенията оставам ангажиран с каузата да изчистим системата от наследените корупционни практики.
Ама разбира се, че са наследени тези пусти корупционни практики. То дори е усещане за корупция.

# 5 792
А, наследени били корупционните практики, ти да видиш! От кого са наследени?

# 5 793
  • Разпиляна във въображението
Като изключим спорния договор за Боташ, аз от управлението на правителствата на Радев като цяло съм доволна. Такива цивкове, каквито гледаме в останалите правителства го нямаше. Янев, а след това и Донев, контролираха министрите.

Енергийният министър е за уволнение. Едно, че се оказва неспособен да продаде капацитет на държави, които са изправени пред недостиг на газ и спираме на доставките от Русия - т.е. ще се търси доставка на газ от танкери, а затова трябва някъде да се разтоварва. Второ - отчита се на двама, съветвал се не само на Желязков, ами и с Борисов. Бива ли да си толкова тъп, че да го заявиш и да уронваш имиджа на шефа си. То не че и Борисов не го прави, но собствените министри на МП да го тролят и обезценяват. Радев пита за министри, които да ходят с него и да помогнат да държавата при разни форуми и посещения - те не искат. Борисов ги пуска, ама не те искат. Защо? Ще разсърдят някой ли? Те не са там да се харесват, а да работят.

Мисля, че Сглобката, а сега и това правителство може би щяха да имат шанс, ако политиците не бяха вкарали Пеевски като фактор за оцеляване. Груба грешка! ГЕРБ и ППДБ можеха да постигнат успех в целите си, малко или повече, само ако не бяха направили голямата глупост - да пипат Конституцията, да изпълнят мечтата на Христо Иванов, а той да вземе да викне Пеевски. ПП нямат коалиционна политика и това ги срина.

Сегашното правителство - орел, рак и щука, но с няколко общи цели и компромиси тръгнаха. Алчността на АПС обаче обрече "Желязков" да разчита на ДПСНН. Ако ППДБ бяха вътре нещата щяха да са различни. Външнополитически в момента няма разлом по остта Русия-ЕС. Няма разнобой по ЕЗ. Останалите партии можеха да натиснат ГЕРБ и Борисов. Сега това е изпуснато и гледаме какво се случва.

ГЕРБ е незобиколим и мисля, че ако се изтъни връзката с Пеевски може държавата да тръгне и да се освободи с малки крачки, но постоянни, от зависимости.

# 5 794
За съжаление няма да стане, Мириел.
Отдавна писах, че името на политическата криза у нас е ББ.

# 5 795
  • Разпиляна във въображението
Той няма да изчезне. Вижте какво му дава социологията. Това без "взрив" на енергия няма как да бъде преодоляно, а няма признаци това да се случи. Т.е. трябва да се мине към намаляване на влиянието му. "Сглобката" бе първия шанс след свалянето на Петковото правителство в следствие на 0 коалиционна политика. Да отчетем и войната в Украйна и кризата с газа. Протестната енергия бе голяма, но ИТН започнаха да я разпръскват, а ППДБ я довършиха. Дори не разбирам как МЕЧ и Величие са в НС.

# 5 796
  • Варна
За съжаление няма да стане, Мириел.
Отдавна писах, че името на политическата криза у нас е ББ.
ДП го погълна и него.
Името на кризата е корупция, повсеместна , на всички нива, сливането на мафията с държавата, съд и прокуратура със зависимости. Октопод.
Чудя се ако утре ББ и ДП се гътнат, дали държавата ще се оправи?

# 5 797
Именно. Това казвам и аз. Ако имаше някакво желание, да се отървем от ДП, да не беше бутал сглобката и после при преговорите с ДБ, да не беше ги провалял с оправданието, че не харесвали РЖ. Никой не му вярва. За санитарния кордон какво гърчене беше, само да не подпише. Провали преговорите с ДБ, за да си има оправдание пред електората, защо е с ДП.

Не знам, Хексе. Тона са такива пипала... ето и днешния пример на най - ниско ниво. Представям си по - нагоре.

# 5 798
ББ е виновен за вкарването на ДП и в това, и в предишни правителства, не само на сглобката. Все пак, по времето на кабинета Борисов 3 се наложи да уволнява министри заради тяхна тясна връзка с Пеевски. Ама чак като започнаха протестите го направи, за да хвърли прах в очите на хората. ББ докато не се разкара от политиката, ще сме всички негови заложници.

# 5 799
  • Варна
Именно. Това казвам и аз. Ако имаше някакво желание, да се отървем от ДП, да не беше бутал сглобката и после при преговорите с ДБ, да не беше ги провалял с оправданието, че не харесвали РЖ. Никой не му вярва. За санитарния кордон какво гърчене беше, само да не подпише. Провали преговорите с ДБ, за да си има оправдание пред електората, защо е с ДП.
Честно казано, сглобката беше по-зле от това, което е сега.
Хич не тъжа ни за сглобката , ни за ББ че са го погълнали. На електората на ГЕРБ, не мисля, че му трябват оправдания. Те си го харесват, каквото и да става. По-голямата част, гласуват срещу заплащане или други привилегии.

# 5 800
Да бе, да. Такива извращения в момента никога не е имало.

# 5 801
твое мнение. Моето не е такова.

# 5 802
Хич не тъжа ни за сглобката , ни за ББ че са го погълнали. На електората на ГЕРБ, не мисля, че му трябват оправдания. Те си го харесват, каквото и да става. По-голямата част, гласуват срещу заплащане или други привилегии.
Не мисля, в момента цялото правителство  са марионетки на Пееф.
Сглобката се гътна топно заради отказа на ППДБ да участват в такъв сценарий.

# 5 803
Абсурд всичките да са марионетки.
Може би този на културата и онзи на образованието не са.

# 5 804
Абсурд всичките да са марионетки.
Може би този на културата и онзи на образованието не са.
Да, възможно, то там пари няма за крадене.

Общи условия

Активация на акаунт