Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 176 600
  • 5 874
  •   13
Отговори
# 5 805
  • Разпиляна във въображението
Именно. Това казвам и аз. Ако имаше някакво желание, да се отървем от ДП, да не беше бутал сглобката и после при преговорите с ДБ, да не беше ги провалял с оправданието, че не харесвали РЖ. Никой не му вярва. За санитарния кордон какво гърчене беше, само да не подпише. Провали преговорите с ДБ, за да си има оправдание пред електората, защо е с ДП.

Сглобката я бутнаха ППДБ. Беше глупава грешка Денков да подава оставка. Никой не му я искаше в онзи момент.

ППДБ-ците нямаше да са съгласни на каквото и лице на ГЕРБ да се сложи. Четворната коалиция е била готова, когато са намерили идеалното оправдание - името на премиера. На Борисов толкова му се управлява, че две не вижда. То се вижда в момента как е - министрите се допитват до него. Желязков бе компромис и можеха да се съгласят на него след като по другите неща са били съгласни. Даже повече ПП-тата са се дърпали. Мисля, че на ДБ им се искаше да са във властта.

# 5 806
Какво ти доверие? Прокуратурата трябва да се затрие и изгради на ново.

"Адвокат Магдалена Мончовска свидетелства днес как златните монети, кюлчета и други ценности на бизнесмена Илия Златанов са били изнесени от бившата Специализирана прокуратура в количка за дела и натоварени в колата на Любена Павлова – бившата съпруга на Петьо Петров-Еврото.

Мончовска даде показания по делото срещу Петров, който е подсъдим задочно за документна измама в особено големи размери, която е особено тежък случай и се наказва с от 10 до 20 години затвор. Това е единственото дело от казуса „Осемте джуджета“, което стигна до съд. Става дума за иззетите огромни суми пари, злато и скъпи монети от Илия и Явор Златанови.

След края на днешното заседание стана ясно, че все още няма следи от Петьо Петров. Наблюдаващият прокурор Ивайло Петров каза пред медиите, че по делото има справка, че бившият следовател още не е издирен."

https://news.lex.bg/%d0%b0%d0%b4%d0%b2%d0%be%d0%ba%d0%b0%d1%82%d … GxLfKMFg&sfnsn=mo

А Любена изнесла парите е само свидетел по делото.

# 5 807
  • София
Абсурд всичките да са марионетки.
Може би този на културата и онзи на образованието не са.
Да, възможно, то там пари няма за крадене.

Стой и гледай милионите, които от МОН ще налеят в църквата за неадекватните им учебници за борба срещу либерализма и превъзпитание /по думи на наш министъра/ и за стем кабинетчета, дето никой никога не вижда. Nerd

# 5 808
Не мисля, че нещо, което резидентът инициира ще е полезно за държавата.
Тук съм съгласен. ПП са негов проект в борбата с Борисов.

# 5 809
Според мен ПП са предложение на Запада. Не директно и не точно тях,но са намекнали на Радев тогава,че очакват от него да сложи млади и точни хора...

# 5 810
Да вземем да върнем медицинските хеликоптери тогава.

Ако не беше атаката по президента чрез секретарите му, щяхме да видим някаква промяна ама друг път. Друг е въпросът, че политиците, които дойдоха се оказаха некадърни. ПП-тата нямаше да същеструват, ДБ-тата да се пробват на столичната сцена и да не видят НС, както и ИТН, Величие или МЕЧ. Възраждане може и да съществуват, завземайки мястото на ВМРО.

# 5 811
Протестите започнаха на 9.07 след Росенец. Гешев нахлу в президентството след това. Та хайде да не благославяме Радев.

# 5 812
На мен пък друго ми е интересно. Шофьорите на камионите с техника за шоуто не са някои тираджии, които въртят регулярни курсове Турция - Европа. Т.е би трябвало прекрасно да знаят какво е наказанието за даване на подкуп. Накарали ги да ходят дълго пеша до първия банкомат. Как пък нито един не звънна на организаторите да ги повика на място.
Отделно ме смущава и термина "открили потенциални нарушения". Какво е това - нарушения или възможни (какъвто е превода на потенциални) нарушения?
Ако са искали подкупва с транслейтър кога сколасаха да обяснят на шофьорите "потенциала", че и ония да повярват, че са в нарушение?
Не оправдавам в никой случай горканите дългогодишни изрядни служители. Обаче и шофьорите доста малоумно са се съгласили да плащат.

# 5 813
dariVale, ако ме питаш поради езиковата бариера не са разбрали какво им се случва.
Като нищо може да са си помислили, че са в нарушение и се плаща веднага ..

# 5 814
Те са се съгласили, но явно междувременно са съобщили какво се случва...Нашите льохмани нали знаят езика "шумпари "...

# 5 815
Протестите започнаха на 9.07 след Росенец. Гешев нахлу в президентството след това. Та хайде да не благославяме Радев.

Никакви протести нямаше тогава заради Росенец, а след разходката на Христо имало планирано масовото ходене на плаж е за 11 юли - т.е. тогава няма нищо. Щеше да си остане перформанс без последствия, ако не се случи друго.

Радев задава въпросите за охраната от НСО на следващия ден.
„Охранителите, които преди ден не допуснаха Христо Иванов до сарая на Ахмед Доган, са служители на Националната служба за охрана... Отдавна заявих, че Делян Пеевски и Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО. Това обаче зависи от изпълнителната власт...
Радев е настоял още на следващия ден да се преразгледа необходимостта Националната служба за охрана да пази Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Т.е. на 8 юли Радев иска преразглеждане на охраната. На 9 юли Прокуратурата нахлува в Президенството. Вечерта на 9 юли започват протестите и не спират дъъъълго време.

Не се благославя Радев, но ако Доган и Пеевски не се бяха изнервили за охраната си нещата щяха да отминат. Случилото се на 9 юли отприщи доста енергия и даде тласък все повече хора да излизат и протестират. И да - протестите там бяха в защита на Президенството и оттам се продължи изцяло против управлението.

# 5 816
Мисля, че хората протестираха тогава срещу действията на Гешев, а не в подкрепа на Радев. Има съществена разлика.

# 5 817
Мисля, че хората протестираха тогава срещу действията на Гешев, а не в подкрепа на Радев. Има съществена разлика.
доста голяма.

# 5 818

Да съм писала такова нещо? Обаче, ако Радев мълчеше и не говореше против охраната на Доган и Пеевски нямаше да се случи нахлуването. В Росенец на 11 юли щяха да ходят хора на плаж, спокойни и да си скандират. На 11 вече трети ден протести е имало повече енергия и желания за сблъсъци - нещо, което в крайна сметка се случи. Както и да се върти и сучи Президенството стана обект на посегателство, защото ДПС-тата искаха да сплашат Радев.

# 5 819
  • София
Мириел, явно си харесваш Радев и това си е твое право. Аз само казвам, защо за мен не е положителен герой.

За мен руското влияние е много вредно, а в БГ всички партии без Пп и ДБ са негови проводници. Радев също. Не напразно се говори за преливане на вот от копейките.

Общи условия

Активация на акаунт